Skip links
Published on: spel

Sällskapsspel för två – De bästa spelen för par

två spelare som spelar sällskapsspelet schack

Sällskapsspel för två spelare och par. Detta är testvinnarna 2023

Sällskapsspel är ett bra sätt att umgås med din partner eller vän. Det finns många brädspel som är speciellt utformade för två spelare. Dessa brädspel kan vara ett bra sätt att knyta band med din älskade, samtidigt som du får lite vänskaplig tävling. Vi har tidigare på vår hemsida skapa guider för populära sällskapsspel och sällskapsspel som passar familjen och barn. Ett efterfrågat ämne vi då har fått efterfrågat är just de bästa sällskapsspelen för två spelare och par vilket kan vara krångligt att hitta i djungeln av alternativ där många gånger fler deltagare behövs för att göra det hela underhållande.

När du väljer brädspel för två personer, finns det ett antal olika alternativ att välja mellan. Här är några av de bästa brädspelen som finns för två spelare, oavsett om ni är ett par eller bara två vänner.

Sällskapsspel för två – Vinnare av bäst i test för 2023

 1. 0-100
 2. Catan Duellen

 3. Fyra i rad

 4. Älskling frågespel

 5. Yatzy

 6. Dilemma

 7. Ja eller nej

 8. Alfapet

 9. Pentago

 10. 7 wonders duel

dominobrickor sällskapsspel som flyger

Sällskapsspel för två – kom närmare en vän med en härlig stund tillsammans

Här är vinnarna i årets tester bland sällskapsspel för två spelare. Runt dessa kan ni samlas och tillbringa härliga timmar tillsammans och tävla i årets mest populära spel.

bild på förpackning till sällskapsspelet 0-100

0-100

0-100 tävlar ni mot varanda kring frågor både kring Sverige och runtom i världen.

Alla svar på frågorna är mellan 0-100 och kan vara i centimeter, århundrade, antal och mycket mer. Här får ni även utmana varandra i allmänkunskap och hur pålästa ni är både i nutidsfrågor och gamla.

Toppbetyg

Hitta spelet till bästa pris
7 wonders duel sällskapsspel förpackning

7 wonders duel

På många sätt liknar 7 Wonders Duel sitt moderspel, 7 Wonders, eftersom spelare över tre åldrar förvärvar kort som ger resurser eller främjar deras militära eller vetenskapliga utveckling för att utveckla en civilisation och göra underverk.

Vad som är annorlunda med 7 Wonders Duel är att, som titeln antyder, är spelet enbart för två spelare.

Toppbetyg

Hitta spelet till bästa pris
Catan duellen förpackning sällskapsspel för två

Catan Duellen

Catan Duellen är lika mycket ett spel för den riktiga spelnörden som älskar Catan så väl som för någon som aldrig har spelat Catan men som är nyfiken på varför alla andra gör det.

Ett av världens största strategispel, nu för två spelare!

Toppbetyg

Hitta spelet till bästa pris
Pentago sällskapsspel

Pentago

Detta är en riktig favorit bland moderna abstrakta strategispel som fungerar otroligt bra att spela som två spelare. Den som först får fem i rad vinner, men varje lagd kula måste följas av att en av spelplanens brickor vrids. Då spelplanen ständigt förändras är det svårare än man tror.

Toppbetyg

Hitta spelet till bästa pris
4 i rad sällskapsspel för två spelare

4 i rad

Trivial pursuit – Frågespelet som var först! Klassiskt spel på klassisk spelplan som alla känner igen. Dock fortfarande lika roligt 2023.

Bästa pris just nu: 579kr – Åhléns.se

Bra betyg

Hitta spelet till bästa pris
bild på olika klassiska sällskapsspel

Sällskapsspel för par – spel som fungerar bra för par

Kom närmare och lär känna din partner ännu bättre med dessa fantastiska sällskapsspel.

älskling frågespel förpackning

Älskling frågespel

Vill du lära känna din partner ännu bättre? Då kan detta vara spelet för er!

Spelet Älskling innehåller över 300 roliga, spännande, intressanta och oväntade frågor som kommer lära dig det mesta om din partner, dig själv och ert förhållande samtidigt som ni har fantastiskt

Toppbetyg

Hitta spelet till bästa pris
bild på sällskapsspelet alfapet

Alfapet

En spelklassiker som alltid hängt med och till och med på senare dagar blivit populär i digital form genom appen wordfued. Här kan du testa dina kunskaper i att bygga ord tillsammans inpå småtimmarna.

Toppbetyg

Hitta spelet till bästa pris
sällskapsspelet dilemma

Dilemma

Dilemma Middagsspel  är ett spel för dig som gillar att sätt dig in i kluriga situationer tillsammans med dina vänner, och testa din moraliska kompass. I detta spel finner du din egen bästa lösning på olika scenarion. Dina medspelare betygsätter din initiativförmåga och ger dig poäng.

Toppbetyg

Hitta spelet till bästa pris
Yatszy printworks version

Yatzy

Klassikerna i en ny och modern version av Printworks. Ett at världens mest populära tärningsspel där mycket handlar om tur, men såklart också skicklighet och strategi. Låt den bästa tärningskastaren vinna!

Toppbetyg

Hitta spelet till bästa pris
ja eller nej sällskapsspel

Ja eller nej

JA eller NEJ? Är enhörningen Skottlands nationaldjur? I det här spelet behöver du bara svara Ja eller Nej genom att lägga fram Ja- eller Nej-sidan av ditt svarskort när du hört frågan. Den som svarar rätt får ett kort och först till fem vinner spelet!

Bra betyg

Hitta spelet till bästa pris

Fördelarna med brädspel för två personer

Det finns flera fördelar med att spela brädspel för två personer. För det första innebär det mindre organisation och planering, eftersom du bara behöver samla ihop två personer.

För det andra ger brädspel för två personer mer tid för var och en av spelarna att tänka på sina drag, och detta kan leda till ett mer intressant och utmanande spel. I motsats till stora brädspel där flera personer deltar, kommer ni inte att ha någon form av distraktion från andra personers drag eller samtal, utan kan istället fokusera på spelet och hur ni båda tar er an de olika momenten.

Det finns även ett antal brädspel som är specialanpassade för två personer, och dessa kan ofta erbjuda en mer unik och personlig upplevelse. Dessa spel innehåller oftast mer interaktion och anpassningar för två personer, och detta gör dem ofta till ett mer intressant alternativ.

Varför brädspel är det bästa sättet att umgås med din partner

Brädspel är ett utmärkt sätt att tillbringa lite kvalitetstid med din partner. De är inte bara ett roligt och underhållande sätt att tillbringa en kväll, utan brädspel har också ett antal fördelar för ert förhållande. De kan bidra till att förbättra kommunikation och lagarbete, samt ge ett sätt att lösa meningsskiljaktigheter på ett konstruktivt sätt. Dessutom kan brädspel bidra till att öka känslan av närhet och intimitet, samt erbjuda en gemensam aktivitet som man kan njuta av tillsammans. Så nästa gång du letar efter något att göra tillsammans med din partner kan du överväga att ta fram brädspelen – det kan bli det bästa beslutet du någonsin fattar.

 

Kommunikation och lagarbete
En av de största fördelarna med brädspel är att de bidrar till att förbättra kommunikationen mellan två personer. När ni spelar tillsammans måste ni kommunicera och diskutera strategier och drag. Detta hjälper till att öka kommunikationsnivån mellan er, och kan faktiskt vara mycket användbart i era vardagliga liv tillsammans. Detta är särskilt användbart om ni är i ett förhållande där kommunikationen inte alltid är den bästa. Brädspel kan också hjälpa till att hitta gemensamma intressen och fördelar, och kan faktiskt bidra till att stärka er relation.


Öka känslan av närhet och intimitet
Brädspel är också ett bra sätt att öka känslan av närhet och intimitet mellan två personer. När ni spelar tillsammans kommer ni naturligtvis att vara mycket nära varandra, och detta kan faktiskt hjälpa till att öka den intimitet som finns mellan er. Det är dock inte bara det fysiska som spelar in – det är också de känslor som ni delar när ni spelar. Detta kan faktiskt vara mycket användbart för ett förhållande, och något som alla par borde sträva efter.

Oavsett om du är i ett förhållande eller bara letar efter något att göra tillsammans med din partner, kan brädspel vara det perfekta valet för dig. Här är 5 anledningar till att börja spela sällskapsspel med din partner:

 1. Brädspel är en fantastisk kommunikationshjälp
 2. De ökar känslan av närhet och intimitet mellan två personer
 3. Brädspel hjälper till att stärka gemensamma intressen och fördelar
 4. Det finns många olika brädspel som är perfekta för två personer
 5. Brädspel är en rolig och underhållande aktivitet för två personer att dela.

Hur man väljer rätt sällskapsspel för två spelare eller med din partner

Det finns många olika brädspel som är perfekta för två personer. När du väljer ett spel att spela med din partner, se till att du tar hänsyn till era gemensamma intressen och preferenser. Detta kommer att göra det mycket enklare för er båda att njuta av spelet. Dessutom vill du kanske titta på hur svårt spelet är, eller hur lång tid det tar – dessa saker kan vara avgörande för om ni kommer att ha kul tillsammans.

Slutligen, se till att ni båda är bekväma med spelet ni väljer. Detta är mycket viktigt, eftersom du inte vill att någon av er ska bli frustrerad eller uttråkad under spelet. Om ni båda känner er bekväma och har roligt tillsammans, kommer detta bara att förbättra ert förhållande. Så ta lite tid för att hitta det perfekta spelet för två personer – det kommer att vara en investering som lönar sig i slutändan.

Vanliga frågor kring sällskapsspel för två

Hur ser man hur många spelare som behövs för ett brädspel?

På många brädspel finns det en indikation på hur många spelare som krävs för att kunna spela spelet. Detta är vanligtvis angivet med ett intervall, till exempel 2-4 spelare. Detta innebär att spelet kan spelas av två till fyra personer, och att det är optimalt med fyra personer. Om du bara har två personer tillgängliga kan du fortfarande spela spelet, men det kommer inte att vara lika roligt eller intressant.

Det finns också vissa brädspel som är avsedda för två personer, och dessa spel kommer ofta att ange detta på förpackningen. Dessa spel är skapade med två personer i åtanke, och du bör inte försöka spela dem med fler eller färre personer. Om du gör det kommer spelet inte att fungera som det ska, och det kommer inte att vara lika roligt.

Vad är de bästa spelen för två personer?

Det finns många olika brädspel som är perfekta för två personer. När du väljer ett spel att spela med din partner, se till att du tar hänsyn till era gemensamma intressen och preferenser. Detta kommer att göra det mycket enklare för er båda att njuta av spelet. Dessutom vill du kanske titta på hur svårt spelet är, eller hur lång tid det tar – dessa saker kan vara avgörande för om ni kommer att ha kul tillsammans.

Hem » Sällskapsspel för två – De bästa spelen för par

Leave a comment