1 Maj, 2024

Sällskapsspel för två – De bästa spelen för par

Sällskapsspel är ett bra sätt att umgås med din partner eller vän. Det finns många brädspel som är speciellt utformade för två spelare. Dessa brädspel kan vara ett bra sätt att knyta band med din älskade, samtidigt som du får lite vänskaplig tävling.

Vi har tidigare på vår hemsida skapa guider för populära sällskapsspel och sällskapsspel som passar familjen och barn. Ett efterfrågat ämne vi då har fått efterfrågat är just de bästa sällskapsspelen för två spelare och par vilket kan vara krångligt att hitta i djungeln av alternativ där många gånger fler deltagare behövs för att göra det hela underhållande.

Efter att sällskapsspelet även blivit utsett till årets julklapp 2023 har många svenska forskare även pekat på sällskapsspelets inverkan på att skapa gemenskap.

När du väljer brädspel för två personer, finns det ett antal olika alternativ att välja mellan. Här är några av de bästa brädspelen som finns för två spelare, oavsett om ni är ett par eller bara två vänner.

Dagens Testare

Amanda

sällskapsspel för två

Sällskapsspelen som passar när ni är två

Här är vinnarna i årets tester bland sällskapsspel för två spelare. Runt dessa kan ni samlas och tillbringa härliga timmar tillsammans och tävla i årets mest populära spel. Nyligen genomförda studier har även pekat på hur sällskapsspel ger effekter på relationer.

Brädspel för vänner

Här är roliga spel för två personer och vänner där ni kan utmana varandra. Runt dessa kan ni samlas och tillbringa härliga timmar tillsammans i många timmar och utmana varandra ordentligt.

Romantiska sällskapsspel för par

Kom närmare och lär känna din partner ännu bättre med dessa fantastiska sällskapsspel. Dessa sällskapsspel handlar ofta om frågor och relationsbygge.
Här finns massor av olika roliga spel som till exempel Ja eller Nej eller frågespelet Älskling.

två tjejer som tittar ut genom ett fönster

Bästa spelen som passar för två vänner

Roliga och utmanande sällskapsspel att spela med din vän.

sällskapsspel 0-100 i förpackning
Testvinnare

0-100

I 0-100 tävlar ni mot varanda kring frågor både kring Sverige och runtom i världen.Alla svar på frågorna är mellan 0-100 och kan vara i centimeter, århundrade, antal och mycket mer. Här får ni även utmana varandra i allmänkunskap och hur pålästa ni är både i nutidsfrågor och gamla.


Betyg

✸✸✸✸✸

Lägst pris just nu

spelet 7 wonders duel för två personer i förpackning
2a plats

7 wonders duel

På många sätt liknar 7 Wonders Duel sitt moderspel, 7 Wonders, eftersom spelare över tre åldrar förvärvar kort som ger resurser eller främjar deras militära eller vetenskapliga utveckling för att utveckla en civilisation och göra underverk.

Vad som är annorlunda med 7 Wonders Duel är att, som titeln antyder, är spelet enbart för två spelare.

Betyg

✸✸✸✸

Lägst pris just nu

sällskapsspel catan duellen
3e plats

Catan Duellen

Catan Duellen är lika mycket ett spel för den riktiga spelnörden som älskar Catan så väl som för någon som aldrig har spelat Catan men som är nyfiken på varför alla andra gör det.

Ett av världens största strategispel, nu för två spelare!

Betyg

✸✸✸✸

Lägst pris just nu

pentago spel röd förpackning
4e plats

Pentago

Detta är en riktig favorit bland moderna abstrakta strategispel som fungerar otroligt bra att spela som två spelare. Den som först får fem i rad vinner, men varje lagd kula måste följas av att en av spelplanens brickor vrids. Då spelplanen ständigt förändras är det svårare än man tror.

Betyg

✸✸✸✸

Lägst pris just nu

förpackning av spelet 4 i rad connect 4
5e plats

4 i rad

Den stora klassikern vi lärt oss som små.

Betyg

✸✸✸

Lägst pris just nu

modernt yatzy design
6e plats

Yatzy

Ett klassiskt favoritspel i nytt utseende. Den stilrena förpackningsdesignen gör vårt spel unikt och en självklar inredningsdetalj i varje hem.Betyg

✸✸✸

Lägst pris just nu

två personer utomhus som håller hand mit i natten på ett hustak

Romantiska sällskapsspel för par

Sällskapsspel för par som vill lära känna varandra. Vill du se fler fler liknande dessa har vi även en mer utfärlig guide kring sällskapsspel för vuxna.

älskling frågespelet
Testvinnare

Älskling frågespel

Vill du lära känna din partner ännu bättre? Då kan detta vara spelet för er!

Spelet Älskling innehåller över 300 roliga, spännande, intressanta och oväntade frågor som kommer lära dig det mesta om din partner, dig själv och ert förhållande samtidigt som ni har fantastisk roligt.

Betyg

✸✸✸✸✸

Lägst pris just nu

dilemma sällskapsspel för två
2a plats

Dilemma

Dilemma Middagsspel  är ett spel för dig som gillar att sätt dig in i kluriga situationer tillsammans med dina vänner, och testa din moraliska kompass. I detta spel finner du din egen bästa lösning på olika scenarion. Dina medspelare betygsätter din initiativförmåga och ger dig poäng.


Betyg

✸✸✸✸

Lägst pris just nu

sällskapsspelet ja eller nej?
3e plats

Ja eller Nej?

JA eller NEJ? Är enhörningen Skottlands nationaldjur? I det här spelet behöver du bara svara Ja eller Nej genom att lägga fram Ja- eller Nej-sidan av ditt svarskort när du hört frågan. Den som svarar rätt får ett kort och först till fem vinner spelet!


Betyg

✸✸✸✸

Lägst pris just nu

två äldre män som spelar sällskapsspelet schack utomhus tillsammans

Fördelarna med brädspel för två personer

Det finns flera fördelar med att spela brädspel för två personer. För det första innebär det mindre organisation och planering, eftersom du bara behöver samla ihop två personer.

För det andra ger brädspel för två personer mer tid för var och en av spelarna att tänka på sina drag, och detta kan leda till ett mer intressant och utmanande spel. I motsats till stora brädspel där flera personer deltar, kommer ni inte att ha någon form av distraktion från andra personers drag eller samtal, utan kan istället fokusera på spelet och hur ni båda tar er an de olika momenten.

Det finns även ett antal brädspel som är specialanpassade för två personer, och dessa kan ofta erbjuda en mer unik och personlig upplevelse. Dessa spel innehåller oftast mer interaktion och anpassningar för två personer, och detta gör dem ofta till ett mer intressant alternativ.


Varför sällskapsspel är ett bra sätt att umgås

Brädspel är ett utmärkt sätt att tillbringa lite kvalitetstid med din partner. De är inte bara ett roligt och underhållande sätt att tillbringa en kväll, utan brädspel har också ett antal fördelar för ert förhållande. De kan bidra till att förbättra kommunikation och lagarbete, samt ge ett sätt att lösa meningsskiljaktigheter på ett konstruktivt sätt. Dessutom kan brädspel bidra till att öka känslan av närhet och intimitet, samt erbjuda en gemensam aktivitet som man kan njuta av tillsammans. Så nästa gång du letar efter något att göra tillsammans med din partner kan du överväga att ta fram brädspelen – det kan bli det bästa beslutet du någonsin fattar.

Kommunikation och lagarbete
En av de största fördelarna med brädspel är att de bidrar till att förbättra kommunikationen mellan två personer. När ni spelar tillsammans måste ni kommunicera och diskutera strategier och drag. Detta hjälper till att öka kommunikationsnivån mellan er, och kan faktiskt vara mycket användbart i era vardagliga liv tillsammans. Detta är särskilt användbart om ni är i ett förhållande där kommunikationen inte alltid är den bästa. Brädspel kan också hjälpa till att hitta gemensamma intressen och fördelar, och kan faktiskt bidra till att stärka er relation.

Öka känslan av närhet och intimitet
Brädspel är också ett bra sätt att öka känslan av närhet och intimitet mellan två personer. När ni spelar tillsammans kommer ni naturligtvis att vara mycket nära varandra, och detta kan faktiskt hjälpa till att öka den intimitet som finns mellan er. Det är dock inte bara det fysiska som spelar in – det är också de känslor som ni delar när ni spelar. Detta kan faktiskt vara mycket användbart för ett förhållande, och något som alla par borde sträva efter.

Oavsett om du är i ett förhållande eller bara letar efter något att göra tillsammans med din partner, kan brädspel vara det perfekta valet för dig.

Här är 5 anledningar till att börja spela sällskapsspel med din partner

1. Brädspel är en fantastisk kommunikationshjälp
2. De ökar känslan av närhet och intimitet mellan två personer
3. Brädspel hjälper till att stärka gemensamma intressen och fördelar
4. Det finns många olika brädspel som är perfekta för två personer
5. Brädspel är en rolig och underhållande aktivitet för två personer att dela

Hur man väljer rätt sällskapsspel för två spelare

Det finns många olika brädspel som är perfekta för två personer. När du väljer ett spel att spela med din partner, se till att du tar hänsyn till era gemensamma intressen och preferenser. Detta kommer att göra det mycket enklare för er båda att njuta av spelet. Dessutom vill du kanske titta på hur svårt spelet är, eller hur lång tid det tar – dessa saker kan vara avgörande för om ni kommer att ha kul tillsammans.

Slutligen, se till att ni båda är bekväma med spelet ni väljer. Detta är mycket viktigt, eftersom du inte vill att någon av er ska bli frustrerad eller uttråkad under spelet. Om ni båda känner er bekväma och har roligt tillsammans, kommer detta bara att förbättra ert förhållande. Så ta lite tid för att hitta det perfekta spelet för två personer – det kommer att vara en investering som lönar sig i slutändan.

Hur ser man hur många spelare som behövs för att spela ett sällskapsspel?
plus sign open close icon

På många brädspel finns det en indikation på hur många spelare som krävs för att kunna spela spelet. Detta är vanligtvis angivet med ett intervall, till exempel 2-4 spelare. Detta innebär att spelet kan spelas av två till fyra personer, och att det är optimalt med fyra personer. Om du bara har två personer tillgängliga kan du fortfarande spela spelet, men det kommer inte att vara lika roligt eller intressant.

Det finns också vissa brädspel som är avsedda för två personer, och dessa spel kommer ofta att ange detta på förpackningen. Dessa spel är skapade med två personer i åtanke, och du bör inte försöka spela dem med fler eller färre personer. Om du gör det kommer spelet inte att fungera som det ska, och det kommer inte att vara lika roligt.

Vilka är de bästa sällskapsspelen för två personer?
plus sign open close icon

Det finns många olika brädspel som är perfekta för två personer. När du väljer ett spel att spela med din partner, se till att du tar hänsyn till era gemensamma intressen och preferenser. Detta kommer att göra det mycket enklare för er båda att njuta av spelet. Dessutom vill du kanske titta på hur svårt spelet är, eller hur lång tid det tar – dessa saker kan vara avgörande för om ni kommer att ha kul tillsammans.

Spel
May 4, 2024

Sällskapsspel för Vuxna – Årets alla favoriter!

Årets test av roliga brädspel & sällskapsspel som passar vuxna.
Spel
Apr 30, 2024

Test och recension av nya brädspelet "Bäst I Test"!

Nu introducerar Alga ett nytt äventyr för spelentusiaster: "Bäst i Test". Vi har testat och recenserat det!
Spel
May 2, 2024

Test av vinnarna av årets spel 2023 och Guldtärningen!

Vi har testat och jämfört vinnarna av det prestigefyllda priset Guldtärningen.
Spel
Nov 10, 2023

Roliga och underhållande festspel från svensk speltillverkare

Roliga och underhållande festspel från svensk speltillverkare testade i årets genomgång.
Spel
May 4, 2024

Bästa frågespelen 2024 – Roligaste och klurigaste frågespelen i år

Stor genomgång av de populäraste och roligaste frågespelen för 2024.
Spel
May 2, 2024

Roliga brädspel – Test av årets favoriter 2024

Årets test av roliga brädspel. Både genomgång av klassiker och nyheter för i år.
Spel
May 1, 2024

Sällskapsspel för två – De bästa spelen för par

Sällskapsspel är ett bra sätt att umgås med din partner eller vän. Det finns många brädspel som är speciellt utformade för två spelare.
Spel
May 1, 2024

Bästa sällskapsspelen för barn – Årets bästa 2024

Dags att hitta ett bra familjespel? Vi har testat och listat våra favoriter och de som är bäst i test.
Spel
May 1, 2024

Bästa sällskapsspelen 2024 – Årets topplista och testvinnare

Vilket är Sveriges bästa sällskapsspel 2024? Här är topplista och vinnarna för i år.