Skip links
Published on: Sällskapsspel

Test: Bästa Sällskapsspel 2021 – Topplista

Vilket är Sveriges bästa sällskapsspel 2021?

Vi har satt oss ner och testat sällskapsspelen som trendar i år för att se vilka som får högsta betyg i vårt test – i jakten på sveriges bästa sällskapsspel 2021.

Svenskar spelar mer sällskapsspel än någonsin, vilket även har resulterat i att utbudet av alternativ där ute blir större och större för varje dag som går. Oavsett om det är en sen sommarkväll eller mysig vinterdag, sällskapsspel kan alltid göra de stunder vi tillbringar tillsammans bättre.

I vårt test har vi summerat en guide i jakten på bästa sällskapsspel 2021 inom kategorierna festspel, familjespel & strategispel. Så oavsett om du söker sällskapsspelet för en rolig kväll med polarna eller mysig eftermiddag med familjen så har vi alla.

Har du förslag på fler som borde vara med? Kommentera gärna inläggen nedan!

Kategorier i årets test av sällskappspel:
  • Festspel
  • Familjespel
  • Strategispel
Bästa Sällskapsspelen 2020

1. Hint

Hint – Ett spel där du måste vara snabb, tydlig och kreativ i flera kategorier. Här delar ni in er i lag, snurrar på snurran och gör det som uppdraget säger. Ni har endast 90 sekunder på er att lösa det som försöker sägas, hummas, sjungas, eller i charader. Vissa saker är helt förbjudna att använda både för den som hintar och för de som gissar.

Betyg: 5/5
Köp spelet till bästa pris här!
Bästa Sällskapsspelen 2020

2. Cards against humanity

Cards Against Humanity är ett underhållande partyspel. Spelet tänjer något på de humana gränserna men är hysteriskt roligt.

Vid varje spelrunda ställer en spelare en fråga från ett av de svarta korten där ett eller två ord saknas. De vita korten innehåller ett ord med vilka de andra spelarna ska svara med och fylla i för att få ihop till en fullständig mening.

Betyg: 4/5
Köp spelet till bästa pris här!

3. Speak Out

Speak Out får vänner och familj att skratta högt när spelarna försöker att säga olika fraser, samtidigt som de har en tandställning som spärrar upp munnen och förhindrar dig att stänga den. I spelet drar spelarna en kortlek och läser fraserna på kortet så bra de kan, men det är enkel sak som blir väldigt svår med tandställningen i munnen. Den hindrar spelarna att artikulera orden ordentligt. Otroligt roligt!

Betyg: 4/5
Köp spelet till bästa pris här!

4. What do you meme?

Du har spelat Cards Against Humanity och är nu redo för något lite mer snärtigt och viralt. Välkommen till What Do You Meme. Här parar du ihop reaktionsbilden med den roligaste bildtexten. Vi ska även tilläga att det inte är ett spel för er finkänsliga. Den roligaste ihopparningen avgörs av en roterande jury.

Betyg: 4/5
Köp spelet till bästa pris här!

5. Trivial pursuit

Trivial pursuit – Frågespelet som var först! Klassiskt spel på klassisk spelplan som alla känner igen. Dock fortfarande lika roligt 2020.

Betyg: 4/5
Köp spelet till bästa pris här!

1. När då då?

När då då? – Började till exempel Marabou tillverka tuggummit Toy före eller efter det att Ingemar Stenmark vann sin första världscupseger?

Bilda en tidslinje med tio olika händelser från tideräkningens början fram till idag. Sätt händelser, personer, platser eller prylar i rätt ordning. Du behöver inte kunna årtalen, utan bara kunna placera dem i rätt förhållande till varandra.

Betyg: 5/5
Köp spelet till bästa pris här!

2. 0-100

I 0-100 får spelarna att tänka brett och fritt utifrån sina kunskaper och erfarenheter. Svaren kan vara i längd, bredd, höjd, temperatur, fart, storlek, ålder och anges i enheter som centimeter, år, timmar, kronor etc. Spelet skiljer sig från andra spel som ofta begränsas av givna svarsalternativ.

Betyg: 5/5
Köp spelet till bästa pris här!

3. Bezzerwizzer

Bezzerwizzer – Ett kunskapsspel där både allmänbildning och taktik avgör vem som vinner. Frågorna är uppdelade på 20 olika kategorier och du kan själv påverka vilka frågor du ska få besvara. Under spelets gång får du även använda ditt taktiska sinne för att göra det svårare för dina motståndare.

Betyg: 4/5
Köp spelet till bästa pris här!

4. På spåret

På spåret – Spela i lag och utmana varandra precis som på TV! Båda lagen tävlar samtidigt och får ta ställning till bilder, ledtrådar och faktafrågor som de skall lösa så snabbt som möjligt. Vem vinner – Första klass eller Dressinen?

Betyg: 4/5
Köp spelet till bästa pris här!

5. Med andra ord

Med andra ord – Beskriv samma sak, med andra ord. Under tidspress!
En sorts medicin som man använder när man är förkyld?
Svarar din lagkamrat inte Nässpray direkt, utan tvekar,
börjar motståndarna tuta i sina tutor för att stressa och försöka sabotera för er.

Betyg: 4/5
Köp spelet till bästa pris här!

1. Catan

Catan – Tävla mot dina medspelare genom att bygga upp din koloni, skaffa mer råvaor för att bygga ut. För att vinna kan du byta råvaror med dina medspelare eller varför inte bygga en armé. Den spelare med bäst strategi vinner!
Spelet tar en minut att lära sig men en livstid att bemästra, och kan spelas av alla.

Betyg: 5/5
Köp spelet till bästa pris här!

2. Risk

Risk – Placera dina trupper. Lägg upp din strategi. Låt sen jakten på världsherravälde börja. Utmaningen: att besegra dina fiender, flytta fram dina trupper och utöka ditt territorium. Frågan är om du ska anfalla avvakta, eller bilda en tillfällig alians… besluten är dina.

Betyg: 4/5
Köp spelet till bästa pris här!

3. Ticket to ride

Ticket to ride – I detta omtalade sällskapsspel Ticket to Ride från Days of Wonder i versionen Europa samlar spelarna tågkort för att tävla om Europas järnvägar. Slå ut och ta över tågrutter och samla extra poäng genom att skapa anslutningar mellan avlägsna orter. Spelreglerna är på svenska.

Betyg: 4/5
Köp spelet till bästa pris här!

4. Exit

Exit – Mitt ute i ingenstans, långt från bebyggelse och mobiltäckning, går bilen sönder. Som tur är hittar ni en ödestuga i skogen där ni kan tillbringa natten. Men nästa morgon går dörren inte att öppna och det sitter järngaller för fönstren. På ett bord ligger det en mystsk bok och en underlig snurrskiva…

Betyg: 3/5
Köp spelet till bästa pris här!

Leave a comment