Skip links
Published on: Ljudbocker

Stort test 2022: Vi har testat Storytel – Läs recensionen här i vår review

Storytel review 2020 – Ultimata guiden

Storytel Review – Ultimata testet av Storytel 2022

Som ni önskat så länge– nu har vi har testat Storytel och uvärderat den ultimata guiden för testerna.se

Storytel är idag Sveriges mest nedladdade ljudboksapp och har över 400 000 betalande kunder i landet sedan starten. Vi har satt oss ned för att gå igenom appen, fördelar samt hur Storytel skiljer sig mot konkurrensen.

Storytel är en digital abonnemangstjänst som strömmar ljudböcker till din mobiltelefon. Du laddar hem en app till din telefon (iPhone och Android) och startar ett abonnemang. Tjänsten påminner om Spotifys service där du betalar för ett abonnemang och får lyssna hur mycket du vill för 169 kr/månad. Böckerna strömmas i formatet mp3 och det går att lägga dem i offlineläge så att man kan lyssna även utan telefontäckning. Storytel har avtal med nästan alla förlag i Sverige och kan därför erbjuda sina kunder i princip varenda titel som ges ut som ljudbok, så fort de kommer ut i handeln.

 

Storytel’s historia

Storytel kallas ofta “Ljudböckernas Spotify. Vad många inte vet är att Storytel grundades redan 2005, långt innan Spotify och streamingens storhetsdagar. Från början var affärsidén att göra det möjligt att lyssna på ljudböcker online över internet. 2014 lanserade de sin första app och idag har de över 1 miljon kunder i 20 länder.

Hur fungerar appen och tjänsten?

Navigationen i Storytel liknar på många sätt andra stremingtjänster där det är uppdelat på individuell sökfunktion, kategorier, rekommendationer samt serier.

Utöver detta har du som användare en bokhylla med dina favoritböcker vilket är härligt.

Hur står sig innehållet och utbudet i Storytel?

Storytel har idag alla böcker från storförlagen Bonnier, Norstedt & Penguin. Men de har även orginaltitlar från sitt egna förlag efter storsatsningen “Storytel Originals” som drog igång under 2016. I detta inkluderas favoritserierna Virus, Var är Olle, Förundersökningarna & IJustWantToBeCool.

Storytel Original – Review 2020
APPEN OCH FUNKTIONALITET

Storytel’s App

Enkla smidiga betalningar

Betala enkelt och smidigt i appen

Spara favoriterna

Spara favoriterna i din bokhylla.

Offline mode

Ladda enkelt ner böcker och lyssna offline.

Unikt material

Storytel Originals ger till tillgång till exklusiva böcker.

Hur står sig Storytel och dess app idag mot konkurrenterna Nextory, BookBeat & Bokus Play?

Utbudet i samtliga tjänster är snarlikt men de har även alla något unikt. Storytel sticker helt klart ut i utbudet av unikt innehåll. Men utmanarna BookBeat har till exempel support för CarPlay och Nextory har en bokutmaning inbyggt i appen där du kan utmana vännerna om vem som lyssnat på flest böcker. Bokus Play är en nykomling på marknaden från 2020 som är en budgetvariant och kostar så lite som 79kr i månaden!

Vi har även en artikel där vi jämför alla tjänsterna. Läs denna jämförelse här.

Erbjudande till våra läsare: Prova gratis i 30 dagar!

Något som skiljer Storytel från flertalet konkurrenter är den generösa möjligheten att få prova tjänsten gratis i hela 30 dagar. Med ett sådant erbjudande har du givetvis gott om tid att bestämma dig för om du vill fortsätta använda tjänsten eller inte, och du kan när som helst säga upp ditt medlemsskap.

 

Hem » Stort test 2022: Vi har testat Storytel – Läs recensionen här i vår review

Leave a comment