14 JuL, 2023

Storytel vs Bookbeat & Nextory –Bäst i test 2023

Ljudböckernas appar tar Sverige med storm. Vi har testat ljudboksapparna och utvärderat dem för att se vilken som vinner bäst i test 2023 av Storytel, Bookbeat och Nextory.

.Senaste året har Svenskarna blivit helt galna i att lyssna på ljudböcker och vi har nu 3 starka aktörer på marknaden som slåss om de svenska kunderna. Man kan absolut se att de tagit inspiration från varandra i både UX och innehåll, så vad skiljer egentligen de varandra idag och vilken är den bästa ljudboksappen?

Dagens Testare

Amanda

storytel bookbeat nextory logotyper

Storytel vs BookBeat & Nextory

bookbeat logga
TESTVINNARE 2023

BookBeat

Över 800 000 ljudböcker och e-böcker med BookBeat.

Betyg

✸✸✸✸✸

Funktioner

Pris

Utbud

upplevelse

✸✸✸✸

✸✸✸✸✸

✸✸✸✸✸

✸✸✸✸✸

Gratis testperiod

45 dagar

Testa Bookbeat i 45 dagar gratis
ERBJUDANDE NOVEMBER 2023
nextory logga
2a plats

Nextory

Med Nextory hittar du alltid nya, spännande böcker att läsa.

Betyg

✸✸✸✸

Funktioner

Pris

Utbud

upplevelse

✸✸✸✸

✸✸✸✸

✸✸✸

✸✸✸✸

Gratis testperiod

30 dagar

Testa Nextory
storytel logga
3e plats

Storytel

Följ författare, uppläsare och serier du gillar.

Betyg

✸✸✸

Funktioner

Pris

Utbud

upplevelse

✸✸✸✸

✸✸✸

✸✸✸

✸✸✸

Gratis testperiod

0 dagar

KÖP Storytel
app store design storytel bookbeat och nextory

Vad är det för skillnad mellan Storytel, Bookbeat och Nextory?

För den som gillar att läsa det alla andra läser, så är det minimala skillnader. De allra flesta topplisteböckerna finns att läsa eller lyssna på hos samtliga tre leverantörer.Men man kan ändå se de indiviuella aktörernas nischar.

Bookbeat har lagt extra krut på sin app och användarupplevelse, Storytel på original content (Likt Netflix) och Nextory på sin e-boksläsare.

Skillnaderna är dock inte tillräckliga för att idag argumentera att betala ytterligare för premiumprodukten Storytel idag framför sina kunkurrenter som har ett lägre prisläge.

Att lyssna på ljudböcker genom ljudboksappar

Att använda en app för att lyssna på ljudböcker är mycket smidigt, och du kan lyssna när som helst, var som helst. Du söker på de böcker som intresserar just dig, och sedan streamar du dem direkt i mobilen. Det spelar ingen roll om du är ute och promenerar, sitter och pendlar, eller åker bil. Dina ljudböcker finns alltid tillgängliga.

Ljudbokstjänsterna vill att det ska vara enkelt att hitta en bra bok och har därav tagit fram allt från topplistor till nyheter. Du kan även lyssna på en specifik författare eller genre.

person inne på modernt bibliotel letar efter böcker

Viktigt att tänka på när du väljer mellan Storytel, Boookbeat och Nextory

Utbudsmässigt är många lika men är extra starka på sitt orginial material som de senaste åren satsat mycket på, som till exempel en av deras mest nedladdade serier Virus som nu är uppe i fyra säsonger. Du kan finna alla Storytels originals.

BookBeat och Nextory har också försäkt gå denna väg och börjat på satsaningar inom området under 2022 men är ännu inte riktigt där.

BookBeat

BookBeat är otroligt prisvärd som tjänst. Betänk att du får både ljudböcker och eböcker i en och samma app, och kan välja om du vill läsa eller lyssna på romanen. Appen är snabb och enkel och du kommer snabbt in i den, och vi upplevde inte några problem alls.

Nextory

Nextory är en bra tjänst och det man förväntar sig av appen och tjänsten lever upp till förväntningarna. Det finns ett stort utbud av böcker och det är enkelt att söka eller leta efter nya titlar. Stor fördel att man även kan lyssna offline vilket är perfekt om man exempelvis sitter på ett flygplan och inte har tillgång till internet. Priset är från 119kr/mån och upp till 199kr/mån.

Storytel

Av de tjänster som finns på den svenska marknaden är Storytel utan tvekan den största, och deras app är en fröjd att använda. Enkelt, snyggt, funktionellt. Dock är priset en bra bit över konkurrenternas.

Vilken ljudboksapp är bäst av Storytel, Bookbeat och Nextory?
plus sign open close icon

Enligt vår jämförelse 2023 av Storytel och Bookbeat går Bookbeat ut som testvinnare. Främsta anledningen till detta är deras användarupplevelse.

Vad är största skillnaderna mellan Storytel och Bookbeat?
plus sign open close icon

-

Vad borde man tänka på när man väljer ljudboksapp?
plus sign open close icon

-