5 MAJ, 2024

Storytel vs Bookbeat & Nextory –Stora jämförelsen 2024

Ljudböckernas appar tar Sverige med storm. Vi har testat ljudboksapparna och utvärderat dem för att se vilken som vinner bäst i test 2024 av Storytel, Bookbeat och Nextory.

Senaste året har Svenskarna blivit helt galna i att lyssna på ljudböcker och vi har nu 3 starka aktörer på marknaden som slåss om de svenska kunderna. Man kan absolut se att de tagit inspiration från varandra i både UX och innehåll, så vad skiljer egentligen de varandra idag och vilken är den bästa ljudboksappen?

Dagens Testare

Amanda

storytel bookbeat nextory logotyper

Storytel vs BookBeat & Nextory

bookbeat logga
TESTVINNARE 2024

BookBeat

Över 800 000 ljudböcker och e-böcker med BookBeat.

Betyg

✸✸✸✸✸

Funktioner

Pris

Utbud

upplevelse

✸✸✸✸

✸✸✸✸✸

✸✸✸✸✸

✸✸✸✸✸

Gratis testperiod

45 dagar

Testa Bookbeat i 45 dagar gratis
ERBJUDANDE MAJ 2024
nextory logga
2a plats

Nextory

Med Nextory hittar du alltid nya, spännande böcker att läsa.

Betyg

✸✸✸✸

Funktioner

Pris

Utbud

upplevelse

✸✸✸✸

✸✸✸✸

✸✸✸

✸✸✸✸

Gratis testperiod

30 dagar

Testa Nextory
storytel logga
3e plats

Storytel

Följ författare, uppläsare och serier du gillar.

Betyg

✸✸✸

Funktioner

Pris

Utbud

upplevelse

✸✸✸✸

✸✸✸

✸✸✸✸

✸✸✸

Gratis testperiod

0 dagar

KÖP Storytel
app store design storytel bookbeat och nextory

Vad är det för skillnad mellan Storytel, Bookbeat och Nextory?

För den som gillar att läsa det alla andra läser, så är det minimala skillnader. De allra flesta topplisteböckerna finns att läsa eller lyssna på hos samtliga tre leverantörer.Men man kan ändå se de indiviuella aktörernas nischar.

Bookbeat har lagt extra krut på sin app och användarupplevelse, Storytel på original content (Likt Netflix) och Nextory på sin e-boksläsare.

Skillnaderna är dock inte tillräckliga för att idag argumentera att betala ytterligare för premiumprodukten Storytel idag framför sina kunkurrenter som har ett lägre prisläge.

screenshots från apparna bookbeat nextory och storytel

Jämförelse av Storytel, Bookbeat & Nextory's utbud, pris och funktioner

Prisjämförelse

Jämförelse av prisnivåerna på ljudbokstjänsterna Bookbeat, Storytel och Nextory.

BookBeat – 99-169kr/mån

✸✸✸✸✸

Basabonnemang hos BookBeat startar på 99kr i månaden, du kan även köpa till premium för 169kr i månaden. I basabonnemanget hos BookBeat får du lyssna 20h/månaden.

Storytel – 129-229kr/mån

✸✸✸

Storytel har samma uppsättning som BookBeat där basabbonemanget täcker 20h lyssning i månaden och premium får du lyssna upp till 100h/månaden. Dock till ett högre pris än BookBeat.

Nextory – 139-229kr/mån

✸✸✸✸

Nextory's basabbonemang täcker mer lyssning i månaden än både BookBeat och Storytel, här får du lyssna 30h/månaden på det billigaste abonnemanget för 139kr/månaden. Därefter har de två ytterligare nivåer på 189kr/mån och 229kr/mån. På samtliga abonnemang får du ha upp till 4 användare så bra alternativ om ni vill dela på ett konto tillsammans och dela på kostnaden.

Vår rekommendation: Mest prisvärda alternativet av ljudboksapparna är BookBeat om du ska ha abonnemanget själv och Nextory om ni är flera som delar på kontot tillsammans.

Utbudsjämförelse

Jämförelse av utbudet inom på ljudbokstjänsterna Bookbeat, Storytel och Nextory.

BookBeat

✸✸✸✸

I BookBeats app kan du vara säker på att hitta både klassiker och nyligen utgivna titlar, tack vare att BookBeat är en del av Bonnier som i sin tur äger över 100 företag inom bokbranschen.

Storytel

✸✸✸✸

Storytel äger både Norstedts och Massolit förlag, så de har ett massivt utbud av titlar att erbjuda från dessa publicister. Och eftersom Storytel har varit med sedan ljudböcker blev populärt i Sverige, har de verkligen sina klassiker också i utbudet.

Nextory

✸✸✸

Nextory har ett brett utbud av förlag som bidrar till deras utgivning av ljudböcker och e-böcker. Bland de förlag som samarbetar med Nextory finns många välkända namn inom bokbranschen, såsom Bonnier, Norstedts, Albert Bonniers Förlag, Wahlström & Widstrand, Piratförlaget, och Rabén & Sjögren, för att nämna några.

Vår rekommendation: Utbudsmässigt skiljer sig inte ljudbokstjänsterna avsvärt mellan varandra. Dock har BookBeat och Nextory större utbud i form av orginaltitlar som de har exklusivitet kring och som du inte kan hitta på de andra tjänsterna.

Appjämförelse

Jämförelse av apparna  Bookbeat, Storytel och Nextory.

BookBeat

✸✸✸✸✸

Man kan märka av tiden som lagst på perfektion i form av användarupplevelsen i BookBeats app. Enkel att använda och av användarna har den 4,6/5 i snittbetyg av deras ratings på App Store och Google play. Appen BookBeat har även stöd för CarPlay och Apple Watch.

Funktioner:
– Erbjuder offlinelyssning
– Stöd för CarPlay & Apple Watch
– Valbar hastighet
– Sovtimer

Storytel

✸✸✸

Storytel har också enmycket omtyckt app, har under senare uppdateringar haft lite utmaningar med buggar som även användare noterat i deras omdömen av appen på App Store men har under 2024 ökat sitt snittbetyg avsevärt.

Funktioner:
– Erbjuder offlinelyssning
– Valbar hastighet
– Sömntimer
– Bokutmaningar
– Kids mode

Nextory

✸✸✸✸

Nextorys app erbjuder offline lyssning och e-böcker, samt en läsdagbok för att följa läsvanor. Den har också en praktisk sömnfunktion och möjlighet att skapa bokmärken för att markera viktiga delar i böcker. Det ger en komplett läsupplevelse med både ljud- och textbaserade format.

Funktioner:
– Erbjuder offlinelyssning
– Läsdagbok
– Sömnfunktion
– Bokmärken
– E-böcker

Vår rekommendation: Användarmässigt står BookBeat och Nextorys appar ut från konkurensen. Nextory's app har stöd för Apple Watch och CarPlay, Nextory har lite mer nischade och roliga funktioner som deras läsdagbok där du kan följa dina bokresor över tid.

storytel vs bookbeat

Storytel vs BookBeat

Vår rekommendation: Bookbeat!

Skillnaderna mellan BookBeat och Storytel som gör att vi rekommenderar BookBeat är framförallt det prisvärda premiumalternativet, den användarvänliga appen med extra funktioner som CarPlay och Apple Watch-stöd, det breda utbudet av titlar från Bonnier och den stabila plattformen utan buggar, vilket säkerställer en högkvalitativ lyssningsupplevelse för användarna.

Prisvärt premiumalternativ:
BookBeat erbjuder premiumabonnemang till ett lägre pris än Storytel, vilket kan vara fördelaktigt för användare som vill ha mer lyssningstid till ett rimligt pris.

Enkel och välutvecklad app:
BookBeats app har höga betyg och anses vara väldesignad och lätt att använda. Med stöd för extra funktioner som CarPlay och Apple Watch får användarna en smidig upplevelse oavsett vilken enhet de använder.

Brett utbud av titlar:
Tack vare Bonniers omfattande nätverk inom bokbranschen kan BookBeat erbjuda både klassiker och nyligen utgivna titlar. Användare kan vara säkra på att hitta något intressant att lyssna på oavsett sina preferenser.

storytel vs nextory

Storytel vs Nextory

Vi rekommenderar Nextory!

Vi rekommenderar framför Storytel på grund av dess generösa lyssningsutbud och möjlighet att dela konton med upp till fyra användare. Dess samarbete med flera kända förlag ger ett brett utbud av titlar, vilket bidrar till en varierad läsupplevelse. Nextorys app erbjuder även extra funktioner som offline lyssning, läsdagbok och möjlighet att skapa bokmärken för en komplett och anpassningsbar upplevelse. Slutligen, Nextory levererar en stabil och pålitlig plattform, vilket säkerställer en sömlös och högkvalitativ läsning för användarna.

Generöst lyssningsutbud och delningsmöjligheter:
Nextory erbjuder ett generöst lyssningsutbud med upp till 30 timmars lyssning per månad till ett konkurrenskraftigt pris. Dessutom kan användare dela konton med upp till fyra användare, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för familjer eller grupper.

Brett utbud av förlag och titlar:
Nextory samarbetar med flera kända förlag, inklusive Bonnier, Norstedts, Albert Bonniers Förlag, Wahlström & Widstrand, Piratförlaget och Rabén & Sjögren, vilket ger ett varierat utbud av titlar inom olika genrer och ämnen.

Komplett upplevelse med extra funktioner:
Nextorys app erbjuder en komplett läsupplevelse med möjlighet till offline lyssning och läsning av e-böcker, en läsdagbok för att följa läsvanor, sömnfunktion och möjlighet att skapa bokmärken för att markera viktiga delar i böcker.

bookbeat vs nextory

Bookbeat vs Nextory

Vi rekommenderar BookBeat!
Vi rekommenderar Bookbeat framför Nextory på grund av dess prisvärda och flexibla abonnemangsalternativ, breda utbud av titlar från etablerade förlag som Bonnier, användarvänliga app med extra funktioner som stöd för CarPlay och Apple Watch.

Användarupplevelse och design:
BookBeat erbjuder en väldesignad och intuitiv app som ger en smidig och behaglig användarupplevelse. Dess moderna gränssnitt och extra funktioner som stöd för CarPlay och Apple Watch förhöjer enkelheten att ljuta av dina ljudböcker.

Samhörighet med Bonnier:
Som en del av Bonnier-koncernen har BookBeat privilegiet att erbjuda sina användare ett brett och diversifierat utbud av titlar från Bonnier-förlag, vilket inkluderar både svenska och internationella författare. Detta ger användare tillgång till fantastiska böcker över olika genrer och ämnen.

Att lyssna på ljudböcker genom ljudboksappar

Att använda en app för att lyssna på ljudböcker är mycket smidigt, och du kan lyssna när som helst, var som helst. Du söker på de böcker som intresserar just dig, och sedan streamar du dem direkt i mobilen. Det spelar ingen roll om du är ute och promenerar, sitter och pendlar, eller åker bil. Dina ljudböcker finns alltid tillgängliga.

Ljudbokstjänsterna vill att det ska vara enkelt att hitta en bra bok och har därav tagit fram allt från topplistor till nyheter. Du kan även lyssna på en specifik författare eller genre.

Vilken ljudboksapp är bäst av Storytel, Bookbeat och Nextory?
plus sign open close icon

Enligt vår jämförelse 2024 av Storytel och Bookbeat går Bookbeat ut som testvinnare. Främsta anledningen till detta är deras användarupplevelse.

Vad är största skillnaderna mellan Storytel och Bookbeat?
plus sign open close icon

Storytel och BookBeat är båda populära plattformar för ljudböcker och e-böcker, men de har några skillnader som kan påverka vilken plattform som passar bäst för olika användare. Här är några av de största skillnaderna:

Utbud: Både Storytel och BookBeat har ett brett utbud av böcker, men deras bibliotek kan skilja sig åt. Det kan vara värt att jämföra utbudet för att se vilken plattform som har fler av de böcker du är intresserad av att lyssna på eller läsa.

Pris: Priserna och prenumerationsmodellerna kan skilja sig åt mellan Storytel och BookBeat. Det kan vara värt att jämföra priserna för de olika prenumerationsalternativen för att se vilken som erbjuder det bästa värdet för dig.

Funktioner och användarupplevelse: Både Storytel och BookBeat erbjuder funktioner som bokmärken, hastighetskontroll och möjligheten att ladda ner böcker för offline lyssning eller läsning. Det kan dock finnas små skillnader i användarupplevelsen och funktionaliteten på plattformarna, så det kan vara värt att prova båda och se vilken du föredrar.

Tillgänglighet: Storytel och BookBeat kan ha olika tillgänglighet i olika länder eller regioner. Det är viktigt att kontrollera om den plattform du är intresserad av är tillgänglig där du bor.

Exklusiva titlar och samarbeten: Både Storytel och BookBeat kan ha exklusiva avtal med författare eller förlag som gör att vissa titlar endast är tillgängliga på en av plattformarna. Det kan vara värt att undersöka om det finns några specifika författare eller böcker du är intresserad av som endast finns på en av plattformarna.

Sammanfattningsvis kan det vara bra att jämföra utbud, pris, funktioner och tillgänglighet mellan Storytel och BookBeat för att avgöra vilken plattform som bäst passar dina behov och preferenser.