Skip links
Published on: Ljudbocker

Storytel vs Bookbeat & Nextory – Bäst i test 2023

Storytel vs Bookbeat & Nextory – Bäst i test 2023

Ljudböckernas appar tar Sverige med storm. Vi har testat ljudboksapparna och utvärderat dem för att se vilken som binner bäst i test 2023 av Storytel, Bookbeat och Nextory.

Senaste året har Svenskarna blivit helt galna i att lyssna på ljudböcker och vi har nu 3 starka aktörer på marknaden som slåss om de svenska kunderna. Man kan absolut se att de tagit inspiration från varandra i både UX och innehåll, så vad skiljer egentligen de varandra idag och vilken är den bästa ljudboksappen?

Vad är det för skillnad mellan de olika strömningstjänsterna?

För den som gillar att läsa det alla andra läser, så är det minimala skillnader. De allra flesta topplisteböckerna finns att läsa eller lyssna på hos samtliga tre leverantörer.

Men man kan ändå se de indiviuella aktörernas nischar. bookbeat har lagt extra krut på sin app, Storytel på original content (Likt Netflix) och Nextory på sin e-boksläsare.

Skillnaderna är dock inte tillräckliga för att idag argumentera att betala ytterligare för premiumprodukten Storytel idag framför sina kunkurrenter som har ett lägre prisläge.

Bästa ljudboksappen 2023

VINNARE 2023 BOOKBEAT

2A PLATS Nextory

3E Plats Storytel

Varför ljudboksappar?

Att använda en app för att lyssna på ljudböcker är mycket smidigt, och du kan lyssna när som helst, var som helst. Du söker på de böcker som intresserar just dig, och sedan streamar du dem direkt i mobilen. Det spelar ingen roll om du är ute och promenerar, sitter och pendlar, eller åker bil. Dina ljudböcker finns alltid tillgängliga. Ljudbokstjänsterna vill att det ska vara enkelt att hitta en bra bok och har därav tagit fram allt från topplistor till nyheter. Du kan även lyssna på en specifik författare eller genre.

Vad är viktigt att tänka på när du väljer ljudboksapp?

Utbudsmässigt är många lika men Storytel är extra starka på sitt orginial material som de senaste åren satsat mycket på, som till exempel en av deras mest nedladdade serier Virus som nu är uppe i fyra säsonger. Du kan finna alla Storytels originals här.

BookBeat och Nextory har också försäkt gå denna väg och börjat på satsaningar inom området under 2022 men är ännu inte riktigt där.

Omdöme Nextory

Innehåll

Upplevelse

Helhetsintryck

Nextory är en bra tjänst och det man förväntar sig av appen och tjänsten lever upp till förväntningarna. Det finns ett stort utbud av böcker och det är enkelt att söka eller leta efter nya titlar. Stor fördel att man även kan lyssna offline vilket är perfekt om man exempelvis sitter på ett flygplan och inte har tillgång till internet. Priset är från 119kr/mån och upp till 199kr/mån.

 

Totalbetyg: 4/5

Testa gratis i 30 dagar här

Omdöme BookBeat

Innehåll

Upplevelse

Helhetsintryck

BookBeat är otroligt prisvärd som tjänst. Betänk att du får både ljudböcker och eböcker i en och samma app, och kan välja om du vill läsa eller lyssna på romanen. Appen är snabb och enkel och du kommer snabbt in i den, och vi upplevde inte några problem alls.

Totalbetyg: 5/5

Testa gratis i 14 dagar

Omdöme Storytel

Innehåll

Upplevelse

Helhetsintryck

Av de tjänster som finns på den svenska marknaden är Storytel utan tvekan den största, och deras app är en fröjd att använda. Enkelt, snyggt, funktionellt. Dock är priset en bra bit över konkurrenternas.

Totalbetyg: 3/5

Läs hela vårt omdöme av Storytel här.

Köp Storytel
Hem » Storytel vs Bookbeat & Nextory – Bäst i test 2023

Vilken ljudboksapp är bäst av Storytel och Bookbeat?

Enligt vår jämförelse 2022 av Storytel och Bookbeat går Bookbeat ut som testvinnare. Främsta anledningen till detta är deras användarupplevelse.

Leave a comment