Skip links
Published on: Friluft

Bästa träningshörlurarna 2023 – Dessa är bäst i test för år är

Hörlurar för träning av alla dess slag som löpning, gym, crossfit och simning

Stora testet har avgjort de bästa hörlurar för träning 2023

När det kommer till att välja rätt hörlurar för träning är det mycket att tänka på. Vi har därför under sommaren gjort ett stort test för att jämföra modeller som finns där ute på marknaden för att köra vilken modell som koras som bäst i test 2023 bland olika träningshörlurar.

Historiskt när man valt hörlurar för träning har det varit ett val mellan ljudkvalité och tålighet för fukt, vatten och fysisk påverkan. Under de senaste året har det tagit fram många modeller från hörlurstillverkare som inte längre gör detta till ett val konsumenter.

Generellt sätt finns det några saker du behöver ha i åtanke när du väljer hörlurar som skall användas för träning. De bästa sporthörlurarna vi testat visar verkligen av att specialisera hörlurar eller öronsnäckor för just idrott, samtidigt som de flesta av de bästa hörlurarna i testet även fungerar för vardagligt användande har vi fokuserat på den idrottsliga funktionaliteten hos de hörlurar vi har testat. Om du även är ute efter generellt de bästa trådlösa alternativen på marknaden har vi även tidigare gjort ett test för alternativ till airpods.

Hörlurar är ett viktigt tillbehör för många träningsentusiaster. De hjälper oss att hålla koll på musik vi lyssnar på under träningen samtidigt som de fungerar också som ett effektivt sätt att komma igång och hålla motivationen uppe.

Det finns många olika typer av hörlurar på marknaden idag, men det är viktigt att välja rätt sorts hörlurar för träning. Detta beror främst på två saker; komfort och ljudkvalitet.

När det gäller komfort är det viktigt att hitta ett par träningshörlurar som passar dig perfekt. De ska inte vara för tighta eller för lösa, utan ska sitta bekvämt och stadigt under hela träningspasset.

Först och främst i detta test har vi försökt testa hörlurar för olika syften, edan har vi korat vinnarna inom respektive område. Nog om detta – låt oss se vilka som vann för i år!

Att tänka på när du väljer hörlurar för träning:

Fukttålighet

Till vilken grad hörlurarna tål fukt och vatten.

Ljudkvalitet

Ljudkvaliteten på hörlurarna och dess förmåga att återspegla element i musiken.

Passform
Om de har trådlös funktionalitet samt vilken typ av teknik som används för detta.
Stryktålighet
Hur hårt hörlurarna sitter på plats vid extrem fysisk aktivitet och hur mycket fysisk åverkan de tål.

Bästa träningshörlurarna för löpning

KATEGORI LÖPNING

När det kommer till löpning är det främsta som är viktigt för att ha ett par bra träningshörlurar passformen. När du springer gäller det att hörlurarna sitter på plats väl, även när du hoppar runt mellan de små stigarna i skogen. Klassiska hörlurar, speciellt trådlösa kan fallera i detta syfte när du ökar tempot och pulsen ökar vilket kan bidra till fukt i öronen. Då trillar de klassiska  hörlurarna lätt ut då de ej är menade för användningsområdet. Därför har många hörlurstillverkare, exempelvis Beats valt i sina modeller att ha extra stöd runt öronen för att garantera att de håller sig perfekt på plats även vid extrem användning.

Bild på tjej som springer och lyssnar på musik i sina hörlurar

Vinnare

Modell

Betyg

Lägsta pris

Läs mer

Vinnare löpning:
Beats Fit Pro

 ⭐⭐⭐⭐⭐
Lägsta pris nu:
2795kr

bild på bästa hörlurar för löpning jabra

2a plats löpning:
Jabra Elite Active 85t

 ⭐⭐⭐⭐
Lägsta pris nu:
1690kr

bild på hörlurar för löpning av bose

3e plats löpning:
Bose SoundSport Wireless

 ⭐⭐⭐
Lägsta pris nu:
990kr

Bästa träningshörlurarna för gymträning

KATEGORI GYM OCH CROSSFIT

Vid hörlurar för fitness är också likt i andra idrotter fukttålighet såklart viktig men viktigast av allt är att de har trådlös funktionalitet samt brusreducering. Utan trådlös funktionalitet blir det lätt klumpigt och du kan med kabeln fastna i objekt omring dig. Ofta när du tränar på gym har de större ljudsystem som lätt utan brusreducering kan ta över ljudet i dina hörlurar. Därför lägger vi extra vikt i hörlurarnas förmåga att stänga ute andra ljud och dess passform för denna typ av idrott.

bild på person i gym som tränar med hörlurar

Vinnare

Modell

Betyg

Lägsta pris

Läs mer

Vinnare gym:
Beats Fit Pro

 ⭐⭐⭐⭐⭐
Lägsta pris nu:
2795kr

bild på bästa hörlurarna för gym och träning från apple airpods pro

2a plats gym:
Apple Airpods Pro (2nd Generation)

 ⭐⭐⭐⭐
Lägsta pris nu:
3195kr

bild på bästa hörlurarna för gym jaybird vista 2

3e plats gym:
Jaybird Vista 2

 ⭐⭐⭐⭐
Lägsta pris nu:
990kr

Bästa träningshörlurarna för simning

KATEGORI SIMNING

När du simmar är såklart funktionaliteten för trådlöshet är ett måste, här utsätts även dina hörlurar för extrem väta och rörelse vilket sätter en extra vikt i dess vattentålighet och passform. När man ser på vattentåligheten på hörlurar brukar många aktörer marknadsföra sina alternativ som “fukttåliga”. Viktigt här är att det är en helt annan sak än vattentåliga och vid fuktskador på dessa hörlurar tenderar det att inte falla under garantier då de inte sagt att man kan använda dem i vatten, men det är okej att snabbt utsätta dem för hög andel fukt. Samtliga hörlurar vi haft i detta test är därför fullt vattentåliga enligt tillverkarna och kan användas under en längre tid i och till och med under vatten.

bild på man som simmar och tränar med hörlurar

Vinnare

Modell

Betyg

Lägsta pris

Läs mer

bild på vinnare för bäst i test hörlurar för simning

Vinnare simning:
Sony NW-WS413LM

 ⭐⭐⭐⭐⭐
Lägsta pris nu:
831kr

bild på hörlurar för undervattensträning från jbl som är helt vattentäta

2a plats simning:
JBL Endurance Dive

 ⭐⭐⭐⭐
Lägsta pris nu:
399kr

bild på häröurar för att träna med under vatten

3e plats simning:
SWMIUSK Waterproof

 ⭐⭐
Lägsta pris nu:
120kr

Använda hörlurar för träning – Fördelarna med att lyssna på musik när du tränar

Musik kan hjälpa dig att komma igång och hålla dig motiverad under träningen. Det kan också förbättra din prestation genom att öka energinivåerna och fokuset. Musik har också visat sig ha positiva effekter på återhämtning efter träning. Detta betyder att det kan hjälpa dig att återhämta dig snabbare från träningspassen, så du kan ge 110% nästa gång.

Det finns massor av forskning som stödjer de positiva effekterna av musik på träning. En studie från 2014 visade till exempel att personer som lyssnade på musik under löpbandsträning hade en ökad prestation jämfört med de som inte lyssnade på musik. Andra studier har också visat att musik kan hjälpa till att förbättra uthållighet, styrka och balans.

Det finns ingen perfekt typ av musik för alla, så det är viktigt att hitta den som fungerar bäst för dig. Prova olika sorters och tempo av musik för att se vad som gör dig mest motiverad. Lyssna också på ditt humör – ibland kan det vara skönt att lyssna på lugnare musik när du tränar, medan andra gånger kan du behöva lite extra energi och då kan det vara bra med mer pumpande musik.

Det finns flera sätt att lyssna på musik under träningen. Många använder trådlösa hörlurar eller hörlurar för att inte behöva bära runt en telefon eller mp3-spelare. Det finns också flera appar och tjänster som erbjuder musikströmning, så du kan enkelt lyssna på det du vill när du tränar.

Hur man använder hörlurar på ett säkert sätt när man tränar

Lyssna aldrig på hög volym eller med en isolerande effekt när du tränar, så att du inte hör omgivningen. Detta kan vara farligt, eftersom det kan innebära att du inte hör trafiken eller andra ljud som kan vara farliga. Se till att ha lagom volym så att du fortfarande hör omkring dig i naturen, men samtidigt kan koncentrera dig på musiken.

Det är också smart att titta runt sig först innan du tar tar fram dina hörlurar. Se till att det inte finns några trafikfaror eller andra faror i omgivningen som kan vara skadliga om du inte hör dem.

En annan sak att tänka på är hur du bär dina hörlurar. Se till att de sitter bekvämt och inte är för stramt eller löst så att de faller av när du rör dig. Det är också viktigt att ha dem ordentligt isatta i öronen, så att du inte behöver höja volymen för mycket för att höra musik.

Hur olika typer av musik kan påverka ditt träningspass

Det finns flera olika sorters musik som kan påverka ditt träningspass på olika sätt. Generellt sett är det bra att ha något som får dig att känna dig energisk och motiverad, men det finns också andra aspekter av musik som kan vara viktiga beroende på vad du vill för din träning.

Till exempel, om du vill ha en lugnare stund under träningen kan det vara skönt med avslappnande musik. Detta kan underlätta för kroppen att slappna av och göra träningen mer behaglig. Det kan också vara bra att lyssna på musik som har en lugnande effekt efter ett tungt träningspass, så du kan återhämta dig snabbare.

Det finns många olika typer av musik för träning, så det är viktigt att hitta den som passar just dig och ditt humör. Prova dig fram och se vad som gör träningen roligast och mest motiverande för just dig!

Fördelarna med musik under träning summeras:
Musik under träning kan ha många positiva effekter, både mentalt och fysiskt. Musik kan hjälpa dig att känna dig mer motiverad och ge dig energi under passet, men det kan också göra träningen mer avkopplande och behaglig. Det är viktigt att hitta den musik som fungerar bäst för just dig, så du kan få ut mest möjliga av din träning!

Tips för att skapa en anpassad spellista för träning

– Prova olika sorters och tempo av musik för att se vad som gör dig mest motiverad.

– Lyssna även på ditt humör – ibland kan det vara skönt med lugnare musik, medan andra gånger kan du behöva lite extra energi.

– Se till att ha lagom volym så att du fortfarande hör omkring dig, men samtidigt kan koncentrera dig på musik.

– Titta runt dig först innan du tar fram dina hörlurar, så att att det finns inte några faror i omgivningen.

– Bär dina hörlurar bekvämt och se till att de sitter ordentligt isatta i öronen.

Sammanfattning

Under årets test blev det klart för oss att ljudkvaliteten på träningshörlurar inte längre skiljer sig markant från tillverkarnas andra toppmodeller, exempelvis de som vi prövat från Bose. Men det är också otroligt att de hur modeller från en aktör som Jaybird levererar i detta test med två modeller på topplistorna. Jaybird som endast gör hörlurar med syftet att träna med. Det ska bli spännande att följa de nya modellerna som kommer från dem framöver, vanligtvis släpper de nya modeller en gång per halvår och de senaste modellerna släpptes ju nu under 2023 så vi lär se en ny uppgraderad runde från dem lagom till julen i år. Kanske det blir att göra en ny undersökning då, vem vet.

 

Tycker ni att det är några modeller ni prövat som skulle förtjäna en plats på listan eller är det något annat test ni vill att vi på sidan gör i framtiden? Kommentera gärna inlägget nedan så ser vi till att ta med oss detta. All form av feedback är alltid guld för oss!

FAQ – Hörlurar för träning

Vilka är de bästa hörlurarna för gym & fitness?

När det kommer till att hitta rätt hörlurar för gym och fitness kan det vara svårt men många alternativ på marknaden. Vår vinnare i årets test för gym & fitness är Beats PowerBeats Pro.

Vilka är de bästa hörlurarna för simning?

Vid simning utsätts dina hörlurar för extrem väta och rörelse vilket sätter en extra vikt i dess vattentålighet och passform. Vår vinnare i årets test är Sony NW-WS413LM som är en toppenbra hörlurur för just simning.

Vilka är de bästa hörlurarna för löpning?

När det kommer till att hitta hörlurar för löpning gäller det att passformen är bra, de har en viss fukttålighet och kan stänga ut ljud från omgivningen. Vår vinnare i årets test är den nya modellen TARAH PRO från Jaybird som är specialister på just hörlurar för träning och löpning.

Hem » Bästa träningshörlurarna 2023 – Dessa är bäst i test för år är