25 APR, 2024

Bästa smartwatchen 2024 – Årets test av alla smartklockor och bäst i test

Årets test av de bästa smartwatches på marknaden 2024 har äntligen kommit och vi har skapat en guide för att hjälpa dig att navigera bland de olika modellerna samt utsett vinnaren av bäst i test för smartwatches.

Vi har utvärderat de senaste funktionerna och designen samt jämfört priser för att ge en utförlig översikt av marknaden. Med så många valmöjligheter kan det vara överväldigande att välja den rätta klockan för dig. Men oroa dig inte, vi har gjort allt jobb åt dig.

Vi är inte främmande för teknik, vilket gör oss till perfekta kandidater för att hjälpa dig hitta din drömklocka. Så innan du börjar göra en investering, ta en titt på vår guide och vi hoppas att den hjälper dig att hitta den perfekta smartklockan för dig.

Dagens Testare

David

bästa smartwatchen 2024

Smartwatch – Bäst i test 2024

applewatch 8 smarklocka bäst i test
Bäst i test 2024

Apple Watch 9

Apple watch är fortfarande den bästa smarta klockan som finns tillgänglig. Series 9 släpptes efter sommaren 2023 och är den bästa modellen hittils.

Apple Watch Series 9 hjälper dig att hålla dig frisk, aktiv, trygg och uppkopplad. Med nya häftiga funktioner som till exempel att du kan styra den med handgester utan att röra skärmen gör den reolutionerande på alla sätt.

Läs mer här

Betyg

✸✸✸✸

Design

Batteritid

Funktioner

pris

✸✸✸✸✸

✸✸✸✸

✸✸✸✸✸

✸✸✸✸

Lägst pris just nu

6,090kr

apple galaxy watxh 6 smartklocka bäst i test
Smartwatch Bäst i test – Budget

Samsung Galaxy Watch 6

Vi föredrar den nya och minsta Galaxy-klockan framför den massiva Galaxy Watch 5 Pro på grund av dess mer smidiga design och lägre pris. Trots att den har kortare batteritid och inte har en tuff titan-konstruktion är den både lättare att bära och mer budgetvänlig.
Läs mer här

Betyg

✸✸✸✸

Design

Batteritid

Funktioner

pris

✸✸✸✸

✸✸✸✸

✸✸✸✸

✸✸✸✸

Lägst pris just nu

4,190kr

Garmin Venu 2 Plus smartklocka bäst i test
Smartwatch Bäst i test – Sport

Garmin Venu 2 Plus

Garmins klocka Venu 2 Plus är nu mindre och mer smidig än tidigare och har nya, smarta funktioner. Den är den mest kompletta klockan från Garmin hittills och passar utmärkt för hälsa och träning med hög komfort.

En ny mikrofon är också välkommen, men batteritiden är något kortare än föregångaren, även om den fortfarande är bland de bättre klockorna på marknaden.

Läs mer här

Betyg

✸✸✸✸

Design

Batteritid

Funktioner

pris

✸✸✸✸

✸✸✸✸✸

✸✸✸

✸✸✸

Lägst pris just nu

4,299kr

Fitbit Versa 3 smartklocka
4e plats

Fitbit Versa 4

När Fitbit lanserar nya produkter inom befintliga serier är uppgraderingarna ofta små. Om du redan har en av Fitbits smartklockor behöver du inte uppgradera till Versa 4. Men om du vill ha en smidig smartklocka och inte vill betala för extra funktioner som Sense eller Apple Watch erbjuder, så är Versa 4 ett riktigt bra val.

Läs mer här

Betyg

✸✸✸✸

Design

Batteritid

Funktioner

pris

✸✸

✸✸✸✸✸

✸✸✸

✸✸✸✸✸

Lägst pris just nu

2,490kr

Apple Watch Ultra smartklocka
5e plats

Apple Watch Ultra

Apple Watch Ultra är namnet på den nya smarta klockan som har exakt samma funktioner och operativsystem som Apple Watch Series 8, men som även kan betraktas som en större, tåligare och starkare version av Apples populära smartklocka. Går även utmärkt att använda som träningsklocka.


Läs mer här

Betyg

✸✸✸

Design

Batteritid

Funktioner

pris

✸✸✸✸✸

✸✸✸✸✸

✸✸✸✸✸

Lägst pris just nu

10,990kr

oneplus smartklocka
6e plats

Oneplus Watch

One plus första smartklocka är inte särskilt imponerande. Den begränsas av sitt avskalade operativsystem, och produkten känns ganska grundläggande. Men batteritiden är bra, och den stora skärmen är både fin och lätt att läsa av. Trots detta existerar Oneplus Watch inte i samma liga som mer etablerade märken.

Läs mer här

Betyg

✸✸✸

Design

Batteritid

Funktioner

pris

✸✸✸

✸✸✸

✸✸✸

✸✸✸✸✸

Lägst pris just nu

1,690kr

person som håller i smartklocka apple watch på vänster arm

Översikt över det nuvarande smartwatch-landskapet 2024

År 2023 har smartklockelandskapet utvecklats avsevärt jämfört med hur det såg ut för bara några år sedan. Dagens bästa smartklockor erbjuder en imponerande kombination av funktioner och bekvämlighet som gör dem till ovärderliga verktyg för att hålla sig uppkopplad och produktiv. Med den tekniska utvecklingen har de blivit ännu mer kraftfulla minidatorer på din handled.

De bästa smartklockorna just nu är utrustade med en mängd olika funktioner som GPS-spårning, stegräkning, pulsmätning, meddelanden om samtal/texter/mejl, musikstreaming, röstaktiverad assistent, betalning via NFC (near field communication) och mycket mer. Förutom dessa praktiska funktioner har många av dagens toppmodeller också en elegant design och lyxiga material som rostfritt stål, keramik och safirglas.

Dagens smartklockor är mer än bara en del av tekniken; de ger användaren en förbättrad livsstilsupplevelse men även kan vara viktiga verktyg för din hälsa. Nyligen genomförda studier visar att smartwatches kan förutspå sjukdomar och till och med förstå din hjärthälsa . Smartwatch-varumärken som Apple, Samsung, Fitbit och Huawei har alla tagit stora steg framåt när det gäller att skapa sofistikerade enheter som är snygga, funktionella och pålitliga. Oavsett om du letar efter en träningskompis eller något som håller dig uppkopplad när du är på språng finns det säkert en smartwatch där ute som passar dina behov perfekt.

Den bästa smartklockorna 2023 kommer att erbjuda alla de funktioner som nämns ovan plus några ytterligare önskvärda funktioner som förlängd batteritid, vattentäthet och förbättrade hälsospårningsfunktioner. Med så många alternativ tillgängliga idag kan det vara svårt att avgöra vilken som är rätt för dig. Men med lite efterforskning och eftertanke kan du hitta den perfekta smartklockan som uppfyller dina behov och håller dig uppkopplad under 2023.

apple watch ultra foto på handled smartklocka

Hur du hittar den bästa smartklockan för dig

Tänk på din livsstil, budget och dina behov innan du investerar i en smartklocka. Undersök vilka funktioner som erbjuds av varje modell och bestäm vilka som är viktiga för dig. Läs också recensioner från andra användare så att du kan fatta ett välgrundat beslut och få ut mesta möjliga av din smartklocka.

Med alla tekniska framsteg är det lätt att förstå varför så många människor har valt att investera i en smartklocka istället för traditionella armbandsur. De bästa smartklockorna 2023 erbjuder oöverträffad bekvämlighet, stil och funktionalitet - vilket gör dem till must-haves för alla som vill vara uppkopplade och hålla koll på sina hälsomål.

Det finns flera olika typer av användningsområden för en smartklocka, det kan vara allt från att mäta din dagliga aktivitet till väldigt specifika användningsområden som för atleter inom vissa sporter. Till exempel kan de användas inom idrotter som fotboll när man vill mäta hur långt man springer under en match, något som kan vara viktigt för att optimera sin träning som fotbollsspelare.

Vanliga funktioner på smartklockor

Smartklockor är en av de mest populära teknologiska enheterna som erbjuder en mängd olika funktioner för att göra våra liv enklare. Bland de vanliga funktionerna inkluderar:
– Träningsövervakning
– Stegräknare
– Övervakning av sömnvanor
– GPS
– Meddelandenotifikationer
– Navigering
– Svara på telefonsamtal
– Betala med klockan

Att tänka på när du väljer smartwatch

Många av de senaste modellerna har imponerande batteritid, och vissa erbjuder till och med solcellsladdning så att du kan hålla din klocka laddad hela dagen. Dessutom gör större skärmstorlekar det lättare att läsa meddelanden och komma åt appar utan att kisa eller zooma in.

Nya teniker inom smartklockor

Nya modeller har ofta förbättrade funktioner och längre batteritid, så det är värt att kolla in de senaste lanseringarna om du är ute efter en ny klocka.

Med alla de alternativ som finns tillgängliga idag är det enklare än någonsin att hitta den bästa smartklockan 2023. Det har aldrig funnits ett bättre tillfälle att investera i en smartklocka som passar din livsstil och dina behov perfekt, från att mäta steg till att svara på telefonsamtal. Så ta god tid på dig, jämför priser och specifikationer och hitta den perfekta enheten för att hålla dig uppkopplad nu och under de kommande åren.

Vad är en smartklocka/smartwatch?
plus sign open close icon

En smartklocka är en typ av bärbar teknik som kombinerar funktionerna hos en traditionell klocka med ytterligare funktioner som GPS-spårning, stegräkning, pulsmätning, meddelanden om samtal/text/mejl, musikstreaming med mera.

Smartklockor är utformade för att ge användarna bekvämlighet och anslutningsmöjligheter i deras dagliga liv - vilket gör dem till ovärderliga verktyg för att hålla kontakten och vara produktiv.

Varför ska man ha en smartklocka?
plus sign open close icon

Smartklockor gör det möjligt för användarna att hålla kontakten utan att ständigt behöva kolla sin telefon. De ger också en förbättrad livsstilsupplevelse, med funktioner som sömnspårning och GPS-navigering som gör ditt liv enklare och mer effektivt.

Smartklockor är särskilt användbara för dem som har en aktiv livsstil eller behöver hålla reda på viktiga hälsomått som hjärtfrekvens, antal steg eller kaloriförbränning.

Vilken smartklocka är bäst?
plus sign open close icon

Den bästa smartklockan för dig är den som uppfyller dina behov och passar din livsstil. Med så många funktioner, designer och varumärken tillgängliga idag kan det krävas lite efterforskning för att hitta den perfekta klockan, men med lite ansträngning kan du vara säker på att hitta en som är både funktionell och snygg. Se till att jämföra priser och läsa recensioner innan du fattar ditt slutgiltiga beslut.

Vilken smartklocka ska man välja?
plus sign open close icon

Att välja rätt smartwatch för dig beror på dina preferenser och individuella behov. Fundera på vilka funktioner som är viktiga för dig, t.ex. pulsmätning, GPS eller stegmätning, innan du bestämmer dig för vilken som är bäst för dig. Titta också på batteritid och skärmstorlek så att du vet hur länge klockan håller och om det är lätt att läsa aviseringar på en mindre skärm. Slutligen, se till att läsa användarrecensioner innan du gör ditt köp så att du kan få en uppfattning om hur andra har gillat sina klockor.