28 Apr, 2024

Bästa träningshörlurarna 2024 – Vinnarna av Bäst i test

När det kommer till att välja rätt hörlurar för träning är det mycket att tänka på. Vi har därför under sommaren gjort ett stort test för att jämföra modeller som finns där ute på marknaden för att köra vilken modell som koras som bäst i test 2024 bland olika träningshörlurar.

Dagens Testare

Björn

bästa träningshörlurarna 2024

Stora testet av bästa hörlurar för träning 2024

När det kommer till att välja rätt hörlurar för träning är det mycket att tänka på. Vi har därför under sommaren gjort ett stort test för att jämföra modeller som finns där ute på marknaden för att köra vilken modell som koras som de bästa bland olika in-ear hörlurar för träning.

Historiskt när man valt hörlurar för träning har det varit ett val mellan ljudkvalité och tålighet för fukt, vatten och fysisk påverkan. Under de senaste året har det tagit fram många modeller från hörlurstillverkare som inte längre gör detta till ett val konsumenter.

Generellt sätt finns det några saker du behöver ha i åtanke när du väljer hörlurar som skall användas för träning. De bästa sporthörlurarna vi testat visar verkligen av att specialisera hörlurar eller öronsnäckor för just idrott, samtidigt som de flesta av de bästa hörlurarna i testet även fungerar för vardagligt användande har vi fokuserat på den idrottsliga funktionaliteten hos de hörlurar vi har testat. Om du även är ute efter generellt de bästa trådlösa alternativen på marknaden har vi även tidigare gjort ett test för alternativ till airpods.

Hörlurar är ett viktigt tillbehör för många träningsentusiaster. De hjälper oss att hålla koll på musik vi lyssnar på under träningen samtidigt som de fungerar också som ett effektivt sätt att komma igång och hålla motivationen uppe. Du kan enkelt spela musik i dem från din telefon eller smartklocka.

Det finns många olika typer av hörlurar på marknaden idag, men det är viktigt att välja rätt sorts hörlurar för träning. Detta beror främst på två saker; komfort och ljudkvalitet.

När det gäller komfort är det viktigt att hitta ett par träningshörlurar som passar dig perfekt. De ska inte vara för tighta eller för lösa, utan ska sitta bekvämt och stadigt under hela träningspasset.

Först och främst i detta test har vi försökt testa hörlurar för olika syften, edan har vi korat vinnarna inom respektive område. Nog om detta – låt oss se vilka som vann för i år!

löpare som springar upp för trappa

Bästa träningshörlurarna för löpning

När det kommer till träningshörlurar för löpning är det främsta som är viktigt för att ha ett par bra träningshörlurar passformen. När du springer gäller det att hörlurarna sitter på plats väl, även när du hoppar runt mellan de små stigarna i skogen.

Klassiska hörlurar, speciellt trådlösa kan fallera i detta syfte när du ökar tempot och pulsen ökar vilket kan bidra till fukt i öronen. Då trillar de klassiska  hörlurarna lätt ut då de ej är menade för användningsområdet. Därför har många hörlurstillverkare, exempelvis Beats valt i sina modeller att ha extra stöd runt öronen för att garantera att de håller sig perfekt på plats även vid extrem användning.

Se även till att dina löparhörlurar är kompatibla att koppla till din telefon, smartwatch eller träningsklocka.

Bäst i test 2024

Beats Fit
Pro

Betyg

✸✸✸✸✸

Lägst pris just nu

2790kr

Läs mer om den här
Andra plats

Jabra Elite Active 85t

Betyg

✸✸✸✸

Lägst pris just nu

1995kr

Läs mer om den här
Tredje plats

Bose Sport Earbuds

Betyg

✸✸✸✸

Lägst pris just nu

1786kr

Läs mer om den här
person som tränar tyngdlyftning i svart linne

Bästa hörlurarna för gymträning

Vid hörlurar för fitness är också likt i andra idrotter fukttålighet såklart viktig men viktigast av allt är att de har trådlös funktionalitet samt brusreducering. Utan trådlös funktionalitet blir det lätt klumpigt och du kan med kabeln fastna i objekt omring dig. Ofta när du tränar på gym har de större ljudsystem som lätt utan brusreducering kan ta över ljudet i dina hörlurar. Därför lägger vi extra vikt i hörlurarnas förmåga att stänga ute andra ljud och dess passform för denna typ av idrott.

jabra vista 2 hörlurar för träning
Bäst i test 2024

Jabra Vista 2

Betyg

✸✸✸✸✸

Lägst pris just nu

1490kr

LÄS MER HÄR
adidas träningshörlurar
2a plats

adidas RPT-01

Betyg

✸✸✸✸

Lägst pris just nu

990kr

LÄS MER HÄR
jbl hörlurar vita
3e plats

JBL Tunebuds

Betyg

✸✸✸✸

Lägst pris just nu

990kr

LÄS MER HÄR
person som simmar på öppet vatten

Bästa träningshörlurarna för simning

När du simmar är såklart funktionaliteten för trådlöshet är ett måste, här utsätts även dina hörlurar för extrem väta och rörelse vilket sätter en extra vikt i dess vattentålighet och passform. När man ser på vattentåligheten på hörlurar brukar många aktörer marknadsföra sina alternativ som “fukttåliga”.

Viktigt här är att det är en helt annan sak än vattentåliga och vid fuktskador på dessa hörlurar tenderar det att inte falla under garantier då de inte sagt att man kan använda dem i vatten, men det är okej att snabbt utsätta dem för hög andel fukt. Samtliga hörlurar vi haft i detta test är därför fullt vattentåliga enligt tillverkarna och kan användas under en längre tid i och till och med under vatten.

Bäst i test

Sony NW-WS413

Betyg

✸✸✸✸✸

Lägst pris just nu

1444kr

LÄR MER HÄR
2a plats

AfterShokz  Xtrainerz

Betyg

✸✸✸✸

Lägst pris just nu

1525kr

LÄS MER HÄR

Fördelarna med att lyssna på musik när du tränar

Musik kan hjälpa dig att komma igång och hålla dig motiverad under träningen. Det kan också förbättra din prestation genom att öka energinivåerna och fokuset. Musik har också visat sig ha positiva effekter på återhämtning efter träning. Detta betyder att det kan hjälpa dig att återhämta dig snabbare från träningspassen, så du kan ge 110% nästa gång.

Det finns massor av forskning som stödjer de positiva effekterna av musik på träning. En studie från 2014 visade till exempel att personer som lyssnade på musik under löpbandsträning hade en ökad prestation jämfört med de som inte lyssnade på musik. Andra studier har också visat att musik kan hjälpa till att förbättra uthållighet, styrka och balans.

Det finns ingen perfekt typ av musik för alla, så det är viktigt att hitta den som fungerar bäst för dig. Prova olika sorters och tempo av musik för att se vad som gör dig mest motiverad. Lyssna också på ditt humör – ibland kan det vara skönt att lyssna på lugnare musik när du tränar, medan andra gånger kan du behöva lite extra energi och då kan det vara bra med mer pumpande musik.

Det finns flera sätt att lyssna på musik under träningen. Många använder trådlösa hörlurar eller hörlurar för att inte behöva bära runt en telefon eller mp3-spelare. Det finns också flera appar och tjänster som erbjuder musikströmning, så du kan enkelt lyssna på det du vill när du tränar.

Hur man använder hörlurar på ett säkert sätt när man tränar

Lyssna aldrig på hög volym eller med en isolerande effekt när du tränar, så att du inte hör omgivningen. Detta kan vara farligt, eftersom det kan innebära att du inte hör trafiken eller andra ljud som kan vara farliga. Se till att ha lagom volym så att du fortfarande hör omkring dig i naturen, men samtidigt kan koncentrera dig på musiken.

Det är också smart att titta runt sig först innan du tar tar fram dina hörlurar. Se till att det inte finns några trafikfaror eller andra faror i omgivningen som kan vara skadliga om du inte hör dem.

En annan sak att tänka på är hur du bär dina hörlurar. Se till att de sitter bekvämt och inte är för stramt eller löst så att de faller av när du rör dig. Det är också viktigt att ha dem ordentligt isatta i öronen, så att du inte behöver höja volymen för mycket för att höra musik.

Det kommer konstant nya versioner på hörlurar som passar specifika sporter som du kan läsa om på mer nischade hemsidor, hörlurar som passar till exempel för fotboll kan du hitta på sidor som rapporterar om sportnyheter inom fotboll.

Hur olika typer av musik kan påverka ditt träningspass

Det finns flera olika sorters musik som kan påverka ditt träningspass på olika sätt. Generellt sett är det bra att ha något som får dig att känna dig energisk och motiverad, men det finns också andra aspekter av musik som kan vara viktiga beroende på vad du vill för din träning.

Till exempel, om du vill ha en lugnare stund under träningen kan det vara skönt med avslappnande musik. Detta kan underlätta för kroppen att slappna av och göra träningen mer behaglig. Det kan också vara bra att lyssna på musik som har en lugnande effekt efter ett tungt träningspass, så du kan återhämta dig snabbare.

Det finns många olika typer av musik för träning, så det är viktigt att hitta den som passar just dig och ditt humör. Prova dig fram och se vad som gör träningen roligast och mest motiverande för just dig!

Fördelarna med musik under träning summeras:
Musik under träning kan ha många positiva effekter, både mentalt och fysiskt. Musik kan hjälpa dig att känna dig mer motiverad och ge dig energi under passet, men det kan också göra träningen mer avkopplande och behaglig. Det är viktigt att hitta den musik som fungerar bäst för just dig, så du kan få ut mest möjliga av din träning!

Sammanfattning

Det finns många saker du kan undersöka när du ska handla saker för din träning, allt från tester av kosttillskott till träningsutrustning och även träningshörlurar.

Under årets test av träningshörlurarblev det klart för oss att ljudkvaliteten på träningshörlurar inte längre skiljer sig markant från tillverkarnas andra toppmodeller, exempelvis de som vi prövat från Bose. Men det är också otroligt att de hur modeller från en aktör som Jaybird levererar i detta test med två modeller på topplistorna. Jaybird som endast gör hörlurar med syftet att träna med. Det ska bli spännande att följa de nya modellerna som kommer från dem framöver, vanligtvis släpper de nya modeller en gång per halvår och de senaste modellerna släpptes ju nu under 2023 så vi lär se en ny uppgraderad runde från dem lagom till julen i år. Kanske det blir att göra en ny undersökning då, vem vet.

Tycker ni att det är några modeller ni prövat som skulle förtjäna en plats på listan eller är det något annat test ni vill att vi på sidan gör i framtiden? Kommentera gärna inlägget nedan så ser vi till att ta med oss detta. All form av feedback är alltid guld för oss!

Vilka är de bästa hörlurarna för gym & fitnessträning?
plus sign open close icon

När det kommer till att hitta rätt hörlurar för gym och fitness kan det vara svårt men många alternativ på marknaden. Vår vinnare i årets test för gym & fitness är Beats Fit Pro.

Vilka är de bästa hörlurarna för simning?
plus sign open close icon

Vid simning utsätts dina hörlurar för extrem väta och rörelse vilket sätter en extra vikt i dess vattentålighet och passform. Vår vinnare i årets test är Sony NW-WS413 som är en toppenbra hörlurur för just simning.

Vilka är de bästa hörlurarna för löpning?
plus sign open close icon

När det kommer till att hitta hörlurar för löpning gäller det att passformen är bra, de har en viss fukttålighet och kan stänga ut ljud från omgivningen. Vår vinnare i årets test är den nya modellen Jabra Vista 2 som är specialister på just hörlurar för träning och löpning.