1 Maj, 2024

Så bygger du din webbshop gratis – Test av tjänster för e-handel 2024

Den kompletta guiden kring hur du kan bygga webbshop gratis 2024 och allt du behöver tänka på när du skapar den.

Att bygga en webbshop för din butik kan vara en skrämmande uppgift, men det är en uppgift som är värd att ta sig an om du vill nå en större publik. Det är trots allt ingen mening med att ha en fysisk butik om ingen känner till den. Men var ska man börja? Lyckligtvis finns det gott om resurser som hjälper dig att bygga en gratis nätbutik.

Det finns så många hemsidebyggare där ute som du kan använda för att inrätta din egen webbshop. Men vilken ska du välja? Och vad är det bästa sättet att sätta upp det hela? I det här inlägget ska vi visa dig hur du bygger en gratis webbshop – med hjälp av Wix. Men även hur du kan sätta upp mer avancerade webbshoppar till en billig peng med Squarespace och Shopify. Shopify och Squarespace som erbjuder en omfattande plattformar som täcker allt från design till betalningshantering. Så oavsett om du precis har börjat, eller om du har sålt produkter på nätet ett tag men vill byta plattform, läs vidare!

Dagens Testare

David

så bygger du egen webshop

Bästa tjänsterna för att bygga e-handel 2024

webflow hemsidebyggare för ehandel
Bäst design

Webflow

Betyg

✸✸✸✸✸

ANVÄNDARVÄNLIGHET

FUNKTIONER

FLEXIBILITET

PRIS

✸✸✸

✸✸✸✸✸

✸✸✸✸✸

✸✸✸✸

TESTA WEBFLOW GRATIS
Bäst användarvänligthet

Framer

Betyg

✸✸✸✸

ANVÄNDARVÄNLIGHET

FUNKTIONER

FLEXIBILITET

PRIS

✸✸✸✸✸

✸✸✸

✸✸✸✸

✸✸✸✸

Testa Framer gratis
shopify hemsidebyggare för ehandel
Enklast att använda

Shopify

Betyg

✸✸✸

ANVÄNDARVÄNLIGHET

FUNKTIONER

FLEXIBILITET

PRIS

✸✸✸

✸✸✸

✸✸

✸✸✸✸

TESTA SHOPIFY GRATIS

Hur man bygger en egen webbshop gratis

1. Välj vilken plattform för din e-handel du vill använda

När du startar en webbshop är det viktigt att finansiera på vilken typ av plattform för din e-handel du vill använda. Den bästa nätbutiksplattformen är den som ger ett professionellt intryck, men samtidigt är lätt att använda och inte kostar en arm och ett ben. Det finns gott om olika alternativ, så det kan vara svårt att veta vad man ska välja. Med det sagt, är det tre olika typer av plattformar som vi rekommenderar: Wix, Shopify och Squarespace.

webflow hemsidebyggare för ehandel logga

Webflow – En bra hemsidebyggare för designern

Webflow är en relativt nystartad platform som snabbt gått och blivit en av de populäraste i världen de senaste åren. Webflow tillåter dig att bygga den perfekta designade hemsidan med några få klick i exakt den design du vill ha.

shopify logga för ehandelsplattform

Shopify – En avancerad men enkelanvänd e-handelsplattform för den seriösa e-handlaren

Shopify är en av de mest populära plattformarna för e-handel, och passar bäst för större butiker med flera produkter. På Shopify kan du enkelt lägga till produkter och samla in betalningar med olika betalningsmetoder. De har också många appar som du kan använda för att utöka din butiks funktioner, såsom produktrecensioner och bloggar. Dessutom kan du ansluta din Shopify-butik till olika sociala medier, såsom Facebook och Instagram.

2. Sätt upp din webshop

När du har valt en plattform för din nätbutik är det dags att gå igång och sätta den upp. Det är här detaljerna kommer in – som vilken typ av design du vill ha på din hemsida, vilka produkter du vill sälja, och hur du vill göra din betalningshantering . Det här är också en bra tid att titta på olika plugins och appar för din plattform, såsom produktrecensioner och bloggar.

En av de viktigaste delarna i en webbshop är betalningshanteringen. Därför rekommenderar vi att du använder en betaltjänst som Stripe eller PayPal. Båda dessa tjänster erbjuder trygga och säkra betalningar, och du kan enkelt ansluta dem till din webbutik.

3. Lägg till produkter i din webshop

När du har valt en design för din nätbutik är det dags att lägga till produkter. Det är här detaljerna kommer in – som bilder, priser och beskrivningar av dina produkter. Se till att göra det så enkelt som möjligt för kunderna att hitta de produkter de letar efter, och tänk på att lägga till sökfunktioner och filter i din butik.

4. Sätt upp betalningshanteringen för din webshop

När du har lagt till produkter i din nätbutik är det dags att sätta upp betalningshanteringen. Det finns olika alternativ för detta, beroende på vilken plattform du använder. Wix och Squarespace erbjuder en enkel integration med PayPal, så du kan enkelt ta emot betalningar från kunderna. Shopify erbjuder en mer avancerad betalningslösning, som du kan anpassa efter dina behov.

5. Skapa en marknadsföringsplan för din webshop

När du har satt upp din nätbutik är det dags att börja tänka på hur du ska marknadsföra den. Det finns gott om olika alternativ för detta, såsom sociala medier och e-postmarknadsföring. Välj de alternativ som passar bäst för din butik, och se till att du har en tydlig plan för hur du ska gå fram.

Hur du tar betalt på din e-handel

För att du ska lyckas med din webshop krävs det vissa tekniska förutsättningar. En av dessa är en smidig betalningslösning. Idag finns det flera olika alternativ att välja mellan, och det kan vara svårt att veta vad som är bäst för just din butik. Här har vi samlat ihop några tips på hur du väljer en lösning som passar dig bäst.

Skaffa ett betalkort för att ta emot betalningar
Det första du behöver göra är att skaffa ett betalkort från en bank eller ett kreditkortsföretag. Detta gör du enkelt genom att ansöka om det via internet. När du har gjort detta kommer du att få ett kort nummer, en PIN-kod och en säkerhetskod som är unik för just ditt kort.

Välj en leverantör som erbjuder snabba och säkra betalningar
När du ska välja en leverantör för din betalningslösning är det viktigt att du väljer en som erbjuder snabba och säkra betalningar. Det finns flera olika alternativ att välja mellan, såsom Klarna Checkout, PayPal och Stripe. Jämför olika leverantörer och välj den som passar bäst för just din butik.

Använd SSL-certifikat för att skydda kunduppgifter
När du tar emot betalningar via internet måste du se till att kunduppgifterna är säkra. Detta gör du genom att använda ett SSL-certifikat på din hemsida. Det finns flera olika alternativ att välja mellan, och det är enkelt att installera ett certifikat på din webshop med Wix, Squarespace och Shopify.

Se till att din webshop är lättnavigerad
Kunderna i din webshop ska enkelt kunna hitta de produkter de letar efter, och det ska vara smidigt att göra beställningar. Se till att du har en lättnavigerad och användarvänlig webshop, så kommer dina kunder att gilla att handla hos dig. Det finns flera olika verktyg som kan hjälpa dig med detta, såsom Google Analytics och Hotjar.

Ge dina kunder möjlighet att spara sina uppgifter för snabbare kassor och köp
För att få kunderna att handla hos dig igen är det viktigt att du gör det så smidigt och enkelt som möjligt för dem. Ett bra tips är att ge dem möjlighet att spara sina uppgifter i din webshop, så att de slipper fylla i samma information varje gång de handlar. Det finns olika verktyg som kan hjälpa dig med detta, beroende på vilken plattform du använder. Wix och Squarespace erbjuds olika plugins för detta, medan Shopify har ett inbyggt stöd för detta.

order som packas för ehandel

10 tips för att få återkommande kunder på din webbshop

När du har satt upp din webshop är det viktigt att du jobbar på att få kunderna att komma tillbaka. Det finns flera olika sätt att göra detta, och vi har samlat ihop de 10 bästa tipsen för dig.

1. Se till att ha en användarvänlig webshop
2. Erbjud bra priser och rabatter
3. Ha ett brett sortiment av produkter
4. Ge dina kunder möjlighet att spara sina uppgifter i din webshop
5. Skicka ut reklamblad och nyhetsbrev
6. Använd sociala medier för att marknadsföra din webshop
7. Få tillgång till bilder och videor på din webbshop
8. Se till att dina produkter är lätta att hitta i din webshop
9. Erbjud snabba leveranser
10. Ge dina kunder möjlighet att betala med olika betalningsmetoder

Hur kan jag bygga en webshop gratis?
plus sign open close icon

Tro det eller ej, men du kan bygga en webbshop gratis. Allt du behöver är ett domännamn och ett webbhotell, så är du redo att börja sälja. Naturligtvis finns det några saker som du måste göra för att sätta igång, men det är verkligen inte så svårt som du kanske tror. Först måste du skapa din produktkatalog. Detta kan göras med hjälp av ett enkelt kalkylblad eller genom att använda en e-handelsplattform som Shopify.

När du har listat dina produkter måste du lägga till bilder och beskrivningar. Även detta kan göras med hjälp av en enkel textredigerare eller genom att använda en e-handelsplattform. Slutligen måste du ställa in betalningsförfarandet. Om du använder en e-handelsplattform är detta vanligtvis inbyggt. Om inte kan du använda en tjänst som PayPal eller Stripe. Och det var allt! När du har listat alla dina produkter och ställt in din betalningshantering är du redo att börja sälja.

I denna artikel har vi vägt för- och nackdelar med de populäraste på marknden just nu. Wix, Squarespace och Shopify.

Vad kostar det att bygga en e-handel eller webbshop?
plus sign open close icon

Att bygga en e-handelsbutik behöver inte kosta en förmögenhet – du kan faktiskt bygga en gratis. Allt du behöver är ett domännamn och ett webbhotell, och du kan använda en plattform som Shopify för att bygga din butik. Om du vill lägga till extra funktioner eller få hjälp med marknadsföring kommer det förstås att innebära vissa kostnader. Men på det hela taget är det mycket prisvärt att bygga en nätbutik. Så varför inte ge det ett försök? Du kanske blir förvånad över hur enkelt och roligt det är.

Med lite arbete kan du enkelt bygga en gratis webbplats för ditt bröllop som sparar pengar och ser bra ut. Så varför inte ge det ett försök?

Behöver jag utvecklare för att bygga en webbshop?
plus sign open close icon

Om du planerar att bygga en webbshop kanske du undrar om du behöver anlita en utvecklare för att bygga den åt dig. Det finns trots allt många plattformar där ute som låter dig bygga en webshop gratis. Men även om du kanske kan bygga en grundläggande webbshop utan någon erfarenhet av utveckling, är det värt att investera i en professionell utvecklare om du vill ha något som verkligen är unikt och sticker ut från resten. Med deras hjälp kan du skapa en webbshop som inte bara är visuellt fantastisk utan också användarvänlig och lätt att navigera. Med andra ord, även om du kan bygga en webbshop utan att anlita en utvecklare, är det värt att överväga professionell hjälp om du vill att den ska bli framgångsrik.

Borde jag använda Shopify eller Squarespace för min webbshop?
plus sign open close icon

Det finns två sätt att bygga en webbshop: med Shopify eller med Squarespace. Var och en har sina för- och nackdelar, så det är viktigt att väga dina alternativ innan du bestämmer dig för vilken plattform du ska använda.

Shopify är det mer populära alternativet, och det är av goda skäl. Den är lätt att använda och levereras med allt du behöver för att bygga en professionell webbutik. Den kan dock vara dyr och du måste betala för ytterligare funktioner om du vill anpassa din butik utöver det grundläggande.

Squarespace är mindre känt, men det är också en bra plattform för att bygga en nätbutik. Den är mer prisvärd än Shopify och du kan komma igång med en gratis provperiod. Squarespace kan dock vara svårare att använda och erbjuder inte lika många funktioner som Shopify.

Så vilken plattform ska du använda? Det beror på dina behov och din budget. Om du letar efter en lättanvänd plattform med alla klockor och visselpipor är Shopify ett bra val. Men om du har en snäv budget och är villig att anstränga dig lite extra kan Squarespace vara ett bättre alternativ för dig.

Vilken är den bästa hemsidebyggaren för webbshop och e-handel?
plus sign open close icon

Om du vill bygga en webbutik eller e-handelsplats vill du välja en välrenommerad hemsidebyggare som kan ge dig de funktioner och verktyg du behöver för att skapa en framgångsrik webbutik. Men med så många hemsidebyggare på marknaden kan det vara svårt att veta vilken som är rätt för dig. För att hjälpa dig att fatta det bästa beslutet har vi sammanställt en lista över de bästa hemsidebyggarnabyggarna för webbutiker och e-handelssajter. Så oavsett om du letar efter en lättanvänd plattform med många mallar och inbyggda verktyg eller ett mer robust system som erbjuder mer flexibilitet och anpassningsmöjligheter har vi allt du behöver.

I denna artikel har vi vägt för- och nackdelar med de populäraste på marknden just nu. Wix, Squarespace och Shopify.

Vad är en bra budget för att lansera en webbshop?
plus sign open close icon

Det finns två sätt att bygga en webbshop: med Shopify eller med Squarespace. Var och en har sina för- och nackdelar, så det är viktigt att väga dina alternativ innan du bestämmer dig för vilken plattform du ska använda.

Shopify är det mer populära alternativet, och det är av goda skäl. Den är lätt att använda och levereras med allt du behöver för att bygga en professionell webbutik. Den kan dock vara dyr och du måste betala för ytterligare funktioner om du vill anpassa din butik utöver det grundläggande.

Det finns ingen magisk siffra när det gäller att lansera en webbshop. Allt beror på vilka produkter du säljer, vilken plattform du använder och din marknadsföringsbudget. Om du vill bygga en webbshop med en liten budget kan du definitivt klara dig med mindre än 1000kr. Med lite kreativitet och gör-det-själv-arbete kan du bygga en vacker webbshop gratis (eller nästan gratis). Så låt dig inte avskräckas om du inte har mycket pengar att investera i förväg. Med en stram budget kan du ändå starta ett framgångsrikt onlineföretag.

Hur tar jag betalt med Klarna i min webbshop?
plus sign open close icon

Klarna är en betaltjänst som erbjuder två olika betalningsalternativ för köp i webbutiker. Det första kallas Pay in 3 och låter kunderna dela upp sitt köp i tre lika stora betalningar. Det andra alternativet heter Slice it och låter kunderna finansiera sitt köp över tid med månadsbetalningar. För att använda Klarna väljer du det helt enkelt som betalningsmetod i kassan och anger dina personuppgifter. När du har blivit godkänd kan du slutföra ditt köp med antingen Pay in 3 eller Slice it.

Om du väljer exempelvis Shopify, Wix och Squarespace som täcks i denna guiden kan du ta betalt med Klarna Checkout.

Hur tar jag betalt med Swish i min webbshop?
plus sign open close icon

Det har länge varit efterfrågat bland flertalet e-handlare att kunna ha Swish som betalningsmetod. Om du idag använder Klarna Checkout kan du enkelt ta betalt med Swish som du kan aktivera i Klarna Checkout. Du kan även koppla på Adyen i checkouten och därmed ta betalt med Swish.

Om du väljer exempelvis Shopify, Wix och Squarespace som täcks i denna guiden kan du ta betalt med Klarna Checkout.

Hur bygger jag en hemsida?
plus sign open close icon

Vi har flertalet fler guider kring hur du bygger en hemsida, allt ifrån hur du bygger hemsida för bröllop till hur du bygger en gratis hemsida för ditt företag.