1 Maj, 2024

Skapa hemsida för företag – Alla hemsidebyggare 2024

Det är ingen hemlighet att alla företag behöver en hemsida. Att skapa och underhålla en hemsida har blivit en viktig del av affärsverksamheten. Men hur går man till väga för att skapa hemsida för företag?

Det finns många olika sätt att skapa en hemsida, men det bästa sättet att börja är att fastställa dina mål för din hemsida och vad du vill att den ska åstadkomma.

Att skapa en webbplats för ditt företag behöver inte vara skrämmande. Med plattformar och hemsidebyggare som Shopify & Webflow kan du skapa en webbplats på några minuter – och för under 1000kr. Dessutom är dessa plattformar enkla att använda, även om du inte har någon erfarenhet av design. Så vad väntar du på?

Dagens Testare

David

två personer framför dator bygger hemsida för företag

Gratis tjänster för företagshemsida

Bäst användarvänligthet

Framer

Betyg

✸✸✸✸

ANVÄNDARVÄNLIGHET

FUNKTIONER

FLEXIBILITET

PRIS

✸✸✸✸✸

✸✸✸

✸✸✸✸

✸✸✸✸

Testa Framer gratis
TOPPVAL FÖR AVANCERAD HEMSIDA

Webflow

Betyg

✸✸✸✸

ANVÄNDARVÄNLIGHET

FUNKTIONER

FLEXIBILITET

PRIS

✸✸✸

✸✸✸✸✸

✸✸✸✸✸

✸✸✸✸

TESTA WEBFLOW GRATIS
TOPPVAL FÖR E-HANDEL

Shopify

Betyg

✸✸✸✸✸

ANVÄNDARVÄNLIGHET

FUNKTIONER

FLEXIBILITET

PRIS

✸✸✸✸

✸✸✸

✸✸✸

✸✸✸✸✸

TESTA SHOPIFY GRATIS

Så bygger du en företagshemsida utan utvecklare

Om du läser detta är det troligt att du inte har någon webbplats för ditt företag. Kanske tror du att det inte är viktigt, eller så vet du inte riktigt var du ska börja. Det är viktigare än någonsin att ha en webbplats för ditt företag – och det är enklare än någonsin att skapa en.

Alla företag är i behov av en hemsida, oavsett om du är revisor, veterinär, eller frisör behöver du en hemsida för att visa ditt företag utåt mot omvärlden så dina kunder kan förstå vad ni gör.

I den här artikeln visar jag hur du skapar en webbplats för ditt företag på mindre än två timmar. Och det bästa? Du behöver ingen erfarenhet eller designkunskaper. Allt du behöver är en vilja att lära dig och cirka 1000kr för att komma igång.

Att skapa en webbplats för ditt företag behöver inte vara komplicerat eller tidskrävande. Med plattformar som Webflow och Shopify kan du skapa en vacker webbplats på några minuter. Så om du har skjutit upp skapandet av en webbplats för ditt företag är det dags att börja nu.

1. Hitta en hemsidemall som passar ditt företag
2. But ut logotyp, bilder och text i mallen så den passar erat företag
3. Välj domän-namn för erat företag och vad webbadressen ska vara
4. Publicera er nya hemsida

Låter det enkelt? Ja, med dagens hemsidebyggare så gör de jobbet åt dig helt enkelt.

Webflow – En bra hemsidebyggare för designern

Webflow är en relativt nystartad platform som snabbt gått och blivit en av de populäraste i världen de senaste åren. Webflow tillåter dig att bygga den perfekta designade hemsidan med några få klick i exakt den design du vill ha.

Shopify – En avancerad men enkelanvänd e-handelsplattform för den seriösa e-handlaren

Shopify är en av de mest populära plattformarna för e-handel, och passar bäst för större butiker med flera produkter. På Shopify kan du enkelt lägga till produkter och samla in betalningar med olika betalningsmetoder. De har också många appar som du kan använda för att utöka din butiks funktioner, såsom produktrecensioner och bloggar. Dessutom kan du ansluta din Shopify-butik till olika sociala medier, såsom Facebook och Instagram.

Bästa mallarna för företagshemsidor 2024

Fastighetsutvecklare

Squarespace Mall

Med sin moderna, eleganta och fräscha design, kommer denna mall ta din fastighetsförmedling till nästa nivå. Visa alla dina fastigheter i en ren och koncis landningssida, särskilt utformad med fastighetsmäklare i åtanke.

BÖRJA MED DENNA MALL

Byggföretag och entreprenad

Wix Mall

Starta din hemsida med en trevlig och professionell mall som visar upp ditt bästa arbete. Med Wix Bookings och det flexibla formulärverktyget kan kunder enkelt ta kontakt.

BÖRJA MED DENNA MALL

Mäklare

Squarespace Mall

Enkel hemsidemall från Squarespace för mäklare där du på snyggt sätt kan presentera din mäklarfirma.
BÖRJA MED DENNA MALL

Skönhetssalong

Wix Mall

Minimal elegant design för dig som bedriver skönhetssalong.


BÖRJA MED DENNA MALL

Frisörssalong

Wix Mall

Fräsch och modern design för dig som bedriver frisörssalong och vill ha en hemsida som sticker ut i mängden.

BÖRJA MED DENNA MALL

Juristbyrå

Wix Mall

Modernt designad mall för juristbyråer från Squarespace i svartvit design.

BÖRJA MED DENNA MALL

Finansbolag

Wix Mall

Design för nytänkande finansbolag med en modern twist.


BÖRJA MED DENNA MALL

Målarfirma

Wix Mall

Mall från Wix för målarfirma där du både kan visa projekt och boka in nya potentiella kunder.


BÖRJA MED DENNA MALL

Byggfirma

Squarespace Mall

Mall från Squarespace för byggfirmor där ni kan på ett stilfullt och modernt sett presentera era projekt och tjänster.

BÖRJA MED DENNA MALL
personer på företagskontor diskuterar

Varför du bör bygga en hemsida för ditt företag

Det finns många anledningar till varför du bör bygga en webbplats för ditt företag. Här är några av dem:

1. Den är ett utmärkt sätt att visa upp dina produkter eller tjänster.
I dagens värld är det viktigt att ha en hemsida för alla företag som vill förbli konkurrenskraftiga. Genom att regelbundet uppdatera ditt innehåll och engagera dig med dina besökare kan du skapa en stark känsla av lojalitet och varumärkeskännedom. Med så många fördelar är det inte konstigt att fler och fler företag investerar i egna hemsidor.

2. Den kan hjälpa dig att nå ut till en större publik än vad du skulle kunna göra med andra marknadsföringskanaler.
Med en hemsida kan du visa upp dina produkter eller tjänster för en global publik, och den ger kunderna ett bekvämt sätt att lära sig mer om ditt företag. Dessutom kan en webbplats hjälpa dig att bygga relationer med potentiella och befintliga kunder.

3. Den genererar leads och försäljning för ditt företag.
En hemsida är som en digital säljare som arbetar för ditt företag dygnet runt. Den hjälper dig att generera leads och försäljning genom att tillhandahålla information om dina produkter eller tjänster och göra det enkelt för potentiella kunder att komma i kontakt med dig.

4. Den kan hjälpa dig att bygga upp förtroende och trovärdighet hos potentiella och nuvarande kunder.
Som det gamla ordspråket säger kan man inte bedöma en bok efter dess omslag. Men när det gäller företag gör potentiella kunder ofta snabba bedömningar utifrån utseendet på din hemsida. I dagens digitala värld förväntar sig kunderna att företagen ska ha en stark närvaro på nätet, och en väl utformad hemsida är det första steget för att skapa en sådan närvaro. Oavsett om du är nybörjare eller har varit verksam i flera år är det alltid en bra idé att investera i en webbplats av hög kvalitet.

5. Den kan vara ett utmärkt verktyg för kundservice och support.
Din företagshemsida kan vara ett utmärkt verktyg för kundservice och support. Genom att tillhandahålla en plats där kunderna kan ställa frågor, ge feedback och få hjälp kan du visa att du bryr dig om deras upplevelse med ditt företag. Genom att erbjuda kundservice online kan du dessutom spara tid och pengar som annars skulle gå åt till telefonsamtal eller personliga möten. Naturligtvis kommer inte alla kunder att vara nöjda med de svar de hittar på din företagshemsida. Men genom att erbjuda en hjälpsam och användarvänlig kundtjänstwebbplats kan du öka chanserna för att fler kunder ska få en positiv upplevelse med ditt företag.

5 viktiga tips när du bygger hemsida för företaget

1. Vilket ändamål ska hemsidan ha – informationssajt, e-handel, eller kombination av båda
2.Vilken typ av information vill du att besökaren ska ta del av på din sajt (fakta, erbjudanden, nyheter etc)
3. Vilken design och struktur passar bäst för din sajt
4. Vem kommer att uppdatera hemsidan (du själv, en webbyrå, eller en mix)
5. Finns det tillräckligt med resurser för att genomföra projektet (personer med kunskap om webdesign och hemsidor samt tid)

Hur du driver trafik till ditt företags hemsida online

Nu när du har en webbplats för ditt företag är det dags att börja driva trafik till den. Här är några saker du kan göra för att komma igång:

Använd sociala medier som Facebook, Twitter och LinkedIn för att dela innehållet på din webbplats med dina följare.
Numera är det viktigt att ha en närvaro på sociala medier om du vill marknadsföra din hemsida. Plattformar som Facebook, Twitter och LinkedIn är ett utmärkt sätt att dela ditt innehåll med en större publik. Du kan lägga upp länkar till ditt senaste blogginlägg eller din senaste artikel, eller dela en intressant grafik eller video som du har skapat. Och eftersom sociala medier är så visuella är det ett utmärkt sätt att få din företagshemsida att sticka ut. Du kan också använda sociala medier för att leda trafik tillbaka till din hemsida – till exempel genom att inkludera en länk i din bio eller i själva inlägget. Och om du vill gå ett steg längre kan du till och med skapa annonser på sociala medieplattformar som Facebook och Instagram.

Se till att din webbplats finns med i kataloger som Google My Business och Yelp.
När människor letar efter en produkt eller tjänst på nätet vänder de sig ofta till kataloger som Google My Business. Om din företags hemsida inte finns med i dessa kataloger kan du gå miste om värdefull kundtrafik. För att se till att din webbplats finns med i dessa kataloger bör du vidta följande åtgärder:

Registrera dig på Google My Business. Den här katalogen är en av de mest populära online-resurserna för personer som letar efter lokala företag. För att registrera dig måste du ange några grundläggande uppgifter om ditt företag, bland annat företagets namn, adress och telefonnummer. Du kommer också att bli ombedd att verifiera din lista genom att ange en PIN-kod som skickas till din företagsadress.

Optimera din webbplats för sökmotorer genom att använda nyckelord i hela innehållet.
För att se till att din webbplats är synlig för potentiella kunder är det viktigt att optimera din webbplats för sökmotorer. Ett sätt att göra detta är att använda nyckelord i hela ditt innehåll. När du väljer nyckelord är det viktigt att du väljer termer som är relevanta för din verksamhet och som sannolikt används av potentiella kunder när de söker efter produkter eller tjänster som din. Dessutom bör du alltid sträva efter att använda nyckelord på ett naturligt sätt, eftersom upprepning av samma term om och om igen kommer att få sökmotorerna att flagga din webbplats som skräppost. Genom att följa dessa tips kan du bidra till att se till att din webbplats visas tydligt på sökmotorernas resultatsidor, vilket gör det mer sannolikt att den ses av potentiella kunder.

Uforska annonsering genom GoogleAds och e-postmarknadsföring för att få mer trafik till hemsidan du skapat för ditt företag.
Om du vill få mer trafik till din webbplats är GoogleAds och e-postmarknadsföring två bra sätt att komma igång. Med GoogleAds kan du placera annonser på Google.com och miljontals andra webbplatser på webben. Med e-postmarknadsföring kan du skicka meddelanden till potentiella och nuvarande kunder för att marknadsföra ditt företag. Båda annonseringsmetoderna kan vara mycket effektiva när det gäller att driva trafik till din webbplats. Och med lite kreativitet kan du utveckla kampanjer som är både effektiva och budgetvänliga. Så om du är redo att utforska annonsering är GoogleAds och e-postmarknadsföring två bra ställen att börja på.

Summering av vår artikel kring att skapa hemsida för företag

Det var allt! Du vet nu grunderna för hur du skapar en hemsida för ditt företag. Detta är naturligtvis bara början – det finns många fler saker du måste göra för att få en framgångsrik webbplats.

Men vi hoppas att den här guiden har gett dig en uppfattning om var du ska börja och vad du behöver tänka på när du skapar din egen hemsida för ditt företag. Se till att kolla in våra andra guider för mer information om hur du utformar, utvecklar och optimerar din webbplats