1 MAJ, 2024

E-handelsplattform – De populäraste och bästa plattformarna 2024

Är du en entreprenör som vill starta ett framgångsrikt e-handelsföretag 2024? Med ett växande antal personer som väljer att handla online och den fortsatta framväxten av digital handel är det nu ett bra tillfälle att utforska e-handel som en del av din strategi.

Men hur kan du se till att ditt företag får bästa möjliga e-handelsplattform? I det här inlägget ger vi våra omdömen på några av de mest populära och pålitliga e-handelsplattformarna som förväntas dominera 2024, samt deras funktioner och fördelar. Så om du vill ha ett försprång gentemot konkurrenterna på en av dagens hetaste marknader ska du inte leta längre.

Vi går igenom de mest populära e-handelsplattformarna just nu, både nya tjärnor på marknaden och de kändaste sedan tidigare. Shopify, Webflow, Storyblok, BigCommerce & Magento.

Dagens Testare

David – Teknikexpert

person framför låda av produkter köpta från e-handel

Bästa e-handelsplattformarna 2024

webflow e-handelsplattform
Bäst design

Webflow

Betyg

✸✸✸✸✸

ANVÄNDARVÄNLIGHET

FUNKTIONER

FLEXIBILITET

PRIS

✸✸✸

✸✸✸✸

✸✸✸✸✸

✸✸✸✸

TESTA WEBFLOW GRATIS
shopify e-handelsplattform
Mest skalbarhet

Shopify

Betyg

✸✸✸✸✸

ANVÄNDARVÄNLIGHET

FUNKTIONER

FLEXIBILITET

PRIS

✸✸✸✸✸

✸✸✸✸✸

✸✸✸

✸✸✸✸

Testa shopify gratis

Shopify dominerar fortfarande e-handelsmarknaden med sin användarvänlighet, stora utbud av funktioner och robusta integrationsmöjligheter.

Webflow, å andra sidan, är känt för sin flexibilitet och designpotential, vilket gör det till en utmärkt plattform för de som vill skapa skräddarsydda butiker.

Storyblok är en nykomling på marknaden, men har redan visat sig vara en kraftfull e-handelslösning med sin flexibla och användarvänliga headless CMS som ökar flexibilitet samtidigt som prestandan är enastående.

BigCommerce är en annan stor aktör, känd för sin skalbarhet och breda utbud av inbyggda funktioner, perfekt för både små och stora företag.

WooCommerce är en populär WordPress-plugin som är både kraftfull och flexibel, vilket gör den idealisk för små till medelstora företag.

Slutligen, Adobe Commerce (Tidigare Magento= erbjuder en robust och flexibel plattform, särskilt populär bland större företag tack vare sin förmåga att hantera stora mängder trafik och dess många anpassningsmöjligheter. Alla dessa plattformar erbjuder unika fördelar och är utmärkta alternativ att utvärdera som en möjlig e-handelsplattform för företag som vill sälja online.

shopify e-handelsplattform

Shopify - Goliath inom e-handelsplattformar, av en anledning.

Shopify är en av de mest framstående e-handelsplattformarna på marknaden idag, och det är ett utmärkt alternativ för både nybörjare och erfarna e-handlare. Plattformen erbjuder ett intuitivt gränssnitt som gör det enkelt att bygga och anpassa din webbshop, oavsett teknisk kompetens. Dessutom har Shopify ett enormt bibliotek av appar och tillägg, vilket ger dig möjlighet att lägga till alla funktioner du behöver för att öka din försäljning och förbättra kundupplevelsen. Dess robusta integrationer med sociala medier och marknadsföringsverktyg gör det lätt att marknadsföra din butik och nå en bredare publik.

Dessutom erbjuder Shopify 24/7 kundsupport, vilket är en stor fördel för företag som vill ha pålitlig och omedelbar hjälp när de behöver det.Shopify började en gång i tiden som en e-handelsplattform för små e-handlare men idag ser vi hur enorma e-handlare även använder Shopify som sin e-handelsplatform på grund av den utökade flexibiliteten i dess e-handelsplattform.

webflow e-handelsplattform med logotyo

Webflow - Nytänkande designdrivet CMS som tagit världen med storm

Webflow har snabbt blivit en ledare bland CMS-plattformar, med nytänkande och intuitiva verktyg som gör det möjligt för användare att skapa unika och skräddarsydda webbplatser likt de tidigare varit vana i designverktyg som Figma och Photoshop. Nyligen lanserade de sina e-handelsfunktioner, vilket öppnar upp nya möjligheter för design-drivna varumärken att starta en onlinebutik med maximala möjligheter att få den design de verkligen önskar utan utvecklare.

Med Webflows e-handelsfunktioner kan du skapa en skräddarsydd butik med full kontroll över design och funktionalitet, vilket gör det till ett utmärkt val för varumärken som vill skapa en unik och minnesvärd shoppingupplevelse för sina kunder. Webflow erbjuder i sitt bibliotek at templates många färdiga mallar för e-handlare som de kan börja med och på nolltid skapa den e-handel de drömt om med några få knapptryck.

storyblok cms

Storyblok – Ett headless cms för mer avancerad e-handel

Storyblok, ett headless CMS, har snabbt blivit populärt bland e-handelsvarumärken för dess exceptionella flexibilitet och hanteringsmöjligheter. Dess "headless" arkitektur innebär att frontend och backend är åtskilda, vilket ger utvecklarna friheten att bygga en anpassad webbplatsupplevelse utan att vara begränsade av en traditionell CMS-struktur.

Denna flexibilitet, tillsammans med Storybloks inbyggda verktyg för innehållshantering, gör det till ett kraftfullt verktyg för varumärken som vill skapa en dynamisk och anpassad e-handelsupplevelse. E-handelsvarumärken använder Storyblok för att effektivt hantera och distribuera innehåll över flera plattformar och kanaler, vilket ökar deras räckvidd och förbättrar den övergripande kundupplevelsen.

bigcommerce ehandelsplattform

BigCommerce - skalbarhet och kundsupport

BigCommerce är en annan populär e-handelsplattform som används av företag i alla storlekar, från små start-ups till etablerade återförsäljare. Plattformen är känd för sin skalbarhet, vilket gör den idealisk för företag som planerar för tillväxt. Den har en rik uppsättning av inbyggda funktioner och en intuitiv backend som gör det enkelt att hantera din onlinebutik. Dessutom har BigCommerce ett stort utbud av SEO-funktioner, vilket bidrar till att förbättra din webbplats synlighet i sökmotorer och därmed öka trafiken till din butik.

Plattformen erbjuder en 24/7-kundsupport som kan nås via telefon, livechatt och e-post, vilket säkerställer att kunderna alltid får hjälp när de behöver det. Denna robusta supportstruktur gör det möjligt för företag att snabbt och effektivt svara på kundförfrågningar och problem, vilket i sin tur bidrar till att förbättra kundnöjdheten och lojaliteten.

woocommerce e-handelsplattform med logotyp

WooCommerce - användarvänlighet och anpassningsalternativ

WooCommerce har länge varit en ledare inom e-handelsplattformar, mycket tack vare Wordpress enorma popularitet. Wordpress, som är det mest använda CMS-systemet i världen, erbjuder WooCommerce som en plugin, vilket möjliggör för användare att enkelt omvandla deras befintliga Wordpress-sidor till fullfjädrade e-handelsbutiker.

Denna integration med Wordpress har resulterat i en enorm användarbas för WooCommerce och cementerat dess ställning som en av de mest pålitliga och användarvänliga e-handelsplattformarna på marknaden. Med sin flexibilitet och anpassningsmöjligheter, tillsammans med tillgången till en mängd plugins och teman, fortsätter WooCommerce att vara ett starkt val för allt från små företag till stora företag som vill sälja produkter online.

adobe commerce e-handelsplattform

Adobe Commerce- plattform med öppen källkod och bred funktionalitet

Adobe Commerce, tidigare känt som Magento Open Source är den mest populära open source-plattformen för e-handel som finns tillgänglig. Plattformen erbjuder en otrolig flexibilitet och bred funktionalitet, inklusive inbyggda betalningsmetoder, SEO-anpassningar, responsiva teman och en uppsättning verktyg som hjälper till att öka försäljningsresultaten. Det erbjuder också integrationer med ett antal tredje partsapplikationer, vilket gör det möjligt att lägga till extra funktioner och förbättra din e-handelsupplevelse.

Med Adobe commerce får du också tillgång till ett bredare communitynätverk med användarstöd, vilket gör det mycket lättare att lösa eventuella problem som kan uppstå. Tillsammans är alla dessa funktioner bra för att göra Magento Open Source till ett av de bästa verktygen för att designa och bygga kraftfulla och skalbara e-handelslösningar.

butik med produkter och dator på bord för deras webbshop

Att tänka på när du väljer e-handelsplattform

När du väljer en e-handelsplattform för ditt företag finns det några viktiga saker att hålla i åtanke:

Skalbarhet: Din e-handelsplattform måste kunna växa med ditt företag. Se till att plattformen kan hantera din förväntade försäljningsvolym och kundtrafik.

Användarvänlighet: Plattformen bör vara enkel att använda, både för dig och dina kunder. En intuitiv design kommer att förbättra kundupplevelsen och göra det lättare för dig att hantera din onlinebutik.Pris: Se till att du förstår alla kostnader som är associerade med e-handelsplattformen. Detta inkluderar inte bara initiala kostnader, utan också transaktionsavgifter, månadsavgifter och kostnader för nödvändiga tillägg.

Säkerhet: E-handelssäkerhet är avgörande för att skydda både ditt företag och dina kunders information. Se till att din plattform följer industrins bästa säkerhetspraxis.

Kundsupport: En pålitlig kundsupport är essentiell. Du vill vara säker på att du kan få hjälp snabbt om något skulle gå fel.SEO-vänlighet: SEO-funktioner kommer att hjälpa din butik att ranka högre i sökmotorer, vilket ökar din synlighet och drar mer trafik till din webbplats.

Anpassningsalternativ: Förmågan att anpassa din onlinebutik till ditt varumärke och dina unika behov är viktigt för att skapa en attraktiv och minnesvärd kundupplevelse.

Behov av extern utveckling:  I vissa fall kan det vara nödvändigt att anlita en extern utvecklare för att skapa en unik e-handelsupplevelse. Se till att du har råd med denna kostnad och att din plattform erbjuder möjligheten.


Att välja rätt e-handelsplattform är avgörande för att bygga en framgångsrik onlinebutik och skapa en givande kundupplevelse. Välj den plattform som bäst passar dina unika behov och som ger dig de funktioner du behöver för att lyckas. När du vet vilka egenskaper du letar efter är det dags att undersöka de olika plattformarna och jämföra dem side-by-side för att se vilken som passar bäst för ditt företag. Genom att göra det kan du säkerställa att din butik är väl utrustad för framgång.

Vill du läsa mer om våra olika genomgångar över hur du bigger din hemsida och jämförelser av produkter hittar du alla våra genomgångar nedan. Kom gärna även med förslag på fler tester och jämförelser du skulle vilja se oss göra inom e-handel eller hemsidebygge.

Vad är en e-handelsplattform?
plus sign open close icon

En e-handelsplattform är en mjukvarulösning som gör det möjligt för företag att skapa och hantera en onlinebutik. Den tillhandahåller de grundläggande funktioner som behövs för att driva en webbutik, inklusive produktlistning, shoppingvagn, betalningsbehandling och orderhantering. Dessutom kan e-handelsplattformar erbjuda en rad avancerade funktioner, såsom SEO-verktyg, sociala mediefunktioner, marknadsföringsverktyg och integreringar med andra företagsapplikationer. Valet av rätt e-handelsplattform är avgörande för att bygga och växa en framgångsrik onlineverksamhet.

Vilka är de största e-handelsplattformarna?
plus sign open close icon

De största e-handelsplattformarna idag inkluderar Shopify, WooCommerce och BigCommerce. De erbjuder alla en rad robusta funktioner och anpassningsalternativ som gör dem till ett populärt val för många onlineföretag.

Men det finns också några nykomlingar som kommer in på scenen, som Webflow och Storyblok, som båda erbjuder innovativa lösningar för att bygga och hantera e-handelsbutiker. Dessa nya aktörer har potential att skaka om marknaden och erbjuda fräscha alternativ för företag som letar efter en e-handelsplattform.

Vad är viktigt att tänka på när du väljer e-handelsplattform?
plus sign open close icon

När du väljer en e-handelsplattform, oavsett om du är en stor etablerad e-handlare eller en nykomling, finns det några centrala faktorer att överväga. Först och främst, skalbarhet är avgörande. Din plattform bör kunna hantera tillväxten av ditt företag och den ökade trafik och försäljningsvolym som kommer med den. Användarvänlighet är också viktigt, både för dig och dina kunder. En intuitiv, lättanvänd gränssnitt kan bidra till en bättre kundupplevelse och göra det enklare för dig att administrera din butik.

Dessutom bör du överväga kostnaderna, inklusive uppstartskostnader, månadsavgifter, transaktionsavgifter och kostnaden för eventuella tillägg. Säkerhet är också av största vikt, eftersom skyddet av ditt företags och dina kunders information är av yttersta betydelse. Slutligen, tänk på SEO-funktioner, anpassningsalternativ och kundsupport när du väljer plattform. Genom att noggrant överväga dessa faktorer kommer du att kunna välja den e-handelsplattform som bäst passar ditt företags unika behov.