27 Apr, 2024

Bästa trådlösa högtalaren 2024 –Bäst i test bland årets modeller

Letar du efter de bästa trådlösa högtalaren 2024? Titta inte längre än till vår lista med recensioner av trådlösa högtalare.

Vi har testat det senaste och bästa från märken som Sonos & Bose med flera. Så oavsett om du letar efter en bärbar högtalare att ta med på resan eller ett kraftfullt ljud till ditt hemmabiosystem har vi allt du behöver. Från små och bärbara alternativ till kraftfulla högtalare som kan fylla ett rum finns det säkert ett alternativ som passar dina behov. Här är en sammanställning av de bästa trådlösa högtalarna för 2024.

Dagens Testare

David

bästa trådlösa högtalaren 2024

Bästa trådlösa högtalaren  – Bäst i test 2024

trådlös högtalare sonos roam produktbiild
Bäst i test

Sonos Roam

Toppklass fron Sonos. Lätt och enkel med teknik i toppklass.

Betyg

✸✸✸✸✸

Ljudkvalitet

ljudbild

Funktioner

pris

✸✸✸✸

✸✸✸

✸✸✸✸✸

✸✸✸✸✸

Lägst pris just nu

2190kr

HITTA HOS HIFI Klubben
trådlös högtalare UE Megaboom produktbiild
2a plats

UE Megaboom 3

Kraftfullt och ordentligt ljud i liten förpackning.

Betyg

✸✸✸✸

Ljudkvalitet

ljudbild

Funktioner

pris

✸✸✸

✸✸✸

✸✸✸✸✸

✸✸✸✸✸

Lägst pris just nu

1990kr

HITTA HOS WEBBHALLEN
sonos move trådlös högtalare
3E plats

Sonos Move

Sonos toppmodell lever upp till förväntningarna men dyr.

Betyg

✸✸✸✸

Ljudkvalitet

ljudbild

Funktioner

pris

✸✸✸✸✸

✸✸✸✸✸

✸✸✸✸✸

✸✸

Lägst pris just nu

4795

HITTA HOS HIFI Klubben
Bose Soundlink Revolve+ II produktbild
4e plats

Bose Soundlink Revolve+ II

Lätt och enkel med teknik i toppklass.

Betyg

✸✸✸✸

Ljudkvalitet

ljudbild

Funktioner

pris

✸✸✸✸

✸✸✸✸✸

✸✸✸

✸✸✸✸

Lägst pris just nu

3290kr

HITTA HOS WEBBHALLEN
B&O Beosound Explore högtalare
5e plats

B&O Beosound Explore

Kraftfullt och ordentligt ljud i liten förpackning.

Betyg

✸✸✸

Ljudkvalitet

ljudbild

Funktioner

pris

✸✸✸

✸✸✸✸

✸✸✸

✸✸✸✸

Lägst pris just nu

1990kr

HITTA HOS HiFI Klubben
UE boom 3 trådlös bägtalare
6e plats

UE Boom 3

Sonos toppmodell lever upp till förväntningarna men dyr.

Betyg

✸✸✸✸

Ljudkvalitet

ljudbild

Funktioner

pris

✸✸

✸✸

✸✸✸

✸✸✸✸✸

Lägst pris just nu

1190kr

HITTA HOS WEBBHALLEN

Hur ljudkvaliteten skiljer sig på trådlösa högtalare

Trådlösa högtalare är precis vad de låter som: högtalare som inte behöver kopplas in i ett uttag eller anslutas till ett stereosystem via sladdar. De flesta trådlösa högtalare använder Bluetooth-teknik för att ansluta till din musikkälla, oavsett om det är en smartphone, surfplatta eller bärbar dator. Det betyder att du kan strömma dina favoritlåtar från nästan var som helst i hemmet utan att behöva oroa dig för att snubblar över sladdar eller trasslar in sig i dem.

Trådlösa högtalare finns i alla former och storlekar, från små och bärbara till stora och kraftfulla. Vissa trådlösa högtalare har till och med inbyggd artificiell intelligens, så att de kan förstå dina kommandon och göra saker som att spela upp musik från Spotify eller styra dina smarta hemutrustning.Oavsett om du letar efter den bästa trådlösa högtalaren för hemmakontoret eller den bästa bärbara trådlösa högtalaren för nästa campingresa har vi allt du behöver. Läs vidare för våra tips på de bästa trådlösa högtalarna för 2023.

ljudvågor grafisk illutration ljud

De valigaste typerna av trådlösa högtalare

Det finns två huvudtyper av trådlösa högtalare: de som måste anslutas till ett eluttag och de som drivs av batterier. Det finns även trådlösa högtalare som drivs av solceller, men de är inte lika vanliga.Bärbara trådlösa högtalare är perfekta att ta med sig på resande fot. Vissa av dem har till och med inbyggda handtag eller remmar så att du enkelt kan bära dem runt.

Eftersom de är beroende av batterier brukar de dock inte vara lika kraftfulla som trådbundna högtalare. Om du letar efter något att ta med dig till stranden eller parken är en bärbar högtalare ett bra val. Men om du vill ha något med mer kraft för stereon i hemmet, bör du förmodligen välja en modell som går att koppla in.Plug-in trådlösa högtalare är större och kraftfullare än bärbara modeller, men de måste anslutas till ett eluttag för att fungera. Det innebär att de inte är lika praktiska att ta med sig på resande fot. De tenderar dock att ha bättre ljudkvalitet än bärbara högtalare, så de är ett bra val om du letar efter något att använda som en del av stereosystemet i hemmet.

Solcellsdrivna trådlösa högtalare är den minst vanliga typen av trådlösa högtalare. De är beroende av solpaneler för att ladda batterierna, så de är inte lika pålitliga i molniga eller skuggiga förhållanden. De är dock ett bra val om du vill ha en trådlös högtalare som du inte behöver oroa dig för att koppla in eller ladda upp

Fördelar med att äga en bra trådlös högtalare

Det finns många fördelar med att äga en trådlös högtalare. Här är några av dem:

Bekvämlighet: Trådlösa högtalare är mycket praktiska. Du behöver inte oroa dig för att sladdarna ska trassla ihop sig eller kopplas in i fel uttag. Det är bara att ansluta högtalaren till musikkällan så är du redo att börja.

Bärbarhet: Många trådlösa högtalare är små och bärbara, så du kan ta dem med dig vart du än går. Vissa har till och med inbyggda handtag eller remmar för att du enkelt ska kunna bära dem.

Effekt: De är därför ett bra val om du letar efter något att använda som en del av stereonätet i hemmet.

När du väljer en trådlös högtalare finns det några saker du måste tänka på. Här är några faktorer att tänka på:

– Bärbarhet: Om du vill ha en högtalare som du kan ta med dig i farten, ska ut stan eller kanske på en roadtrip till delstaten Colorado, ska du välja en bärbar modell. Om du letar efter något som du kan använda som en del av stereonätet i hemmet är en plug-in-modell bättre.

– Effekt: Om du vill ha en kraftfull högtalare väljer du en som måste anslutas till ett eluttag. Om du behöver något mer bärbart finns det batteridrivna modeller.

– Ljudkvalitet: Trådlösa högtalare finns i alla former och storlekar, så det är viktigt att hitta en som passar dina behov när det gäller ljudkvalitet.

Top 3 – mest sålda trådlösa högtalarna

1. UE Wonderboom är en liten, bärbar trådlös högtalare som ger stort ljud. Den är vattentät och falltålig, så den är perfekt att ta med till stranden eller poolen.

2. Bose SoundLink Mini II är en kraftfull, kompakt trådlös högtalare som ger ett klart och fylligt ljud. Den är perfekt att använda hemma eller att ta med sig på resande fot.

3. JBL Flip 4 är en bärbar trådlös högtalare med imponerande ljudkvalitet. Den har en inbyggd mikrofon så att du kan använda den för handsfree-samtal, och den är dessutom vatten- och dammsäker.

Bluetooth vs. Wi-Fi högtalare – så väljer du

När det gäller trådlösa högtalare finns det två huvudtyper: Bluetooth och Wi-Fi. Var och en har sina egna fördelar och nackdelar. Trådlösa Bluetooth-högtalare är mycket praktiska eftersom de kan användas med alla Bluetooth-aktiverade enheter. De tenderar dock att ha kortare räckvidd än Wi-Fi-modeller, så de är inte idealiska för användning i stora rum eller utomhus.

Trådlösa Wi-Fi-högtalare erbjuder bättre ljudkvalitet än Bluetooth-modeller och de har också en längre räckvidd. De kräver dock ett Wi-Fi-nätverk att ansluta till, så de är inte lika bärbara som Bluetooth-högtalare.

Vilken är den bästa trådlösa högtalaren 2024?
plus sign open close icon

I årets test har vi utsett Sonos roam till den bästa trådlösa högtalaren 2024.

Hur ansluter man trådlösa högtalare?
plus sign open close icon

Trådlösa högtalare kan anslutas till musikkällan på några olika sätt. Det vanligaste sättet är via Bluetooth, men vissa modeller stöder även Wi-Fi eller NFC (Near Field Communication).

För att ansluta via Bluetooth slår du bara på högtalaren och ser till att den är i parningsläge. Öppna sedan Bluetooth-inställningarna på musikkällan och välj högtalaren i listan över tillgängliga enheter.

Om du vill ansluta via Wi-Fi måste du ha ett Wi-Fi-nätverk konfigurerat. När du har gjort detta öppnar du Wi-Fi-inställningarna på musikkällan och väljer högtalaren i listan över tillgängliga enheter.Om du vill ansluta via NFC håller du bara din NFC–nära NFC-logotypen på högtalaren. De två enheterna ansluts automatiskt.

Hur väljer du den bästa trådlösa högtalaren för dig?
plus sign open close icon

– Leta efter en modell med flera anslutningsmöjligheter så att du kan använda den med olika musikkällor.

– Om du vill ha en bärbar högtalare ska du leta efter en med inbyggt batteri. På så sätt behöver du inte oroa dig för att hitta ett uttag för att koppla in den.'

– Tänk på vilken ljudkvalitet och volym du behöver innan du gör ditt köp. Vissa trådlösa högtalare är utformade för användning inomhus, medan andra är tillräckligt kraftfulla för att fylla ett stort rum.

Med så många olika trådlösa högtalare på marknaden kan det vara svårt att veta vilken man ska välja. Men om du håller dig till dessa med hjälp av våra riktlinjer kan du vara säker på att hitta den perfekta högtalaren för dina behov.

Varför ska man välja att använda trådlösa högtalare istället för vanliga högtalare som sitter i väggen eller på bordet/golvet?
plus sign open close icon

Svaret är enkelt: trådlösa högtalare är mycket mer mångsidiga. Du kan ta dem med dig vart du än går, och de ansluts trådlöst till musikkällan, så du behöver inte oroa dig för att sladdar ska vara i vägen.

Trådlösa högtalare är det bästa alternativet. De erbjuder bättre ljudkvalitet, är mer bärbara och finns i olika former och storlekar för att passa dina behov. Så vad väntar du på? Skaffa dig en trådlös högtalare idag!

Vad är skillnaden mellan trådlösa högtalare och Bluetooth-högtalare när det gäller ljudkvaliteten?
plus sign open close icon

Trådlösa wi-fi högtalare brukar ha bättre ljudkvalitet än Bluetooth-modeller. Detta beror på att de ansluts direkt till musikkällan, så det finns ingen förlust av ljudkvalitet. Bluetooth-modeller använder en trådlös anslutning, men ljudet komprimeras, vilket kan orsaka viss kvalitetsförlust.

Hur fungerar trådlösa högtalare egentligen, och varför är det så populärt att använda dem just nu?
plus sign open close icon

Trådlösa högtalare använder radiofrekvenser för att ansluta till musikkällan. De är mycket populära eftersom de är mycket bekväma och bärbara. Du kan ta dem med dig vart du än går och de kräver inga sladdar eller kablar.

Vad är några saker att tänka på när man använder trådlösa högtalare?
plus sign open close icon

När du använder trådlösa högtalare är det viktigt att tänka på följande saker:– Se till att högtalaren är laddad innan den används.
– Om du använder Bluetooth ska du se till att högtalaren är i parningsläge.
– Om du använder Wi-Fi, se till att högtalaren är ansluten till rätt Wi-Fi-nätverk.
– Håll volymen på en rimlig nivå för att undvika skador på din hörsel

Vad ska man tänka på när man köper trådlösa högtalare, och hur kan man maximera deras prestanda i sin befintliga miljö?
plus sign open close icon

Några saker att tänka på när du köper trådlösa högtalare är:– Du måste tänka på följande: Vilken typ av trådlös anslutning du behöver (Bluetooth, NFC eller Wi-Fi)

– Högtalarens storlek och form
– Ljudkvalitet och volym som du behöver
– Om du behöver en bärbar högtalare eller inte

För att maximera prestandan hos dina trådlösa högtalare är det viktigt att placera dem rätt i rummet. Placera dem så att de pekar mot sittplatsen för att få bästa ljudkvalitet. Det är också viktigt att hålla dem borta från väggar och andra föremål som kan absorbera eller reflektera ljudet.