14 JuL, 2023

Bästa laddboxen för elbil – Bäst i test 2024

En laddbox är en viktig investering för ägare av en elbil. I den här artikeln tar vi en titt på några av de bästa laddboxarna och elbildladdaena på marknaden och ge dig tips på hur du väljer rätt laddare för dina behov.

Dagens Testare

David

De bästa laddboxarna på svenska marknaden just nu.

Eftersom elbilar blir allt mer populära är det viktigt att ha en bra elbilsladdare hemma för dig som äger en elbil. I den här artikeln tar vi en titt på de bästa elbilsladdarna för hemmet och kåra årets bäst i test 2023.

Det finns några saker att tänka på när du väljer en elbilsladdare för hemmet. För det första måste du bestämma dig för vilken effekt du vill ha. Laddare varierar från 3,6 kW till 22 kW, så du måste räkna ut hur mycket effekt du behöver baserat på din elbils batteristorlek.

Därefter måste du bestämma vilken typ av kontakt du vill ha. Det finns tre typer av kontakter: J1772, CHAdeMO och Tesla Supercharger. J1772 är den vanligaste typen av kontakt, så om du inte äger en Tesla bör du leta efter en laddare för din elbil med denna typ av kontakt och laddkabel.

När det gäller priset så finns det många olika alternativ att välja mellan. Du kan hitta budgetladdare för runt 5000kr, men det finns också mer avancerade modeller som kostar tio tusentals kronor. Det är upp till dig att avgöra hur mycket du vill spendera på din laddbox.

Vi har listat några av de bästa elbilsladdarna för hemmet nedan. Dessa laddare har alla fått bra recensioner och är väl värda pengarna.

laddbox med vägguttag charge amps
Bästa laddboxarna för elbilar

Laddbox med vägguttag

Bra alternativ för dig som vill använda kabeln som bilen har och fungerar väl om du byter bil eller har gäster på besök som ej använder samma laddkabel som du har på din egna elbil.

Testvinnare Premium

Charge Amps Aura

En helt ny och toppmodern elbilsladdare som står i sin egna klass på marknaden idag sett till funktionalitet.

Med sina två uttag gör den det även enkelt att låta gästerna som kommer på besök att få ladda med den samtidigt.

+

Dubbla uttag
Enkel app
Förberedd för V2G

-

Dyr
Tung
4g finns som tillval

Betyg

✸✸✸✸✸

Lägst pris just nu

22,290kr

HITTA LADDBOXEN HÄR HOS EVIFY
Testvinnare Prisvärd

Easee Home

Easee Home är en ny billigare modell på marknaden med hög effektivitet och snygg minimalistisk design.

Har även en tillhörande kostnadsfri app som gör det enkelt att kontrollera användning genom.

+

Säkerhetsfunktioner
4G kombatibilitet
Estetik

-

Materialval

Betyg

✸✸✸✸

Lägst pris just nu

6,590kr

HITTA LADDBOXEN HÄR HOS EVIFY

Zaptec Go

En riktigt liten och smidig laddbox med bland annar trådlös lastbalansering som få modeller i denna prisklass erbjuder.


+

Stödjer ladduttag typ 1 & 2
Effekt på 22kwh
Flera färger

-

Utan lastbalansering

Betyg

✸✸✸✸

Lägst pris just nu

2790kr

HITTA LADDBOXEN HÄR HOS EVIFY

Garo GLB

Garo GLB är en mycket effektiv laddbox som har Wi-Fi uppkoppling och därmed tillkommer en rad smarta funktioner såsom schemaläggning av laddning och översikt av din elförbrukning.

+

Stödjer ladduttag typ 1 & 2
Svensk producent
Flera färger

-

1 års garanti
Ingen app

Betyg

✸✸

Lägst pris just nu

12,490kr

HITTA LADDBOXEN HÄR HOS EVIFY
laddbox med kabel på väggen
Bästa laddboxarna för elbilar

Laddbox med kabel

Om du ständigt laddar samma bil hemma och ej behöver ladda med olika kablar i din station kan laddbox med kabel vara ett bättre alternativ för dig. Här är bästa modellerna på marknaden.

Testvinnare

Charge Amps Halo

Halo snabbt blivit en favorit på marknaden som erbjuder vad storebror Aura gett med en lägre kostnad. Svenska Charge Amps instegsprodukt med kabel som idag är en av Sveriges populäraste.

+

Smart molntjänst
Design
Tål vinterklimat

-

Endast upp till 11kwh
Endast en kontakt

Betyg

✸✸✸✸✸

Lägst pris just nu

8,329kr

HITTA LADDBOXEN HÄR HOS EVIFY

Wallbox Pulsar Plus

Här får du en elbilsladdare i minimalt format, marknadens minsta och lättaste som är enkel att installera. Tack vare sin kompakta och minimalistiska design passar den i alla garage.


+

Liten och smidig
Appstyrning
Eco-läge

-

Endast med kabel
Design & utseende

Betyg

✸✸✸✸

Lägst pris just nu

8,790kr

LÄS MER HOS WALLBOX
bil som laddas med ev charger

Vad man ska tänka på när man köper en laddare för elfordon för hemmabruk

Vilken typ av kontakt du vill ha
Det finns tre typer av kontakter för ev-laddare: J1772, CHAdeMO och Tesla Supercharger. J1772 är den vanligaste typen av kontakt, så om du inte äger en Tesla bör du leta efter en laddare med denna typ av kontakt.

Effekten på laddaren
Laddare varierar från 3,6 kW till 22 kW, så du måste räkna ut hur mycket effekt du behöver baserat på din elbils batteristorlek.

Priset
Du kan hitta budgetladdare för runt 5000 kronor, men det finns också mer avancerade modeller som kostar tio tusentals kronor. Det är upp till dig att avgöra hur mycket du vill spendera på din elbilsladdare.

Fördelarna med att äga en laddare för din elbil i hemmet

En av de största fördelarna med att äga en elbilsladdare i hemmet är att du slipper bekymra dig för att inte hitta en laddplats när du behöver ladda din elbil. Dessutom är det mycket bekvämt att kunna ladda din elbil på ett ställe du redan använder regelbundet, som ditt hem. Det gör det också enklare för dig att planera dina resor, eftersom du alltid vet att du har tillgång till en laddbox. Även om det finns många fördelar med att äga en laddbox i hemmet, så finns det också några nackdelar. En av dessa är att ev-laddare kan vara dyra, beroende på vilken typ du väljer. Dessutom krävs det lite mer planering för installation och underhåll av elbilsladdare. Men om du tar hänsyn till alla dessa saker, är fördelarna med att äga en laddbox i hemmet mycket större än nackdelarna.

Summering varför du ska installera en laddbox hemma för elbilen:
– Du slipper bekymra dig för att inte hitta en laddplats när du behöver ladda din elbil.
– Det är mycket bekvämt att kunna ladda din elbil på ett ställe du redan använder regelbundet, som ditt hem.
– Det gör det också enklare för dig att planera dina resor, eftersom du alltid vet att du har.

Nackdelarna med att äga en ev-laddare i hemmet

En av de största nackdelarna med att äga en laddstation i hemmet är att det kan vara dyrare än vad man tror. Dessutom krävs det lite mer planering för installation och underhåll av laddstationen. Men om du tar hänsyn till alla dessa saker, är fördelarna med att äga en laddstation i hemmet mycket större än nackdelarna.

Så väljer du den bästa elbilsladdaren för dina behov

När du väljer elbilsladdare för hemmabruk är det viktigt att tänka på effekten, priset och vilken typ av kontakt laddaren har. Du bör också räkna ut hur mycket effekt du behöver baserat på din elbils batteristorlek. Med alla dessa saker i åtanke kan du enkelt hitta den ev-laddare som passar dig och dina behov bäst.

J1772 är den vanligaste typen av kontakt, så om du inte äger en Tesla bör du leta efter en laddare med denna typ av kontakt. Laddare varierar från 3,6 kW till 22 kW, så du måste räkna ut hur mycket effekt du behöver baserat på din elbils batteristorlek. Du kan hitta budgetladdare för runt 5000kr, men det finns också mer avancerade modeller som kostar tio tusentals kronor. Det är upp till dig att avgöra hur mycket du vill spendera på din laddbox. Med alla dessa saker i åtanke kan du enkelt hitta den elbilsladdaren som passar dig och dina behov bäst.

Hur man installerar en laddbox för elfordon i hemmet

De flesta laddboxar är enkla att installera, men det finns också vissa som kräver hjälp av en elektriker. Om du inte är säker på hur man installerarden, bör du anlita en professionell installatör. Då kan du vara säker på att laddaren är installerad på rätt sätt och att den fungerar som den ska. Det är också viktigt att använda en laddbox som är godkänd av din elbilstillverkare, för att undvika eventuella problem.

tesla laddare

Att hitta rätt laddbox till ditt hem

Läs recensioner från andra kunder online innan du fattar ditt slutgiltiga köpbeslut

En av de bästa sakerna du kan göra när du ska köpa laddbox till din elbil är att läsa recensioner från andra kunder. Detta för att se till att eladdboxen uppfyller dina behov, och för att få en bra idé om hur ev-laddaren fungerar i verkligheten. Du hittar många recensioner på internet, men det är också bra att fråga personer du känner som har erfarenhet av att ha en laddbox hemma. Detta för att få ett ärligt och opartiskt omdöme.

Laddaren är en viktig del av elbilen, och det är viktigt att du väljer rätt för din bil. Detta för att säkerställa att den fungerar på rätt sätt, och för att undvika eventuella problem med ev-laddaren. Det finns massor av olika laddboxar på marknaden, men det är inte alltid lätt att veta vilken som är rätt för just din bil. Därför är det viktigt att du gör lite reserach innan du köper ev-laddaren, så du vet att du får en laddare som fungerar på rätt sätt och som uppfyller dina behov.

Ta hänsyn till storleken på ditt garage eller din uppfart för att se till att laddaren får plats bekvämt

En av de första sakerna du behöver tänka på när du ska köpa laddbox är storleken på din garage eller uppfart. Detta för att se till att laddaren har tillräckligt med plats, och för att undvika eventuella problem med laddaren. Se också till att laddboxen är installerad på en säker och stabil plats, för att förhindra skador på laddaren eller din bil.

Om du fortfarande är osäker på vilken laddare som är rätt för dig kan du rådgöra med ett proffs

I de flesta fall är det bäst att använda en laddbox som är godkänd av din elbilstillverkare. Detta för att undvika eventuella problem med ev-laddaren, och för att säkerställa att laddboxen fungerar på rätt sätt. Om du är osäker på något, tveka inte att fråga en professionell elektriker eller annan expert. De kan hjälpa dig att välja rätt laddbox för dina behov.

Vad är den bästa laddboxen för Tesla?
plus sign open close icon

När man ska köpa laddbox för Tesla är det viktigt att välja en laddare som är godkänd av Tesla. Detta för att säkerställa att laddboxen fungerar på rätt sätt, och för att undvika eventuella problem med laddboxen.Det finns olika typer av laddboxar på marknaden, men inte alla laddare är godkända av Tesla. Detta innebär att det finns en risk för att laddboxen fungerar inte på rätt sätt, och att det kan orsaka skador på bilen.

Vad kostar en laddbox för en elbil?
plus sign open close icon

Priserna för laddboxar varierar beroende på typ och marknad av ev-laddaren. De kan ligga på allt från 5,000kr till över 20,000kr.

Vilken laddbox ska man välja för sin elbil?
plus sign open close icon

Det beror på vilken typ av laddbox du behöver, och vad för slags ev-laddare som finns tillgänglig på marknaden. Om du bara behöver en för att ladda din bil snabbare, kan det vara bättre att välja en laddbox med lägre ampere.Planerar du att ladda flera elbilar på samma gång, kan det vara bättre att välja en laddbox med flera olika uttag.

Kan man ladda flera elbilar på samma gång med en laddstation?
plus sign open close icon

Ja, det är möjligt att ladda flera elbilar på samma gång med samma laddbox. Om du planerar att ladda flera elbilar på samma gång, rekommenderar vi att du väljer laddbox med flera olika uttag.

Kan man ladda elbilen med vanlig hushållsel?
plus sign open close icon

Nej, det går inte att ladda en elbil med vanlig hushållsel. Du behöver använda en laddkabel för att ladda batteriet via en laddbox.

Hur laddar jag min elbil enklast när jag är ute och reser?
plus sign open close icon

Vi har gjort ett eget test för detta ändamål. Läs här mer om hur du kan ladda din elbil med laddtjänster och appar.