20 JuL, 2023

Jasper.ai – Fullständing genomgång av det nya ai-verktyget

Nu när allting har hastigheten i åtanke, finns det bra anledningar för att granska verktyg som gör vardagen effektivare.

Jasper.ai erbjuder just det - möjligheterna till en snabbare inlärningsprocess och ett långsiktigt stöd för organisationers produktivitet! Det senaste AI-verktyget från Jasper siktar på att revolutionera den moderna arbetsplatsen genom att erbjuda automatiseringsalternativ som hanterar dagliga operationer samtidigt som man bibehåller kvalitet och innovation.

Vi har gått igenom funktionerna i tjänsten, hur den fungerar samt mest viktigt av allt. Hur man med Jasper.ai kan skapa innehåll på Svenska. Något som är unikt idag då de flesta ai-produkter och tjänster bara kan generera innehåll på engelska.

Dagens Testare

David – Teknikexpert

jasper logotyp på blå bakgrund

Vårat omdöme av Jasper.ai

jasper logotyp
Bäst i test

Jasper

Fantasisk användarupplevelse för att skapa AI-genererat innehåll på Svenska.

Betyg

✸✸✸✸✸

Dokumentredigerare

Tone of voice

Plagiatkontroll

Svenska texter

Färdiga mallar

✔️

✔️

✔️

✔️

✔️

Gratis Provperiod

30 dagar

TESTA JASPER GRATIS

Vad är Jasper.ai och hur fungerar det?

Jasper.ai är ett AI-verktyg som använder naturlig språkbehandling, maskininlärning och artificiell intelligens för att hjälpa organisationer att skapa innehåll snabbare. Tjänsten hjälper till att automatisera processerna för att undersöka data, skriva copy, skapa visuella bilder och kurera innehåll. Med Jaspers kraftfulla verktyg kan användarna snabbt och enkelt generera anpassade texter på flera språk.

Med plattformen kan du tilldela uppgifter till skribenter eller designers medan de automatiserade funktionerna tar hand om resten. Med automatiska översättningsverktyg och funktioner för bildigenkänning gör Jasper det enklare än någonsin att producera högkvalitativt innehåll! Du kan även integrera den med tredjepartstjänster som Dropbox eller Google Drive för ytterligare integrering i ditt befintliga arbetsflöde.

Tjänsten lanserades i februari 2021 och har sedan dess snabbt växt med användare från olika företag, universitet, organisationer och journalister som har använt deras tjänster för att enkelt skapa innehåll. Idag använder över 100 000 kunder Jasper för att skapa och anpassa sitt innehåll, skapa originalkonst och anpassa skriftspråk och ton.

Sammanfattningsvis är Jasper ett AI-verktyg som kan revolutionera hur organisationer hanterar sina processer för att skapa innehåll. Det gör det möjligt för användare att snabbt och enkelt generera anpassade texter med bibehållen kvalitet.

jasper hemsida

Vilka funktioner som finns idag i Jasper.ai

Jasper.ai har ett brett utbud av funktioner som hjälper till att effektivisera processerna för att skapa innehåll. Dessa inkluderar automatiserad textgenerering, bildigenkänning och översättningsfunktioner, samt prediktiva analysverktyg som kan hjälpa användare att bedöma resultatet av deras innehållsstrategi.

jasper dokuentredigerare
1. Dokumentredigerare

Jasper har en gränssnitt som liknar Google-Doc för att underlätta snabb komponering av texter. Det inkluderar alla grundläggande funktioner som finns i ordbehandlingsprogram, såsom möjligheten att flytta texten, använda fetstil, lägga till rubriker och infoga bilder och länkar på ett enkelt sätt.

jasper.ai brand voice sida
2. Tone of voice & kurerad brand voice

För att undvika att dina ai-genererade texter blir för lika andras är det viktigt att tänka på att skriva på ett sätt som liknar ditt eget sätt att skriva eller formulera dig. Oavsett om du skriver informellt eller pedagogiskt är det viktigt att ta hänsyn till detta när du skriver ai-innehåll.

Jasper.ai har en funktion som gör det möjligt att ställa in rösten för ditt innehåll. Dessutom kan du importera tidigare skrivna texter till Jasper, som sedan kan använda din tone of voice som grund för att generera texter framöver.

jasper.ai omformulering av texter i interface på deras webbapp
3. Ai-genererad omformulering

Jaspers "omformulerings"-verktyg kan hjälpa till med mindre justeringar av ditt innehåll genom att generera olika sätt att uttrycka samma sak. Verktyget har även knappar för att åtgärda grammatiska fel och att förklara innehållet på ett enklare sätt. Detta gäller både för det genererade innehållet och originaltexten.

jasper.ai plagiatkontroll i deras interface på webbapp
4. Plagiatkontroll

Det är naturligt att tvivla på om ditt innehåll har stulits från någon annan om du är osäker på var det kommer ifrån. Men med Jasper kan du använda en integrerad funktion för plagiatkontroll för att söka efter matchande text i ditt innehåll och se hur mycket som kommer från andra källor. Detta är dock en funktion som inte är gratis, och användare behöver betala för varje utförd plagiatkontroll.

jasper recept i webbapp
5. Jasper Recepies

Jasper Recipes är en serie steg som hjälper användare att snabbt skapa en fördefinierad slutprodukt, till exempel att steg för steg skapa en bloggpost om ett ämne som man själv valt. Användare har möjlighet att skapa egna "recept" och dela dem med andra användare.

jasper översättning holländska till svenska
6. Översättning av AI-genererade texter

I Jasper kan du direkt i deras user interface ange input language och output language vilket ger möjligheterna att fritt både ge instruktioner på innehållet som ska skapas och innehållet som skapas på över 20 olika språk. Nya språk läggs till hela tiden.

svartvitt foto av person som sitter och skriver på dator

Vad som skiljer Jasper från andra ai-verktyg för att skapa innehåll

Jasper sticker ut från konkurrenterna med sitt breda utbud av funktioner som gör det enklare att skapa innehåll. Dokumentredigeraren, tone of voice-funktionen, AI-genererade omformuleringsverktyg och plagiatkontroll är alla viktiga aspekter som skiljer Jasper från andra AI-verktyg för innehållsskapande. Dessutom kan användarna skapa sina egna "recept" för att snabbt generera önskade slutprodukter och dela dem med andra användare. Och slutligen har Jasper stöd för över 20 språk, inklusive svenska! Det innebär att du snabbt kan skapa innehåll på svenska utan att behöva anlita skribenter eller översättare för det.

Om du letar efter ett lättanvänt och effektivt verktyg för att automatisera din innehållsproduktionsprocess är Jasper värt att överväga.

Tips för hur du får ut det mesta av Jasper.ai

– Ta dig tid att vänja dig vid Jaspers alla funktioner så att du kan använda dem på det mest effektiva sättet för din innehållsproduktionsprocess.
– Om möjligt kan du integrera Jasper med tredjepartstjänster, som Dropbox eller Google Drive, för ytterligare integrering i ditt befintliga arbetsflöde.
– Använd inställningen "Brand Voice" när du genererar text så att den matchar din egen stil och skrivstil.
– Använd funktionen "Recept" för att snabbt och enkelt generera fördefinierade slutprodukter som blogginlägg eller e-postmeddelanden.
– Använd funktionen för plagiatkontroll för att säkerställa att ditt innehåll inte är stulet från andra källor på
– Kolla på Jaspers guider på deras youtube-kanal. Den har ändlösa mängder guider skapade för hur du använder och får ut det mesta av Jasper.ai

Vilka typer av företag kan dra nytta av att använda Jasper.ai

Jasper.ai är ett utmärkt verktyg för företag som vill automatisera sina processer för innehållsproduktion och snabbt skapa innehåll av hög kvalitet. Företag i alla storlekar, från små nystartade företag till stora koncerner, kan dra nytta av Jasper.ai. Det är särskilt praktiskt när man producerar innehåll på flera språk eftersom det har inbyggt stöd för över 20 språk, inklusive svenska!

Företag som e-handelsbutiker, bloggar, nyhetssajter, marknadsföringsbyråer med flera kan använda Jasper.ai för att generera anpassade texter samtidigt som kvalitetskontrollen upprätthålls. Dessutom gör Jaspers automatiserade funktioner det möjligt för användare att tilldela uppgifter till skribenter eller designers medan AI tar hand om resten! Det sparar tid och arbete som annars skulle läggas på att manuellt skapa innehåll för varje språk.

Exempel på framgångsrika företag som har implementerat jasper.ai i sin verksamhet

- Sociala medieföretaget Buffer, som använde Jasper.ai för att generera innehåll på flera språk för sin internationella publik.
- Content marketing-byrån Freshly Ground Insights, som använde Jasper för att skapa SEO-optimerat innehåll åt sina kunder.
- E-handelsjätten Amazon, som har integrerat Jasper i sitt arbetsflöde och använder det för att snabbt ta fram högkvalitativa produktbeskrivningar.

I allmänhet kan alla företag och organisationer som vill spara tid på innehållsproduktionsprocesser dra nytta av att använda Jasper.ai. Verktyget är mycket kostnadseffektivt och enkelt att använda, vilket gör det till ett perfekt val för företag av alla storlekar och typer

person som skriver på dator på bord och använder jasper.ai

Hur du använder Jasper.ai på Svenska med hjälp av deras översättningsfunktion

Till skillnad från exempelvis ChatGPT så har du i Jasper möjlighet att generera texter med AI på svenska. Jasper.ai:s översättningsfunktion finns tillgänglig på över 20 språk, inklusive svenska. Allt du behöver göra för att använda den är att skriva in den text som ska översättas och välja målspråk (svenska). Därefter genererar Jasper en ny version av texten på svenska. Kvaliteten på översättningen kan variera beroende på språkets komplexitet och kvaliteten på ditt källmaterial, men överlag gör Jasper ett bra jobb med att producera läsbara texter på svenska.

Om du använder Jasper för fler än ett språk och vill säkerställa att översättningarna är konsekventa kan du även använda inställningen Tone of Voice, som anger en allmän ton för allt genererat innehåll. Detta säkerställer att alla översättningar följer din föredragna stil och skrivsätt.

Se videon nedan för en fullständing genomgång av Jasper

Vad är Jasper.ai?
plus sign open close icon

Jasper.ai är en plattform för innehållsskapande med artificiell intelligens (AI) som hjälper användare att snabbt och korrekt skapa högkvalitativt innehåll på flera språk, inklusive svenska. Den har ett brett utbud av funktioner som dokumentredigerare, tonalitet, plagiatkontroll, skriv med din röst och stöd för över 20 språk som gör det enklare än någonsin att skapa innehåll på svenska.

Dessutom ger AI-tekniken automatiska omformuleringsfunktioner för att förbättra kvaliteten på befintligt innehåll utan att spendera mycket tid eller energi på manuell redigering. Slutligen erbjuder Jasper också användarna anpassade "recept" för att snabbt generera önskade slutprodukter och dela dem med andra användare.

Kan jasper.ai skriva på svenska?
plus sign open close icon

Ja, Jasper.ai stöder över 20 språk inklusive svenska. Den har en AI-driven översättningsfunktion som konverterar text till det valda språket med minimal användarinmatning. Dessutom kan användarna anpassa tonläget för allt genererat innehåll så att det matchar deras egen stil och skrivsätt.

Vad kostar Jasper.ai?
plus sign open close icon

Jasper erbjuder alla nya användare möjligheten att testa verktyget kostnadsfritt och generera 10,000 ord när du blir inbjuden.

Därefter har de prisnivåer på 29 USD & 99 USD.

Vilka grundade Jasper.ai?
plus sign open close icon

Jasper grundades i januari 2021 i Austin, Texas av Dave Rogenmoser, Chris Hull och John Phillip Morgan.