18 JuL, 2023

ChatGPT på svenska – Så skapar du AI-texter på svenska

ChatGPT har tagit världen med storm under 2023. ChatGPT är en AI-baserad teknik som använder generativ maskininlärning för att simulera mänskligt skrivande. Tekniken är utvecklad av OpenAI och erbjuder möjligheter generera texter och svar på frågor som imiterar ett mänskligt skrivande. Genom att analysera stora datamängder av mänskliga texter, tränar ChatGPT modellen för att producera innehåll som liknar mänskligt skrivande.

ChatGPT är idag tillgängligt för att skriva på svenska. Det finns även andra alternativ som kan användas för att skapa ai-skriven text i svenska, inklusive Jasper.ai och Copy.io.

Båda dessa tjänster är baserade på artificiell intelligens och erbjuder högkvalitativa resultat när det gäller att generera texter som efterliknar människors i över 20+ tillgängliga språk. De kan användas för olika typer av skrivuppgifter, från blogginlägg till artiklar, meddelanden och dokumentation. Vi har i denna guide gåt igenom hur de fungerar och vad man ska tänka på när man skapar AI-genererade texter.

Dagens Testare

David – Teknikexpert

två personer framför dator bygger hemsida för företag

Bästa AI-text generatorerna som skriver texter på Svenska

writesonic ai text generator logotyp
Bäst i test

Writesonic

Fantastisk tjänst för att skriva texter och redigera med ai-generering på svenska.

Betyg

✸✸✸✸✸

Dokumentredigerare

Tone of voice

Chrome Extension

Plagiatkontroll

Färdiga mallar

✔️

✔️

✔️

✔️

✔️

Gratis Provperiod

30 dagar

TESTA Writesonic GRATIS
jasper logotyp bästa alternativet till chatgpt på svenska
Bra alternativ

Jasper

Fantasisk användarupplevelse för att skapa AI-genererat innehåll på Svenska.

Betyg

✸✸✸

Dokumentredigerare

Tone of voice

Chrome Extension

Plagiatkontroll

Färdiga mallar

✔️

✔️

✔️

✔️

Gratis Provperiod

30 dagar

TESTA JASPER GRATIS
google bard logga
Bra alternativ

Google Bard

Google Bard är en gratis chatbot från Google som nu testas öppet i Sverige.

Betyg

✸✸

Dokumentredigerare

Tone of voice

Chrome Extension

Plagiatkontroll

Svenska texter

Färdiga mallar

✔️

TESTA Google Bard

Vilka är alternativen till Chat GPT som kan skriva ai-texter på Svenska?

Alternativ som kan skrivas på svenska inkluderar Jasper.ai och Copy.io, som båda har speciell AI-teknologi för att ta fram innehåll i på svenska.  Jasper.ai har en rad specialfunktioner, bland annat AI-drivna artiklar och blogginlägg på svenska med automatiska översättningar, medan Copy.io tillhandahåller AI-genererat innehåll för webbplatser, nyhetsbrev och andra typer av dokument på svenska. Båda tjänsterna har en inbyggd redigerare som hjälper dig att anpassa resultatet efter dina specifika krav. Alltså inte bara en ren chatt som ChatGPT. Men även möjlighet at använde deras fördiga mallar för att exempelvis skapa innehåll till en marknadsföringskampanj eller ett blogginlägg. Här kan du ange saker som till exempel din tone of voice, så att de AI-generade texterna efterliknar hur vi vanligtvis skriver.

Sammantaget är ChatGPT ett utmärkt val när det gäller att skriva på engelska, men det finns flera alternativ om du behöver innehåll skrivet på svenska. Med antingen Jasper.ai eller Copy.io kan du snabbt och enkelt skapa högkvalitativa texter med hjälp av deras AI-teknik.

Jasper.ai – AI-texter och innehåll på svenska

Introduktion till Jasper.ai

Jasper.ai är en AI-driven plattform för att skapa artiklar och blogginlägg på svenska med automatisk översättning. Den har en inbyggd redigerare som hjälper dig att anpassa resultatet efter dina behov, så att du kan ange saker som tone of voice och andra önskade funktioner. Plattformen kan generera innehåll som efterliknar mänskligt skrivande.

Jasper lanserades i februari 2021. Sedan dess har Jasper.ai vuxit snabbt, med användare från företag, universitet, organisationer, journalister med flera som har använt deras tjänster för att snabbt och enkelt generera innehåll på över 25 språk, inklusive svenska. Plattformen hjälper kreatörer och företag att öka sin kreativa potential. Just nu använder över 100 000 kunder Jasper för att skapa och paketera om sitt innehåll, skapa originalkonst och anpassa skrift efter språk och ton. Intresset för AI fortsätter att öka och Jasper är i framkant för att lära världen hur man kan använda artificiell intelligens som en kreativ partner.

Produkten de skapat använder algoritmer för maskininlärning för att skapa texter som efterliknar naturlig språkbehandling (NLP). Genom att analysera stora datamängder med mänsklig text tränar den sin modell på de mönster som finns i dessa texter och skapar nya texter baserat på dem. De resulterande texterna översätts sedan till svenska med hjälp av ett automatiserat översättningsverktyg som säkerställer noggrannhet. Detta säkerställer att du få högkvalitativa, naturligt klingande texter på svenska.

Funktioner i Jasper.ai

Jasper.ai har en rad funktioner som är utformade för att hjälpa dig att skapa högkvalitativt innehåll på svenska:

Dokumentredigerare – Jasper erbjuder ett Google-Doc-liknande gränssnitt för att hjälpa dig att komponera dina texter så snabbt som möjligt. Den innehåller alla grundläggande funktioner i ordbehandlingsprogram: du kan flytta runt texten och göra den fetstil, lägga till rubriker eller infoga bilder och länkar på plats.

Tone of voice – Att skapa innehåll som efterliknar det sätt du brukar skriva eller forumera dig är en viktig sak att ha i åtanke för att dina ai-genererade texter inte ska efterlikna alla andras. Oavsett om det är informellt eller pedagogiskt, är oerhört viktigt när du skriver ai-innehåll. Jasper.ai kommer med en funktion som låter dig ställa in rösten för ditt innehåll. Du kan även importera in tidigare skrivna texter till Jasper och den hittar din tone of voice därifrån.

AI-genererad omformulering – Om du tror att ditt innehåll behöver några mindre justeringar, kan Jaspers "omformulering"-verktyg generera olika sätt att säga samma sak för ditt genererade innehåll eller originaltext. Det finns också knappar för "fixa grammatik" och "förklara det för en 5:e klassare".

Plagiatkontroll – Om du inte är säker på var ditt innehåll kommer ifrån är det naturligt att undra om det stals från någon annan. Jasper inkluderar en integrerad plagiatkontroll som låter dig söka i ditt innehåll efter matchande text, som visar hur stor andel av texten som kommer från andra källor. Detta är dock inte en gratis funktion, och användare måste betala för varje plagiatkontroll de utför.

Jasper Receipes – Jasper Recepies representerar en uppsättning arbetsflöden som hjälper användare att skapa en fördefinierad slutprodukt snabbt, exempelvis steg för steg skapa en bloggpost på ett ämne man definerat. Användare kan också skapa sina egna "recept" och dela dem med andra användare.

Skriv med din röst– Om du skriver mycket kan det vara tröttsamt och repetitivt att använda ett tangentbord. Genom att aktivera funktionen på din dator kan du använda röstkommandon för att berätta för Jasper vad du vill att den ska göra.

Hur skiljer sig Jasper.ai från ChatGPT?

ChatGPT och Jasper.ai har båda unika användargränssnitt som skiljer sig åt.

ChatGPT har ett webbaserat gränssnitt som gör det möjligt för användare att träna modellen med hjälp av stora datasatser av mänskliga texter. På så sätt kan man se hur modellen genererar innehåll baserat på de inskickade uppgifterna. Jasper.ai, å andra sidan, har ett specialutformat AI-gränssnitt som ger användarna möjlighet att direkt skapa innehåll i ett fragment av deras webbsida eller app. Detta ger dem en unik fördel jämfört med andra plattformar för automatisk textgenerering.

Copy.ai – Ett bra alternativ till ChatGPT för svenska

Introduktion till Copy.ai

Copy.io är en AI-baserad tjänst som är specialiserad på att generera innehåll för webbplatser, nyhetsbrev och andra typer av dokument på svenska och över 20 andra språk. Tjänsten använder sin egenutvecklade textgenereringsteknik för att snabbt och enkelt generera högkvalitativa resultat, utan någon manuell redigering eller omskrivning. Plattformen har också en inbyggd redigerare som kan granska de resulterande texterna och göra nödvändiga ändringar.

Copy AI lanserades i oktober 2020. Inom de första två dagarna efter att tjänsten var lanserad hade över 2 000 personer redan registrerat sig på plattformen. Copy AI startade från början som en startup med endast 3 anställda, men idag har den över 100 anställda och 2,000,000 användare världen över.

Copywriting-funktionen på Copy.io hjälper dig att skapa innehåll som efterliknar hur människor skriver genom att analysera stora datamängder av mänskliga texter för att träna sin modell på realistiska mönster som finns i dessa texter. Detta säkerställer att det resulterande innehållet liknar mänskligt skrivande mer än många alternativa tjänster på marknaden idag.

Funktioner i Copy.ai

Copy.io har en rad funktioner som är utformade för att hjälpa dig att skapa ai-genererat innehåll på svenska:

Chat by Copy.ai – En chatassistent i mångt och mycket lik ChatGPT

Plagiatkontroll – Copy.ai har en inbyggd plagiatkontroll

Chrome Extension – Copy.ai:s Chrome-tillägg erbjuder en enkel lösning för att använda skrivverktyget på varje webbsida du öppnar.

Innehåll av hög kvalitet – innehåll som produceras av Copy.ai är relativt felfritt och grammatiskt korrekt. Du måste göra justeringar här och där, men generellt sett är de initiala utdata en bra utgångspunkt för innehållsutveckling.

Copywriting mallar – Över 90 copywriting-mallar ger användarna möjlighet att skapa högkvalitativt innehåll med bara några få klick.

25+ språk – skapa innehåll på svenska, kinesiska, spanska, franska, engelska, holländska och andra.

Hur skiljer sig Copy.ai från ChatGPT?

På minussidan är Copy.io inte lika anpassningsbar som ChatGPT sett till svar den kan ge; den erbjuder inte samma nivå av kontroll när det gäller att träna sin modell med anpassade datamängder eller justera den genererade utdata.

personer på företagskontor diskuterar

Vilken är den bästa ai-text generatorn på Svenska är upp till dig och ditt användningsområde.

Både Jasper och Copy är utmärkta verktyg som kan hjälpa dig att generera högkvalitativt innehåll i Svenska snabbt och effektivt. Det finns dock viktiga skillnader mellan dem som du bör vara medveten om när du fattar beslut om vilket verktyg du ska använda. Om du letar efter ett mer funktionsrikt alternativ med AI-chattbotfunktioner och möjlighet att generera innehåll på 25+ språk är Copy.io det bättre valet.

Å andra sidan, om du föredrar en mer anpassningsbar plattform där du kan skapa mer riktat innehåll kring din egna tone of voice är Jasper.ai det bättre alternativet.

Se videon nedan för en genomgång över funktionerna i ChatGPT alternativen Copy.ai och Jasper.ai

Vad är ChatGPT?
plus sign open close icon

ChatGPT är en textgenereringsplattform som använder avancerad AI för att generera innehåll på naturligt språk. Den är tränad på stora datamängder med mänskliga texter och kan användas för att skapa innehåll på engelska. Den främsta fördelen med att använda ChatGPT är att det ger användarna ett enkelt sätt att snabbt skapa originalinnehåll av hög kvalitet. Dessutom har det genererade innehållet en mer konversationell stil som du kanske förväntar dig av en chatbot. ChatGPT erbjuder dock inga ytterligare funktioner utöver textgenerering.

Med detta sagt kan ChatGPT vara lämpligt för vissa typer av uppgifter som uppsatser eller artikelskrivning som inte kräver mycket anpassning eller personliga resultat. Om du letar efter ett verktyg med ytterligare funktioner som AI-chattbotfunktioner, då finns det andra alternativ att överväga.

Kan ChatGPT skriva på svenska?
plus sign open close icon

Ja, ChatGPT kan skriva på Svenska. ChatGPT är en AI-baserad textgenereringsplattform som gör det möjligt för användare att generera innehåll på engelska.  Det finns dock alternativa AI-drivna tjänster som Jasper och Copy som gör det möjligt för användare att skapa innehåll på svenska.  Valet av vilken tjänst du ska använda beror på dina behov och preferenser. Båda har sina egna styrkor och svagheter när det gäller att producera önskat resultat för en viss skrivuppgift.

Vad är OpenAI?
plus sign open close icon

OpenAI är ett forskningslaboratorium som fokuserar på artificiell intelligens (AI). OpenAI grundades 2015 och bedriver forskning om olika AI-relaterade ämnen som robotik, maskininlärning och naturlig språkbehandling. Laboratoriet erbjuder också dataset, verktyg och tjänster som hjälper forskare att utveckla AI-tillämpningar. Under 2022 lanserade de sin produkt och tjänst ChatGPT till allmänheten.

Hur fungerar OpenAI:s GPT-3?
plus sign open close icon

GPT-3 (Generative Pre-trained Transformer 3) är ett avancerat system för bearbetning av naturligt språk som utvecklats av OpenAI. Det använder stora datamängder av mänskliga texter och en djupinlärningsbaserad metod för att generera människoliknande texter. Genom att ta hänsyn till sammanhanget i indata kan systemet producera sammanhängande svar med en språklig rikedom som liknar den hos människor. Detta gör den väl lämpad för uppgifter som sammanfattning av text och svar på frågor.

Vad är bra alternativ till att skriva ai-genererade texter på svenska?
plus sign open close icon

Jasper.ai och Copy.io är två bra alternativ för att skriva AI-genererade texter på svenska. Jasper har ett specialdesignat AI-gränssnitt som gör det möjligt för användare att direkt skapa innehåll i ett fragment av sin webbsida eller app, medan Copy.io är en AI-baserad tjänst som specialiserat sig på att generera innehåll för webbplatser, nyhetsbrev och andra typer av dokument på svenska och över 20 andra språk.  Båda tjänsterna använder naturlig språkbehandling och har unika funktioner som inbyggda redigerare, plagiatkontroll, copywriting-mallar och Chrome-tillägg.

Det är viktigt att notera att medan ChatGPT erbjuder användarna viss kontroll över vilken typ av innehåll det genererar, erbjuder det inte så mycket anpassning som andra AI-drivna plattformar som Jasper och Copy.io.  För att få ut mesta möjliga av ChatGPT är det bäst att använda den tillsammans med andra tjänster som Copy eller Jasper för att komplettera dess resultat och skapa mer riktat innehåll kring din egen tonalitet.

Vad är Jasper.ai?
plus sign open close icon

Jasper.ai är en AI-baserad plattform för innehållsskapande som gör det möjligt för användare att snabbt generera högkvalitativt innehåll med mänskligt utseende direkt i användargränssnittet på sin hemsida eller app. Den använder naturlig språkbehandling och djupinlärning för att skapa text som liknar mänskligt skrivande mer än många alternativa tjänster på marknaden idag. Plattformen erbjuder också funktioner som inbyggda redigerare, plagiatkontroll, copywriting-mallar och Chrome-tillägg.

Vad kostar Jasper.ai?
plus sign open close icon

Jasper erbjuder en kostnadsfri testmånad av sin produkt och tjänst, därefter behöver du gå över på en av deras olika betalplaner.

Jasper.ai är en prenumerationsbaserad tjänst med tre prisnivåer: Basic-planen kostar 29 USD per månad, Pro-planen kostar 99 USD per månad och Enterprise-planen kostar 199 USD per månad. Varje nivå erbjuder olika funktioner beroende på användarnas behov.

Vad är Copy.ai?
plus sign open close icon

Copy.io är en AI-driven plattform för innehållsskapande som är specialiserad på att generera högkvalitativ text för webbplatser, nyhetsbrev och andra typer av dokument. Den använder naturlig språkbehandling och djupinlärning för att skapa människoliknande texter på över 25 språk, inklusive svenska. Plattformen har också inbyggd plagiatkontroll, mallar för copywriting och Chrome-tillägg som hjälper användarna att snabbt skapa innehåll.

Vad kostar Copy.ai?
plus sign open close icon

Copy.io har en gratisplan med användning för upp till 2000 ord i månaden.

Copy.io erbjuder tre planer: Basic-planen kostar $ 59 per månad, Pro-planen är $ 179 per månad och Enterprise-planen är $ 299 per månad. Alla planer ger tillgång till samma funktioner, men med varierande gränser för hur mycket innehåll du kan skapa varje månad.