I a

Skip links
Published on: Ljud

Bästa multiroom högtalaren 2023 – Bäst i test | Årets testvinnare

bils på bästa multiroom högtalaren från sonos i testet vi gjort på testerna.se

Bästa multiroom högtalaren 2023 – Bäst i test

Är du på jakt efter bästa multiroom högtalaren?

När du ska välja det bästa högtalarsystemet för flera rum i ditt hem finns det några saker du måste ta hänsyn till. Den första är storleken på ditt hem och antalet rum du vill kunna styra musiken i. Det andra är den budget du har till förfogande, eftersom det finns en del bra system där ute som kan vara ganska dyra.

Det tredje att tänka på är vilken typ av musik du gillar att lyssna på och var du vill kunna styra den från. Om du till exempel har ett iTunes-bibliotek kanske du vill titta på system som låter dig strömma din musik från datorn till flera högtalare runt om i hemmet. Om du däremot är mer intresserad av Spotify kan du välja följande alternativ.

Det fjärde du måste tänka på är om du vill ha ett trådbundet eller trådlöst system. Om du har ett stort hus kan det vara värt att välja ett trådbundet system så att du inte behöver oroa dig för att batterierna ska dö eller att signalen försvinner i olika delar av huset. Om du däremot bor i en liten lägenhet kan ett trådlöst system vara det bästa alternativet eftersom det är lättare att installera och inte tar lika mycket plats.

Slutligen måste du bestämma hur många rum du vill kunna styra musiken i. Om du bara har ett eller två rum som du vill använda systemet i räcker det förmodligen med ett enda högtalarsystem. Om du däremot har flera rum som du om du vill kunna spela musik i ett rum som är avsett för flera rum, kan du överväga ett system med flera rum så att alla i huset kan lyssna på samma musik samtidigt.

Det bästa högtalarsystemet för flera rum beror på dina individuella behov och preferenser, men det finns några bra alternativ som borde passa de flesta. Om du tar dig tid att överväga alla de faktorer som nämns ovan bör du kunna hitta det perfekta systemet för ditt hem.

 

Vinnare – Bästa multiroom högtalaren 2023

1. Sonos Five
2. Bose Smartspeaker 500
3. Sonos One (Gen2)
4. Audio Pro A10
5. Denon Home 150
6. Google Nest Audio

hem med multiroom högtalare

Bästa multiroom högtalaren 2023

Det perfekta ljudet för just ditt hem.

sonos five multiroom högtalare bäst i test

Sonos Five

Testvinnare

★★★★★ – Ljudkvalitet
★★★★★ – Ljudbild
★★☆☆☆ – Pris
★★★☆☆ – Funktioner
★★★★★ – Användarvänlighet

Till hifiklubben
bose home speaker 500 multiroom högtalare

Bose Smart Speaker 500

Testvinnare

★★★★★ – Ljudkvalitet
★★★★☆ – Ljudbild
★★★☆☆ – Pris
★★★★☆ – Funktioner
★★★★☆ – Användarvänlighet

Till Amazon
sonos one gen 2 multiroom högtalare

Sonos One (Gen 2)

Toppbetyg

★★★★☆ – Ljudkvalitet
★★★☆☆ – Ljudbild
★★★★☆ – Pris
★★★☆☆ – Funktioner
★★★★★ – Användarvänlighet

Till Hifiklubben
audio pro A10 multiroom högtalare

Audio Pro A10

Bra val

★★★☆☆ – Ljudkvalitet
★★★☆☆ – Ljudbild
★★★★★ – Pris
★★★☆☆ – Funktioner
★★★★☆ – Användarvänlighet

Till Kjell & Co
Denon home multiroom högtalare

Denon Home 150

Testvinnare

★★★★☆ – Ljudkvalitet
★★★★☆ – Ljudbild
★★★★☆ – Pris
★★★☆☆ – Funktioner
★★★☆☆ – Användarvänlighet

Till Hifiklubben
Google Nest multiroom högtalare

Google Nest Audio

Bra val

★★☆☆☆ – Ljudkvalitet
★★☆☆☆ – Ljudbild
★★★★★ – Pris
★★★☆☆ – Funktioner
★★★★★ – Användarvänlighet

Till Kjell & Co

Hur du hittar den bästa multiroom högtalaren för dig

Multiroom-högtalare kan användas på en mängd olika sätt för att förbättra din ljudupplevelse i hemmet

Högtalare för flera rum blir alltmer populära när folk letar efter sätt att förbättra sin ljudupplevelse i hemmet. De erbjuder flexibiliteten att kunna spela upp olika ljudkällor i olika rum, eller till och med olika ljudkällor samtidigt. Det betyder att du kan ha musik i ett rum medan någon annan tittar på TV i ett annat, eller att två personer kan lyssna på olika låtar på sina iPod-dockar i olika rum.

Det finns några saker som du måste tänka på innan du köper flerrumshögtalare, till exempel storleken på ditt hem och antalet rum som du vill kunna använda dem i. Du måste också tänka på vilken typ av musik som du vill kunna spela och var du vill ha för att kunna styra den från. Om du till exempel har ett iTunes-bibliotek kanske du vill titta på system som gör det möjligt att strömma musik från datorn till flera högtalare i hemmet.

5 fördelar med multiroom-högtalare

Högtalare för flera rum erbjuder ett antal fördelar jämfört med traditionella ljudsystem för hemmet. Här är fem av de viktigaste:

1. Flexibilitet: Du kan spela upp olika ljudkällor i olika rum, eller till och med olika ljudkällor samtidigt. Det betyder att du kan ha musik i ett rum medan någon annan tittar på TV i ett annat, eller att två personer kan lyssna på olika låtar på sina iPod-dockor i olika rum.

2. Trådlöst: De flesta högtalarsystem för flera rum är trådlösa, vilket gör dem enkla att installera och använda. Du behöver inte oroa dig för att dra kablar genom väggarna eller behöva göra hål i taket.

3. Lätt att använda: Högtalarsystem för flera rum är utformade vara lätt att använda. De flesta levereras med en enkel kontroll som gör att du kan styra musiken var som helst i hemmet.

4. Prisvärd: Högtalarsystem för flera rum blir mer och mer prisvärda i takt med att de blir mer populära. Du kan hitta system som varierar i pris från några hundra dollar till flera tusen dollar.

5. Ljudkvalitet: Många flerrumshögtalarsystem erbjuder bra ljudkvalitet, vilket gör dem till ett bra val för personer som vill uppgradera sitt traditionella hemmaljudsystem.

Högtalarsystem för flera rum kan erbjuda ett antal fördelar jämfört med traditionella hemmaljudsystem. Om du letar efter ett sätt att förbättra din ljudupplevelse i hemmet kan du överväga att investera i ett högtalarsystem för flera rum.

Nackdelar med multiroom högtalare

Högtalare för flera rum har varit på modet de senaste åren, men de är inte helt utan nackdelar. För det första kan de vara ganska dyra. Visst kan du spara ihop och köpa ett högklassigt system, men vill du verkligen lägga så mycket pengar på något som du kanske inte ens använder så ofta? Dessutom kan högtalare för flera rum vara lite jobbiga att installera.

De flesta system kräver att du ansluter varje högtalare till hemmets Wi-Fi-nätverk, vilket kan vara ett stort problem om du inte är tekniskt kunnig. Och även om du är tekniskt kunnig finns det alltid en risk att något kan gå fel under installationsprocessen. Slutligen kan multiroom-högtalare vara ganska skrymmande och ta upp mycket utrymme. Så om du har ont om plats i hemmet kanske de inte är det bästa alternativet för dig.

sonos bästa multiroom högtalaren i testet 2022

Mer du behöver tänka på när du ska hitta den bästa multiroom högtalaren för ditt hem

Om du letar efter ett sätt att njuta av din musik utan att vara bunden till ett enda rum kan multiroom högtalare vara den perfekta lösningen. Men innan du kastar dig in och börjar köpa högtalare till varje rum i huset finns det några saker du måste tänka på.

Tänk först och främst på hur du vill styra ditt högtalarsystem för flera rum. Vissa system kan styras med en smartphone eller surfplatta, medan andra levereras med en egen dedikerad styrenhet. Det finns inget rätt eller fel svar här, men det är viktigt att välja ett system som är enkelt för dig att använda.

För det andra ska du ta en titt på räckvidden för de multiroom-högtalare du överväger. Om du har ett stort hem behöver du högtalare med bra räckvidd så att de kan nå alla rum du vill ha dem i. Om du å andra sidan bara planerar att använda dem i ett eller två rum behöver du inte oroa dig lika mycket för räckvidden.

Slutligen bör du fundera på hur mycket pengar du är villig att spendera på högtalare för flera rum. Det finns en del bra budgetvänliga alternativ där ute, men om du är ute efter ljudkvalitet i toppklass måste du vara beredd att spendera lite mer.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du begränsa dina val och hitta det perfekta högtalarsystemet för flera rum för ditt hem.

Sonos och Bose har blivit välkända inom multiroom högtalare, men vilka tillvärkare är bäst?

Högtalare för flera rum är helt på modet nuförtiden, och alla elektronikföretag värda sitt salt är upptagna för att få en del av kakan. Men vilka märken är ledande när det gäller högtalare för flera rum? Här är en snabb genomgång av de mest populära alternativen på marknaden.

Sonos är kanske det mest kända märket för multiroom-högtalare, och det är av goda skäl. Deras produkter är förstklassiga och deras app är användarvänlig och lätt att använda. Dessutom erbjuder de en mängd olika högtalare att välja mellan, så att du kan hitta det perfekta alternativet för dina behov.

Bose är ett annat stort namn inom högtalare för flera rum. Deras produkter är något dyrare än Sonos, men de erbjuder överlägsen ljudkvalitet. De har också ett mindre urval av högtalare att välja mellan, men var och en av dem är av mycket hög kvalitet.

Googles Home Max är ett annat utmärkt alternativ för högtalare för flera rum. Den integreras med Googles Assistant-system, vilket gör den lätt att styra med rösten. Den erbjuder också överlägsen ljudkvalitet, men den är ännu dyrare än HomePod.

Så vilket märke ska du välja? Det beror på din budget och dina behov. Om du är ute efter den bästa ljudkvaliteten ska du välja Sonos eller Bose. Om du letar efter det mest prisvärda alternativet är Sonos ditt bästa val. Och om du redan har investerat i Apples ekosystem är HomePod förmodligen ditt bästa val. Oavsett vilket märke du väljer kommer du garanterat att njuta av utmärkt ljudkvalitet från något av dessa alternativ för multiroomhögtalare.

Att styra multiroom högtalarsystem har blivit något som inte bara teknikentusiaterna klarar av

Det fanns en tid då högtalarsystem för flera rum var en domän för rika teknikentusiaster och ljudpurister. Men i takt med att tekniken har blivit mer prisvärd har multiroom-högtalare kommit in i det vanliga samhället. Och med dem har frågan om du behöver en app för att styra ditt multiroom-högtalarsystem kommit in i bilden.

Numera erbjuder många av tillverkarna smidiga appar som gör det enkelt att styra ditt system i mobilen. Där kan du styra volymnivåer, skapa egna spellistor och justera andra inställningar. I slutändan är det upp till dig att avgöra om en app är värd besväret, många system går även att styra utan individuella appar, exempelvis stödjer de flesta systemen idag Spotify Connect. Men en sak är säker: högtalarsystem för flera rum är här för att stanna.

 

Alla högtalarsystem för flera rum är inte lika bra – Så hittar du bästa multiroom högtalaren för dig

När det gäller att välja ett högtalarsystem för flera rum är det viktigt att veta att alla system inte är skapade lika. Det finns några saker du bör tänka på när du fattar ditt beslut. För det första bör du tänka på storleken på ditt hem och hur många rum du vill inkludera i ditt system. Tänk sedan på hur du vill styra ditt system. Vissa system kan styras med en app, medan andra kan styras med en fysisk fjärrkontroll. Slutligen ska du ta hänsyn till ljudkvaliteten. Vissa märken erbjuder överlägsen ljudkvalitet, medan andra är mer prisvärda.

I slutändan är det upp till dig att avgöra vilket system som är bäst för dina behov. Men med lite forskning kan du säkert hitta det perfekta högtalarsystemet med flera rum för ditt hem. Om du vill ha trådlösa högtalare finns det dock bättre alternativ.

spotify connect system som stödjer multiroom högtalare

Ska du lyssna på ditt multiroom högtalarsystem från Spotify? Se då till att det stödjer Spotify Connect

Letar du efter det bästa sättet att njuta av din musik i varje rum i hemmet? Spotify Connect är den perfekta lösningen. Spotify Connect är en funktion som gör att du kan styra din musikuppspelning på flera enheter med hjälp av Spotify-appen. Med vanliga bluetooth högtalare så är det svårt att styra flera högtalare samtidigt men med Spotify Connect går kopplingen via ditt Wi-Fi vilket möjliggör att flera högtalare samtidigt kan spela från en enhet. Välj helt enkelt den enhet du vill spela upp musiken på och börja streama. Du kan till och med styra volym och uppspelningsalternativ individuellt för varje ansluten enhet. Det bästa av allt är att Spotify Connect fungerar med ett brett utbud av de bästa multiroom-högtalarna från populära märken som Sonos, Bose och Denon.

Så där har du det – våra tre bästa val av de bästa multiroom-högtalarna på marknaden. Det här är förstås bara ett smakprov på vad som finns där ute och vi rekommenderar starkt att du gör ytterligare efterforskningar för att hitta den högtalare som är perfekt för dina behov. Men om du letar efter en allt-i-ett-lösning som kan hantera alla typer av musikuppspelning tycker vi att de här tre är värda att titta närmare på. Lycka till med att lyssna!

Vanliga frågor kring multiroom högtalare blans Svenska konsumenter

Hur mycket kostar högtalarsystem för flera rum, och vilka är några tips för att få mest valuta för pengarna?

Högtalarsystem för flera rum kan kosta från några hundra dollar till flera tusen, beroende på märke, funktioner och kvalitet. Om du är ute efter bästa möjliga ljudkvalitet vill du naturligtvis spendera mer. Men om du bara letar efter ett anständigt system som fungerar bra i ditt hem kan du säkert hitta något som är mer prisvärt.

Här är några tips för att du ska få mest valuta för pengarna:

1. Handla runt och jämför priser innan du gör ett köp.

2. Läs recensioner på nätet för att få en uppfattning om vilka produkter som är mest prisvärda.

3. Överväg att köpa begagnade eller renoverade produkter för att spara pengar.

4. Var inte rädd för att förhandla om priset – många återförsäljare är villiga att ge rabatter, särskilt om du köper flera varor.

Med lite forskning bör du kunna hitta ett högtalarsystem för flera rum som är dem bästa multiroom högtalaren för dig.

Vad är multiroom-högtalare och vad gör de?

Multiroom-högtalare är en typ av högtalarsystem som gör att du kan spela musik i flera rum i hemmet. De levereras vanligtvis med en app som låter dig styra musiken från din smartphone eller surfplatta. Den bästa multiroom högtalaren har också stöd för röststyrning, så du kan använda röstkommandon för att spela upp, pausa eller hoppa över spår.

De flesta flerrumshögtalarsystem levereras med flera högtalare, så du kan placera dem i olika rum i hemmet. Högtalarna ansluts trådlöst till varandra och skapar ett eget Wi-Fi-nätverk. Detta gör att du kan strömma musik från dina favoritstreamingtjänster som Spotify eller Apple Music utan avbrott.

Med lite forskning bör du kunna hitta ett högtalarsystem för flera rum som är dem bästa multiroom högtalaren för dig.

Hem » Bästa multiroom högtalaren 2023 – Bäst i test | Årets testvinnare

Leave a comment