Skip links
Published on: Teknik

Hörlurar för träning – Vilka modeller är bäst i test 2021

Stora testet har avgjort de bästa hörlurar för träning 2021

När det kommer till att välja rätt hörlurar för träning är det mycket att tänka på. Vi har därför under sommaren gjort ett stort test för att jämföra modeller som finns där ute på marknaden för att köra vilken modell som koras som bäst i test 2021 bland olika träningshörlurar.

Historiskt när man valt hörlurar för träning har det varit ett val mellan ljudkvalité och tålighet för fukt, vatten och fysisk påverkan. Under de senaste året har det tagit fram många modeller från hörlurstillverkare som inte längre gör detta till ett val konsumenter.

Generellt sätt finns det några saker du behöver ha i åtanke när du väljer hörlurar som skall användas för träning. De bästa sporthörlurarna vi testat visar verkligen av att specialisera hörlurar eller öronsnäckor för just idrott, samtidigt som de flesta av de bästa hörlurarna i testet även fungerar för vardagligt användande har vi fokuserat på den idrottsliga funktionaliteten hos de hörlurar vi har testat. Om du även är ute efter generellt de bästa trådlösa alternativen på marknaden har vi även tidigare gjort ett test för alternativ till airpods.

Först och främst i detta test har vi försökt testa hörlurar för olika syften, edan har vi korat vinnarna inom respektive område. Nog om detta – låt oss se vilka som vann för i år!

Att tänka på när du väljer hörlurar för träning:

Fukttålighet

Till vilken grad hörlurarna tål fukt och vatten.

Ljudkvalitet

Ljudkvaliteten på hörlurarna och dess förmåga att återspegla element i musiken.

Passform
Om de har trådlös funktionalitet samt vilken typ av teknik som används för detta.
Stryktålighet
Hur hårt hörlurarna sitter på plats vid extrem fysisk aktivitet och hur mycket fysisk åverkan de tål.

Bäst i test – Hörlurar för löpning

När det kommer till löpning är det främsta som är viktigt för att ha ett par bra träningshörlurar passformen. När du springer gäller det att hörlurarna sitter på plats väl, även när du hoppar runt mellan de små stigarna i skogen. Klassiska hörlurar, speciellt trådlösa kan fallera i detta syfte när du ökar tempot och pulsen ökar vilket kan bidra till fukt i öronen. Då trillar de klassiska  hörlurarna lätt ut då de ej är menade för användningsområdet. Därför har många hörlurstillverkare, exempelvis Beats valt i sina modeller att ha extra stöd runt öronen för att garantera att de håller sig perfekt på plats även vid extrem användning.

Bild på tjej som springer och lyssnar på musik i sina hörlurar

Vinnare

Modell

Betyg

Lägsta pris

Läs mer

inzoomad bild på jaybirds hörlurar för träning

Vinnare löpning:
Jaybird TARAH Pro

 ⭐⭐⭐⭐⭐
Lägsta pris nu:
1376kr
Se lägsta pris

bild på bästa hörlurar för löpning jabra

2a plats löpning:
Jabra Elite Active 75t

 ⭐⭐⭐⭐
Lägsta pris nu:
1489kr
Se lägsta pris

bild på hörlurar för löpning av bose

3e plats löpning:
Bose SoundSport Wireless

 ⭐⭐⭐
Lägsta pris nu:
990kr
Se lägsta pris

Bäst i test – Hörlurar för gym, fitness och crossfit

Vid hörlurar för fitness är också likt i andra idrotter fukttålighet såklart viktig men viktigast av allt är att de har trådlös funktionalitet samt brusreducering. Utan trådlös funktionalitet blir det lätt klumpigt och du kan med kabeln fastna i objekt omring dig. Ofta när du tränar på gym har de större ljudsystem som lätt utan brusreducering kan ta över ljudet i dina hörlurar. Därför lägger vi extra vikt i hörlurarnas förmåga att stänga ute andra ljud och dess passform för denna typ av idrott.

bild på person i gym som tränar med hörlurar

Vinnare

Modell

Betyg

Lägsta pris

Läs mer

bild på bästa hörlurarana för träning på gym från beats

Vinnare gym:
Beats PowerBeats Pro

 ⭐⭐⭐⭐⭐
Lägsta pris nu:
1790kr
Se lägsta pris

bild på bästa hörlurarna för gym och träning från apple airpods pro

2a plats gym:
Apple Airpods Pro

 ⭐⭐⭐⭐
Lägsta pris nu:
3195kr
Se lägsta pris

bild på bästa hörlurarna för gym jaybird vista 2

3e plats gym:
Jaybird Vista 2

 ⭐⭐⭐⭐
Lägsta pris nu:
1990kr
Se lägsta pris

Bäst i test – Hörlurar för simning

När du simmar är såklart funktionaliteten för trådlöshet är ett måste, här utsätts även dina hörlurar för extrem väta och rörelse vilket sätter en extra vikt i dess vattentålighet och passform. När man ser på vattentåligheten på hörlurar brukar många aktörer marknadsföra sina alternativ som “fukttåliga”. Viktigt här är att det är en helt annan sak än vattentåliga och vid fuktskador på dessa hörlurar tenderar det att inte falla under garantier då de inte sagt att man kan använda dem i vatten, men det är okej att snabbt utsätta dem för hög andel fukt. Samtliga hörlurar vi haft i detta test är därför fullt vattentåliga enligt tillverkarna och kan användas under en längre tid i och till och med under vatten.

bild på man som simmar och tränar med hörlurar

Vinnare

Modell

Betyg

Lägsta pris

Läs mer

bild på vinnare för bäst i test hörlurar för simning

Vinnare simning:
Sony NW-WS413LM

 ⭐⭐⭐⭐⭐
Lägsta pris nu:
831kr
Se lägsta pris

bild på hörlurar för undervattensträning från jbl som är helt vattentäta

2a plats simning:
JBL Endurance Dive

 ⭐⭐⭐⭐
Lägsta pris nu:
399kr
Se lägsta pris

bild på häröurar för att träna med under vatten

3e plats simning:
SWMIUSK Waterproof

 ⭐⭐
Lägsta pris nu:
120kr
Se lägsta pris

Sammanfattning

Under årets test blev det klart för oss att ljudkvaliteten på träningshörlurar inte längre skiljer sig markant från tillverkarnas andra toppmodeller, exempelvis de som vi prövat från Bose. Men det är också otroligt att de hur modeller från en aktör som Jaybird levererar i detta test med två modeller på topplistorna. Jaybird som endast gör hörlurar med syftet att träna med. Det ska bli spännande att följa de nya modellerna som kommer från dem framöver, vanligtvis släpper de nya modeller en gång per halvår och de senaste modellerna släpptes ju nu under 2021 så vi lär se en ny uppgraderad runde från dem lagom till julen i år. Kanske det blir att göra en ny undersökning då, vem vet.

 

Tycker ni att det är några modeller ni prövat som skulle förtjäna en plats på listan eller är det något annat test ni vill att vi på sidan gör i framtiden? Kommentera gärna inlägget nedan så ser vi till att ta med oss detta. All form av feedback är alltid guld för oss!

FAQ – Hörlurar för träning

Vilka är de bästa hörlurarna för löpning?

När det kommer till att hitta hörlurar för löpning gäller det att passformen är bra, de har en viss fukttålighet och kan stänga ut ljud från omgivningen. Vår vinnare i årets test är den nya modellen TARAH PRO från Jaybird som är specialister på just hörlurar för träning och löpning.

Vilka är de bästa hörlurarna för gym & fitness?

När det kommer till att hitta rätt hörlurar för gym och fitness kan det vara svårt men många alternativ på marknaden. Vår vinnare i årets test för gym & fitness är Beats PowerBeats Pro.

Vilka är de bästa hörlurarna för simning?

Vid simning utsätts dina hörlurar för extrem väta och rörelse vilket sätter en extra vikt i dess vattentålighet och passform. Vår vinnare i årets test är Sony NW-WS413LM som är en toppenbra hörlurur för just simning.

Leave a comment